《永恆族》劇透討論區 2

1001 回覆
40 Like 12 Dislike
其實成件事完左之後
男主角已經有晒大頭
有晒演技
個度已經好幾十秒
唔係1,2秒喎
或者係文藝片同popcorn片嘅分別?!
但如果係想表達生無可戀嘅感覺
反而睇尚氣偉仔個演技令我感受到多啲
想問enternals係咪每次完成任務都會跟住個星球毀滅?
但係Ajak 話佢跟咗6眼巨人幾百萬年 接生咗好多巨人 點解佢無死 又無被reset?
個BB出世之後就同埋個BB一齊返返去主艦
然後使記憶再去做代母重複無限次

隊長冇晒記憶係因為佢係隊長要帶住啲人做目標
洗腦嘅話就有機會阻住任務
*洗記憶
*唔使冇晒
真係好睇啵,究竟係咩事咁低分
雖然我覺得係可以cut短返啲,順暢啲
印佬跳舞、基佬嘴對嘴呢啲cut咗都唔覺有咩影響

但有啲位真係可以再處理好啲
你要講基無問題,不過個嘴對嘴鏡頭唔係人人受落

Thena發癲打自己就咁勁
但要你幫手果陣就咁廢
但之後又一下秒咗隻boss有啲突兀

有啲嘢想問

其實異變族boss有智慧之後其實係咪想吸晒永恆族然後去打星神族?
如果唔係佢殺晒永恆族都係死

同埋好想知異變族得返三隻重會唔會出
定殺晒就算

MCU入面Thanos究竟係唔係永恆族?好似無提

GTOG 1係收藏家度睇到嘅用power stone嘅係咪都係星神族?

總體係好睇,畫面靚所以揀咗iMAX
但坐得唔夠前,如果前多少少睇星神族個壓迫感應該好正
最後有講eternals係protected唔會因為Celestial出世而死
唔知你拍過拖未
好多人成日都好堅決咁話分手
轉過頭咪又係好恩愛
佢口講係好堅決 佢事實都係可以殺其他家人
但面對自己老婆(愛人) 真係落唔到手
有幾難明

--->突然醒覺自己一直堅持嘅信念係錯 感覺好突然冇乜交待佢點解轉變 跟住仲要衝去個太陽到咁就死
個人覺得唔係醒覺自己一直堅持嘅信念係錯
而係佢覺得自己落唔到手殺佢老婆 件事已經發生左返唔到轉頭

佢自己一定係好多唔同既心情同感受
有內疚(殺左族人) 有自責(覺得自己落唔到手,完成唔到任務)
亦都會覺得佢既目標已經失去左(因為個任務FAIL)
呢D唔同既心情令到佢已經唔想再生存
其實個角色既情感已經用成套戲去寫晒
個演員既演技都表達晒佢個種無奈,你都仲可以話無交待既話
證明你都無代入個去個角色入面諗

佢做既決定全部都有違佢個目標
一開始想完成任務,殺左隊長,其實唔想殺
到後面殺唔落老婆,任務失敗
佢D目標全部失敗左,同時又做左好多佢唔想做既野
其實幾sad
呢個係因為連結左先有能量做去呢D野,平時靠個體係絕對冇能力
同喬峰自殺一樣
佢契丹人但佢幫漢人
佢幫漢人但漢人又當佢敵人
兩邊不是人,唯有一死以謝天下

Ikaris 心軟任務失敗
佢想返去家人身邊又唔得,因為殺死咗家人
宇宙間以無容身之所,唔死唔得
其實佢心軟有鋪伏線
佢殺Ajak嗰陣唔係親手殺,而係借刀殺人
佢無出到全力殺Druig,所以Druig先唔死得
點解快銀跑就唔會因為音爆變聾啞?
所以表示快銀速度根本唔夠啞妹黎

睇睇下真係覺得好似守護星系列。
兩邊不是人呢句好中
色情的變身畫面已在腦海中
明白了
唔係好多留白位 等觀眾自己去詮釋
個印度手指佬最後竟然話唔夠打就返屋企
跟住最後出嚟湊女
同尚氣梁朝偉個shot差咗兩皮
咁梁朝偉演技超晒班攞埋亞洲影帝康城影帝
喺電影方面就一定係最頂尖
伊卡洛斯淨係攞咗金球獎電視劇主角,拍電影遜色啲都不足為奇嘅
伊卡洛斯已經演得好過雷神美隊尚氣呢啲 係梁朝偉太屈冇辦法
其實我覺得設計做同性戀都幾好 如果變咗異性戀一定要有人喺度問永恆族生唔生到仔 然後又問個仔有冇超能力 之後就會有好多超立方咁樣的9upper喺度又話係邊個角色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞