《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
角色分配得幾好,個個有足夠戲份
如果一個人完全無事前溫個書再睇套劇都明,都理解件事
永恆族完全做到
相反沙丘瀚戰就唔得啦

所以我覺覺得永恆族好睇
而沙丘瀚戰好差
架飛船都係fall collection
問題係去到中間先講
同埋族長選擇放棄大崛起都好撚夾硬
佢嘅堅持又唔知有乜謂
雖然唔係好鐘意佢講故事同劇情推進既手法
好多講背景資訊方面好直接敘述咁塞落你塊面到

但一套電影拍到咁多角色都算係咁
仲有個種地球人類歷史文化既美感同celestial既sublime感覺得趙婷先拍到出黎

套電影好長但仲係有種好趕既感覺
唔知有冇可能要出一套zhao cut用多一倍時間補充成套野
其實Thor都係幾人千歲,而且係穿梭宇宙九界
應該係識大把宇宙級人馬
但以前未寫到咁多角色就唔提
依家打後大把宇宙角色可以同Thor有相識
講真咁多主要角色都拍到有個性有哂戲份,唔會話有多餘既感覺已經好勁
咁佢本身有離心 又發覺個世界原來有六粒石勁過自己個大佬 咁唔再想服侍落去淨係想自己開心都ok嘅
Zhao cut
尚氣 eternals當係獨立電影咁睇住先 只係交代佢地背景 入咗mcu世界設定 但仲未入the avengers

1. BW -> Hawkeye (好大機會係)
2. Spiderman Far from home -> Venom /
No way home
3. Loki -> What if
4. Falcon and Winter Soldier

第一個講Hawkeye被BW個細妹尋仇 化解完誤會之後 阿妹應該繼承BW衣砵
第二個講 spiderman被人老屈
第三個就係奠定mutiverse基礎 loki隊冧he who remain 我估征服者康係未來大boss
第4個講Falcon暫做CA 未來應該轉WS做

而家每個super hero end game後都有各自問題要解決 每部電影/電視劇仲未有連貫性
咁一開始分開嘅時候族長都話要伊卡洛斯記住自己嘅真正身份
正常都知道有伏筆啦
我都覺得可以長翻少少,中後期啲轉折位可以講多少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞