《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
如果結尾彩蛋果個真係blade,可能Jon Snow會係blade套電影登場
機器呢個概念又太[人類], 佢哋都算係受造物, 只係個記憶會[每一世]重洗, 同中國人認為輪迴飲孟婆湯差唔多
啞女跑得超型
Flash跑到低能仔咁
你又知? 都無畫面特寫, 可能係格劍呢
可能覺得自己雖然被動但有份出力殺死星神BB所以自責尋死
你有道理
依幕正面處決JL
好似啲昆蟲咁幫啲蛋揀一個預咗會有食物嘅地方去長大
其實OK,surprise human robot 主角嚟,不過同故事需求一樣,OK!

基本有故事,有人物,D決定我身處也不知如何好!好過好多marvel ,尤其誰正誰邪?As said as a human being I am bias lou.

不過,反面個怪獸,死得無乜來由,可以合作就好!
同埋四怪加持,然之後呢?
cut印佬跳舞, 又點講永恒族都會有不甘做背後英雄嘅心態?
黑鬼咀一嘢都唔得, 但男女主野戰攪嘢就唔夠喉?
所以好多gay couple都畀人估係父子/表兄弟/老友, 因為真係好多人get唔到
英國隊長
膠撚到
喂屌講真
Barry Keoghan 同 ezra miller真係好似
我成日以為flash愛上dc flash
其實我覺男女嘢戰都可以cut
印佬笑位擔當,唔cut得
之前007 No time to die 先痴撚線
成堆無帶腦入場問啲勁低能問題
我終於明cctvb啲劇點解要畫公仔畫出腸
因為有班友唔係咁會睇唔明
唔會啦, 唔通暗示要犧牲人類去創造新上帝咩~
成件事就係抱住睇異形心態去睇普羅米修斯
佢只係Avengers最強,對比起果班神族

一隻手都捽死佢啦

都係算吧啦
漫畫Titans 係Titans 星上嘅人 好似人類咁
Eternals 都係生物 但係係勁好多嘅生命體
所以好似kings/god咁rules Titans
Thanos 係有Deviants gens 嘅兩個Eternals 嘅仔

Eternals / Deviants / Human 都係celestial 係地球上實驗嘅生命體 所以啲gens係有機會混埋一齊

Thanos 彈手指嘅表面係prevent 宇宙好似Titans 星咁因為over population resources 唔夠而毁滅

而家有人話Thanos 可能暗啞底知multiverse 同 Celestial 嘅嘢 但我覺得有啲太far fetching
係咪睇漏野?

又話養多d人

但又唔比佢地科技發展得太快?
Angelina 都係咁正雖然無左對奶
其實對於Celestial 嚟講
佢哋係唔同行星都plant 咗seed
等到嗰個行星嘅宇宙能量夠就生新嘅celestial

佢哋應該都唔會太介意個宇宙發生緊咩事
仲有the blip產生咗咁大嘅宇宙能量 消耗咗一半生命 可能會令到生物創造出更advance 嘅科技可以再boost up 更多population
就好似二戰後嘅嬰兒潮

所以我唔覺celestial 點解要care Thanos 做啲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞