《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
當然完全唔會係一模一樣
否則一定比基督徒鬧死

但係好明顯佢就用嚟比喻基督教嘅神天使等等嘅架構
所以用上帝做比喻係好明顯睇得出
thor2係最無聊 無翻睇過
塊面骨
唔理啦 明明而家醜到隻豬咁班連登仔都話正
記得有幕佢畀人打暈咗瞓喺度嗰個大頭柒撚到
我上youtube睇話Ego同Eternals入面個D大佬都係Celestials..其實Celestials都有唔同部落定點? 但佢地共通點都係鐘意種seed落星球
而且作用/目的都係差唔多
Ultron周圍殺有智慧生物, Celestial冇仔生
我同你講嘅嘢應該唔一樣
你以漫畫嘅架構來討論當然覺得有分別

我覺得以而家電影嘅表達
佢哋嘅架構係同基督宗教相似
咁宜家呢個係劇圖討論區當然係主要討論電影嘅情節啦

所以我唔會攞漫畫擺入去我嘅論點
其實
等於你食咗十年香港人口味野食
而家比樣清淡小小,口味無咁重既
食唔慣好正常
但唔好去屌鳩套戲唔好睇
果堆外國爛蕃茄個評分標準好過時
淨係分好與唔好 幾多分
一堆傻鳩見到評分低就會攻擊為爛片
趙婷啲堅持應該令迪士尼賺少咗好多 又實景拍攝 又唔肯delete同性戀場面 但係我好欣賞佢嘅堅持
自己覺得只屬合格,唔算好好睇
可能同本身會預期佢係avenger果類

另外打boss 有d 無聊
就咁一兩下就完
迪士尼搵得佢拍就應該預左
Jon snow 會繼續拍marvel?
其實已經交代哂男主殺前隊長之後好痛苦
殺女主又殺唔落手
個新既星神族又收咗皮
夠哂理由自殺架喇

再多就噚氣架喇

男主呼應神話飛去太陽自殺幾好吖
點解你咁理解嘅?
佢自我介紹都係話自己係Titans 啫
無話係Eternals
尋日睇完,無d人講到咁差喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞