《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
差啲以為佢想講地球暖化
唔係馬東石講咩,佢同奧丁研究酒
唔係全球暖化所以冰川融化咩

啪手指應該唔會令到個冰融
Kingo講Thor
Gilgamesh講Odin
唔係呀 係好似上面咁講 因為emergence所以地心熱咗
令到冰川溶化 啲deviants走哂出嚟
話Thor做咗Avengers之後搵唔到人嘛
想thor 4,佢地客串,因為反派屠神
唔識電腦
Send an electronic letter
星際啟示錄
睇完了
套戲個feel真係好唔marvel,打的位無乜而且大部份都係響回憶
但之前d人話一套戲寫12個人太多,反而覺得每個人都寫得好足喎
除左最煩膠的tinkerbell之外每個人的行動都有解釋得到,最後連佢係咩諗法都有講埋
基本上每個eternals都由機器變到self-aware,已經同人類無分別
而家唔知tiamat半生不熟死左響度會唔會影響其他電影

同埋我有無記錯Galaticus都係celestials?
仲有兩個片尾個內容都唔係好明
片尾二把聲係dr strange?
做戲院,啲人睇imax成日問駛唔駛戴眼鏡/帶埋嚟
我諗佢地理解imax係等於要戴眼鏡
明明都冇寫3D,定係連2D3D都唔知咩嚟
我估因為上網買飛,佢仲會話提你係唔係簡左imax 3d,如果係就要帶眼鏡
真10個人都好鮮明,做得好好

最後啞妹打得最好睇,係咁撞鳩男主埋牆好爽
睇之前唔識gemma chan
睇完之後愛上左佢
好優雅
漫畫Galactus係上代宇宙死剩種
我覺得eternals比人類更同人類,比人類更愛地球
佢地絕對唔係機械人,形式上係,但佢地嘅地位有如無名嘅神,人類嘅知識同科技嘅演變都係eternals搞出來

第一條片尾舖第二集
第二條片尾舖新故仔,依加black knight同sersi仲要係情侶
佢打得有d似之前動畫版The Death of Superman個flash咁
即係titans族都係eternals的一部份?
咁thanos到底係想彈手指煞停所有新的celestials誕生定點
同埋細佬原作係咩立場?
有聯手呀 爭女個陣得一個對手戲
奶媽
鍊金術師
獨眼龍
段譽
Quick silver
鐵拳無敵孫中山
我覺得thanos嘅理念會影響到celestials誕生只係巧合
所以根本唔存在thanos洗白呢件事,未有eternals睇之前都有分支持同反對thanos嘅觀眾

同埋都有人睇完戲問,咁大嘅影響有咩可能arishem冇派人阻止

所以只能理解blip前後都係巧合而且唔影響現在嘅單一timeline
係咪智慧文明先係重點? 人少咗但叻咗會更快餵飽巨人BB? 因為齋要生命體的話其實唔係好需要幫星球發展文明
但係唔好唔記得仲有d deviants周圍走
除非你話得地球獨有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞