C AllStar經理人阿拔開手機APP頻見姜濤嗌討厭 斥MIRROR壟斷廣告:擾民級別

1001 回覆
2229 Like 359 Dislike
玻璃朱月初曾惹火批評MIRROR,留言:「呢啲樣行落旺角大把啦,真係好大驚小怪,成班井底之蛙。」她在今次的節目中再被問到此事,她突然「耍冧」指:「對唔住,有時我成日走落旺角都真係見到啲類似咁樣嘅打扮嘅男仔,我真係就係咁講㗎啫,我成日都落旺角食飯,可能我呢啲樣周街都係啦,一樣之嘛,其實我本身對MIRROR係一啲反感都冇㗎!(有冇睇過類似演出?)睇過啲咪傳媒報道同埋啲片,我覺得都charm嘅,但係奈何地,我覺得過份地報道到某一啲位係反感……即係嗰啲叫反效果呀,sorry。」
雪雪聞言,立即笑問玻璃朱:「當年你有冇嬲譚詠麟同張國榮霸晒啲娛樂版?某程度都係一樣,再退多幾十年,我未出世嘅年代,蕭芳芳同陳寶珠都霸晒嗰啲版面,我啲前輩話畀我聽,當任白紅嘅時候,所有嘢都係任白,呢個世界就係咁,跟紅頂白,我細個,係電視台最風光嘅時候,真係期期啲封面唔係汪明荃就李司棋、黃淑儀。」她指ERROR和MIRROR加起上來有16個人,即使日日報道亦不覺多。

部分連登仔為咗反鏡 連玻璃朱嘅logic都搬埋出嚟講 但係嗰陣又撐雪雪收玻璃朱皮 真係精神分裂
香港好耐無出過明星係客觀事實,一旦出到明星紅到有埋私生飯追,咁做得商家佬一定想爭

MIRROR紅之前夠好多廣告係陳柏宇,夠親民形象好又大路岩口味

一路唔覺組合樂隊有幾多廣告,對上一個樂隊廣告淨係記得大三巴觀音像媽閣廟景致真優美
收你老母柒皮啦 之前黎明話同6個英文字母合作單野
FB班鏡粉搞到上撚晒報 又連登反鏡? 你柒撚夠未呀?
圍爐? 招黑? 圍你老母爐咩? 招你老母個閪黑咩?
其實公道啲講真係唔關mirror事
係好多公司marketing見人哋用mirror 自己又鳩同上面propose
好似唔用就輸蝕
之後viu求其派個隊員出嚟 明明唔撚match啲marketing又照肯
講真如果mirror有號召力 就算佢哋係垃圾無實力 啲客都會照用佢嫁啦
阿經理人係到圍爐取暖嘥9氣啦 咪睇下遲啲啲公司會唔會同mirror renew contract囉
依家公司buy無計
酸到
係囉係囉 一定係假FANS 一定係反鏡
好撚心你咁撚廢就學人睇下新聞啦 柒頭

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20210716/bkn-20210716000142337-0716_00862_001.html
on9
香港就係市場主導,完

跟本無討論價值,純粹唔鍾意mirror圍爐屌mirror
呢d先係敢言
19年起冇用過八達通,有得揀都盡量搭巴士唔會坐黨鐵,大家唔係都係咁咩
邊兩個quote咗我?
入到嚟咩都無
唔講以為佢地紅左廿年
多人睇咪多廣告囉 我唔撚信Call Star接到一堆廣告 佢又會驚擾民turn down一半喎
咁撚搶口既經理人
廣告商都係講商業價值
邊個賣廣告可以令公司獲得最大既利益
就搵邊個賣囉 供求問題姐
留返啲機會比(畀)其他同行

wtf?講到人地搶你啲job咁
熟行都知mirror多job到要推job喎

問下pr點解唔搵Calista
好過啦
韓星全世界都喜愛
而且有實力

鏡膠得香港人圍爐
又冇實力
同班中二病崇日撚一樣煩
呢條阿拔不嬲寸過馬撚
冇料扮四條
攞住4件甩皮甩骨但以為自己金牌經理人咁
要歌手要band寧願揀DJ RB啦
起碼人哋形象好好多囉
終於有行內人出聲

雖然不嬲對呢條友冇乜好感
香港本土文化得Mirror,係咁上下啦
族大有乞衣事實上有啲師奶姜糖/神徒係好on9同難頂
請支持香港本土廣告文化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞