《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
永恆族成班變咗墮天使
亦都暗地裡套用自己意見解釋咗基督教入面神點解俾咁多苦難人
因為佢根本who fucking care,佢唔會理你班人類,由得你死,除咗惡魔搞人類,否則佢唔會出手
開頭我估sersi救完世會死,變咗耶蘇
因為佢有俾利器拮中,只不過由朗基萊斯之槍變做刀仔
臨尾班永恆族uni-mind嗰陣個post好似釘十字架
其實都唔係話好文藝
唔知點解睇完諗起套普羅米修斯
個feel有啲似
打戲jolie真係贏晒
想知sprite變左人類係咩樣
結局有啲hea 我以為佢會封唔住隻bb
就咁放喺度都得
下個月蜘蛛俠見啦
套戲好多畫面都好靚好想下載做wallpaper
因為個陣拍唔到出黎
咁又太誇張...

風格太唔同,同埋果兩個半鐘有悶嘅時間

infinity war睇完真係唔覺過左咁耐,個ending燶左一半人就完..個個出到戲院o哂嘴
有講係同族?
https://www.fandom.com/articles/eternals-post-credit-scene-spoilers-character

When I spoke to director Chloé Zhao about Eternals, she confirmed the voice was who I suspected it to be, declaring, “That was the voice of one of my favorite superheroes, Mr. Blade himself. Blade, Blade, Blade, yeah!”
已經開估嘅話真係會令人好期待blade
本身個男主角已經正到爆
Infinity war 都真係幾有絕望既感覺
反而呢套冚球鏟又無乜feel 咁
佢漫畫殺人好似係毒撚做兵要please條女咋
其實#673已經有大po巴打講咗
成班友仔真係唔追po
因為大家都估到唔可能會冚球剷剷得成
下個post 搵人pin 左佢
唔洗係咁重覆
以前睇係睇正方點樣反敗為勝 為左個下爽
今次大戰係有種 邊一邊贏都係一個悲劇
因為無一邊係絕對岩同錯 一向自視高過人類既Eternals做返人類既劣根性-自相殘殺
成個對打好悲壯
左還左 左膠還左膠 套戲左膠係邊 有gay kiss就係膠?
極端又盲目嘅左先係左膠喎
條片有格硬塞俾你左派意識咩
估唔黎到marvel 都係…
見john snow 問問問
真係好想講句

“you know nothing john snow”
首先多謝巴打打咁多字解釋先
但正如我一開頭個留言講
個故事好唔錯但係表達手法好有問題
族長對人確係有憐憫但對星神嘅忠誠先係嗰場戲被強調嘅位
而且解散之後仲繼續叫男主角執行任務
但係為咗交代男主角喺劇情中段發難
強行加插咗一段回憶講佢要轉鈦反對崛起
(同埋人性光輝本身佢就見唔少,仲加上有維持幾百萬年嘅記憶,令人覺得佢嘅理由好膠)
呢個係其中一個唔少人覺得突兀嘅位
最突兀嘅始終都係中段性情大變
佢要執行任務凌駕感情呢點都講唔過去
由頭到尾都睇到對感情嘅描述強烈得多
觀眾對於佢咁堅持執行任務嘅動機莫名其妙
去到後面交代唔殺/唔阻止女主角嘅手法令人屌出聲
唔洗你段回憶片段我都知你唔會落手啦
(如上面所講感情表達得明顯
跟住又令到中段發難顯得無謂
呢樣應該係最多人俾低分嘅地方

如果成個故事嘅表達有巴打你咁清晰
應該會好好多
講得好好
亦覺得段戲完全交代到舖排完全唔覺有問題
想問最後片尾彩蛋把劍係咩料
black knight 把ebony blade
邪劍黎 同jon snow 個家族有關
佢一嗌咒語就召到把劍同suit on
但係依家睇marvel愈嚟愈難代入
愈嚟愈唔真實
始終由地球去到宇宙層面
睇得出有 不過d人唔理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞