《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
係愛啊哈利
蕭峰唔係我講嘅係上面講嘅

而且你未睇過天龍八部就唔好話侮唔侮辱

你睇咗先感覺到佢入邊嘅掙扎
佢係勝在會飛同會用眼部死光遠攻
最尾隻天神一野飛埋去地球果下畫面好正
完全垃圾
講得好聽啲嘅叫失敗
仲話大導
其實最尾個彩蛋幾似the watcher把聲
即係west world 個bernard (Jeffrey Wright)
就係睇過先覺得侮辱
人地蕭峰有完整嘅心路歷程起承轉合
佢就爆肚話原來人係佢殺嘅
無端端就話星神大於一切打起上嚟
前面冇交代但要用佢變節時就插段回憶算數
講到不惜一切要俾星神出世
跟住又放棄了因為愛女主角
咁你一開始唔係就幫緊佢㗎咩??
做乜鳩野
族長都都放棄嘅野佢有咩動機堅持(冇講
然之後走去自殺
再同蕭峰類比問我感唔感受到佢嘅掙扎
完全係兩回事囉好冇
套野好清楚講佢真正忠於星神。
佢表面係幫女主,實際係監視。
佢愛女主所以殺唔到女主,但害死左一個星神BB.
於是揀自殺。
我開始明
戲就真係人人唔同,
我覺得永恆族好睇
而沙丘瀚戰就係垃圾一樣。
呢個thanos未加人樣
當大部分人都覺得垃圾 係得你覺得有味道 會唔會反思下自己嘅品味會好啲
反專家/權威唔係問題 問題係你連呢套垃圾都覺得文藝 我建議你睇多幾套戲先講
好似唔夠水壓咁
冇防備之下俾人斬幾刀分屍好正常
啱啱覆咗第二個 但係好似有啲引戰/啲語氣有啲衰
真心想問你覺得邊度好睇
每場打鬥恰到好處,全套戲分布平均。
角色雖然多,但每個都立體有個性,各有特色。所有文戲場口都好準確嘅,冇廢話 亦冇多餘嘅扮野空鏡。
劇情有晒起承轉合,完整有意思。
最後,
我係睇晒劇透入場都覺得好睇。
雖然你唔係問我,但我 覺得 成套戲都好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞