《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
因為佢哋唔係搞耶蘇
係搞雷神、宙斯呢啲
所以耶撚心諗關我蛋治
諗住會解吓尚氣嘅迷團 點知啲片尾又係鋪未來嘅戲
係咪要等到尚氣2先講十環同堆怪嘅來歷
索爾全盛時期可以偷襲六粒寶石thanos
當佢同空裝thanos 同級(甚至可能以上)

果五個戰鬥員都唔一定做到
尚氣擺明似雜項,原本一心拍黎奶共,點知遇上疫情,又加上中美令奶共有阻礙

尚氣又唔係拍得好睇,慢慢掉淡就無人理
本身就係為咗中國市場
點知一開始滿大人印象已經入唔到
然後主角仲要鬧共產黨

不過應該會拍埋去嘅,反正歐美市場都賺到錢只係賺唔到中國個筆
有出去偷野啦,間房有食物有VR
錢問題姐

攪到套戲3D用的錢,同票價上2D同3D差距,而且攪3D要攪得好,一定要係前期籌備就計劃好,單純將2D變3D化會俾人屌到七彩,得不償失
諗起之前3D電影之亂
得阿凡達先有feel
IMAX已經好足夠
睇沙丘瀚戰時好有feel
重申
永恆族係有IMAX3D
只係香港無

見人講永恆族既IMAX3D
3d 效果都ok

至於點解香港唔上imax 3d
唔知
有得揀既話我都會揀imax 3d
依家睇戲imax係基本

復3,4呢d我會揀埋imax3d
不過疫情之後香港好似無一套戲有上imax3d
其實男女主角條感情線刻畫真係唔好得
講到男主對於完成使命咁執著
靠臨尾幾個flashback
行街 結婚 舊地重遊拖手個下
真係唔係好難說服到我
男主愛女主愛到願意係最後一刻放棄個使命

相反馬東石同安祖蓮娜條感情線好太多
冇拖手冇錫錫 一句我愛你都冇
但係完全feel到馬東石真係好愛好愛安祖蓮娜
安祖蓮娜講返 問馬東石點解咁保護佢個到
個句愛一樣野就要保護佢
即刻喊左
好過男女主條感情線多多聲

btw
其實有冇交代男主點解冇啦啦丟低女主消失咁多年
定我miss左
不過佢d戲好屎
就係因為佢知道女主角一定會保護人類
所以就要分開,費事對佢嘅愛影響大局

點知就真係落唔到手
最後掙扎之下飛去太陽
男女主一齊5000年喎…婚都結埋,愛又做左,唔使再浪費篇幅去講佢哋有幾愛啦掛,始終要交代嘅嘢太多。

男主角因為知道左佢地喺地球嘅真正目的,但女主角又好鐘意地球人。佢清楚自己對住女主角一定守唔到呢個秘密。假如真相被揭露,兩個人就會有好深嘅矛盾同衝突。所以佢選擇離開女主角,等所有嘢順其自然咁落幕。其實都係一種好愛嘅表現。
始終香港太少放到imax 3D的場
D機本身貴好多
票價一般只會比普通imax貴多2、30蚊
如果場場坐得滿就賺,但而家又限座,睇戲人又少

再加上早年D垃圾3D戲完全將3D同呃錢掛鈎左,連帶3D電視都急速萎縮了,近年都唔見有新機支援3D
淨係啲deviant已經可以撳住假超人嚟砌
班友連四隻black order都唔夠揪啦
之前最多IMAX3D既UA執左嘛
鬼佬就可能真係分唔到馬東石同Wong
我地大家亞洲人應該分到先啱喎

其實呢3場都已經交代到
唯一可惜嘅位係最尾flashback位都係呢3個場景
如果有多1,2個新景個感受會再深啲
導演confirmed
最尾把聲係Blade
WoW
即係總共帶咗三個新角出嚟
個世界觀係咪已經到左盡頭?
定係好似天元突破咁
同埋彩蛋嗰兩條友個feel似下套係Guardians?
女主個第二bf唔知仲有無戲呢最尾爆句咁既野出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞