《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
睇嗰時覺得可以但唔係真係好好睇
不過睇後兩日係咁諗起飛去太陽自盡一幕
站在Ikaris本身個使命嚟講
佢登陸太陽有少少喬峰跳崖嘅感覺
俾啲偽3D玩爛咗個市場
唔係唔夠,係佢認同男主要滅世比佢出世,但唔忍心打隊友先走
睇嗰個麻煩 拍嗰個晒錢
同埋下下3D都要眼鏡 好撚唔方便
這部戲很好,於MCU 是一種突破,英雄電影中不算很創新
想問Thanos 啲記憶係咪假?
點解會關Thanos 記憶事

你問Thena?
永恆族比天神族創造出黎孕育其他天神族,咁thanos本身應該係無自己嘅星球?永恆族都話自己家鄉係乜乜星球黎,之後又話其實啲記憶係假
可能係當佢地影視人物
個account好正
可能之後retcon返好似漫畫咁 佢同Eros係Titan原生嘅Eternals
話說啞妺係咪一直匿係船到
隻船仲要埋咗
永恆族將thanos堅持嘅理念變成一個笑話就係一個sersi就可以將啲資源左變右變
可能被Galactus執番做使者
我唔明嘅係,又話要十億年先生一個天神,但又話幾百萬年間係不停咁執行任務?
而,如果已經做過咁多次,難道其他智慧生命係無愛?點解係呢度呢個地球先醒悟?

除咗呢個之後,套戲係幾好睇
而家MCU 同漫畫616 世界係唔同平行宇宙
MCU Eternals 係一種會被洗腦 可以話無自己生命嘅存在

但係漫畫世界入面 其實Celestial 創造咗 Deviants/Eternals/同地球人
漫畫嘅Eternals 係有自己生活會結婚會生仔 所以先有Thanos嘅分支 帶有Deviants characters 嘅Eternals offspring

MCU 仲未探究到Thanos 究竟係咩種族
而好似有啲breakdown 見到Thanos 用reality stone 重溫Titans 未self destruct 之前都有紅色人種
所以MCU Thanos 可能唔係Eternals 而係真係Titans

當然咁又唔知點解after credit 佢細係人類白人種
我諗雖然成日講到人類好tiny 好無用
但其實就算係漫畫中 人類都係一種雖然垃圾無力量但其實好高層次嘅一個種族
因為人有愛有善會學習會迎難而上 所以漫畫有define 過human 係宇宙間最完美嘅生物

而celestial 只係需要好大量有智慧嘅生物產生嘅宇宙能量先幫佢誕生 所以可能有個星球有十萬億隻猩猩都夠佢出世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞