《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
啲鬼佬係覺得唔夠 覺得迪士尼太old school 覺得佢係度消費
電影觀不嬲同漫畫觀唔同
marvel不嬲中意係片尾舖新嘢
佢想點扭橋都得,漫畫skrull係奸,電影係好人,仲同局長好friend聽佢差遣
果兩公婆仲係地球扮局長同agent hill
睇完,前面節奏好慢,但中間開始就好睇
但個結尾變異族死法會唔會太on9
整體打鬥同場景都好靚
唔明評分點解咁差,一定唔係marvel系列最差
咪就係成套戲都質緊左膠意識囉,又啞又黑人有亞洲人又gay 烏哩馬查七國咁亂
原來呢個世界得白人?
係啲影評人傻撚咗 影評人同觀察評分差好遠。Reddit 啲鬼佬都好正面
以後唔好要白人演員啦笨
一個種族只有一種膚色有咩問題?
Gil+Thena 同埋 Druig+Makkari 哩兩 pair 寫得幾好

Gil係鐵漢柔情但係佢地兩個又唔係普通男女浪漫嘅關係。Druig 嘅觀念同全家都唔一致,得 Makkari 同佢親近到,Druig 全程都閪面,唯一笑就係見返 Makkari
Angelina Jolie又唔係白人?你on9完未?好撚心啦,左膠係on9,因為佢地諗嘢out of context,以為將啲嘢格硬轉去心中假大空嘅理想世界就解決到問題。

但反左膠反到忽上腦,做嘅嘢只係左膠嘅反面,都係睇呢個世界得0同100,只係左膠係100,你班傻閪就格硬企喺0,覺得一定要去返全白人至上,黑人種綿花Asian養豬先叫反到左膠咩柒頭。呢套係真係左膠嘅,Druig就唔會講:「人類又貪婪又鍾意打打殺殺,但人之所以係人,就係因為有呢啲元素,如果我控制晒全世界嘅人唔再互相殺戮咁佢地都唔再係人類」之類嘅對白啦
悶到訓著了
佢邊撚度同你講係一個Race嚟呀?同埋當Eternals真係一個race嚟,放喺成個宇宙咁大嘅世界觀,我攞地世做例子,喺啲天神族嘅眼中,地球人咪又係地球人,撚得閒分你黑人白人咩?你自己日常生活又有冇分白人分到高盧人維京人東南西斯拉夫人拉丁人呀?冇嘅你收撚檔啦死左膠。
套戲仲唔夠長?
又左膠佢講啲嘢咁右都左膠? 到底連登仔知唔知咩叫左膠
佢係右膠喎
左膠乜都話種族歧視,四周圍打稻草人,但成班傻閪打著反左膠嘅旗號喺度做班左膠心目中嘅稻草人俾左膠打,所以你話你唔係傻閪係咩?
MCU 多咗一個旅遊景點,Mount Tiamut
睇完其實會覺得永恆族有唔同族群係合理
因為佢地好似人類眾生的寫照咁
有軟弱同唔完美的地方

廣東汕頭總會真係行得好前
都係嗰句,左膠乞人憎就緊,但其實係咪個個都真係明左膠真正嘅問題喺邊先?當然佢地都可以賴就係因為左膠咁極端,所以先要有另一面嘅極端去制衡,但最後兩邊互片互屌,真正嘅問題都冇解決過,呢樣先係佢地背後思想脈絡嘅on9之處
依套野根本只係睇落設定多元
但劇情一啲都無刻意賣左佢唔會同你講gay/女人/啞/黑人/黃種人要乜乜乜 所有人嘅描寫都係普通人咁係特別吹奏某種人

女權隊長 力架俠 sam同劇就真係左膠啦 乜都講晒出口
無特別*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞