《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
Thanos 係infinity war 唔係解釋咗over population in Titans 直接令Titans 滅絕
Thanos 為咗世界唔再因為over population 而毁滅自plant by plant 咁殺一半人
Until 搵到石可以一次過先用石咩

幾時link 埋去celestial 到
你串連返前面啲劇情已經夠哂舖陳架喇
再多就變tvb劇
佢話佢哋係泰坦族咋喎
冇自認係永恆
2條彩蛋
係what if先勁
我都想知
我見啲人話套嘢幫Thanos洗白,幫手延遲Tiamut誕生呢樣個樣
呢個真係過份解讀sosad
隨時連佢自己都唔知啲恒星其實係受精卵sosad

講返轉頭,根本無洗唔洗白,Thanos喺IW本身就唔係奸角嚟
人口太多導致資源唔夠分
有冇睇what if先,ultron 成個星系吞食都得wo
Gal 我同意 但Henry Cavill好好戲喎
點解成日要用漫畫設定來講電影?
漫畫係有一定參考性,但冇可能同電影一模一樣

例如thanos手下少咗一個古一變咗女人
宇宙立方變成無限寶石

呢啲已經同漫畫設定唔同
好鬼憎將漫畫同電影混埋一潭
雖然係根據漫畫改編但係唔會一模一樣囉
呢個係616漫畫世界啫
MCU 佢唔係因為咁而殺人

我都聽睇呢個version Deadpool 同thanos 爭女
又唔洗咁
你當多個reference囉
其實一套戲邊度有咁多嘢講
其實套戲講生命循環真係好好。

你話星神族誕生需要用無數人命去換好殘忍,但一來佢帶出咗唔畀星神族出生會害死更多新生命,二來宇宙中每個生命體嘅出生以至成長,都必須靠犧牲其他生命去成就(飲食),大家嘅「殘忍」係殊途同歸。

又,唔經唔覺,MCU嘅宇宙線已經開始成型。當日好多人話「吓講到宇宙咁遠?班地球英雄相比下咁廢咩好講?」,嗱家陣人哋就示範緊你睇… 星神族、天神族、多瑪姆嗰隻唔知咩族… 啲神級角色咁就舖晒出嚟,仲撈埋平行宇宙而成件事係順嘅,呢啲唔係勁係乜?
啱啱睇完

覺得幾好睇,個人排名有頭3位

節奏控制得唔錯,文同打戲比例幾好

打鬥畫面除咗森林個到有啲亂之外其他都好正。

要挑剔係一開頭就出一堆字要睇,個人都未ready好
同埋中後反完枱再振作好似倉促咗少少咁。

安祖同靈丸都好鬼型
啱呀
其實套戲有好多設定都未講明

所以覺得唔好咁老定用漫畫當真設定
因為隨時啲嘢會改變

上面ching將漫畫設定當成電影設定
但係明明係有唔同
jon snow 應該係跟之後嗰套刀鋒戰士獨立電影
咁我又覺得冇乜所謂嘅
反正大家都係ff下
無傷大雅
睇少啲Tvb睇多啲英美劇
直頭打柒埋watcher添啦
有講下,黑人研究點打大佬果陣,有提過整啲環限制生長
我覺得把聲同口音似Mahershala Ali
LGBTQ咁啱迪士尼嘅立場
迪士尼自己都唔會讓步啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞