C AllStar經理人阿拔開手機APP頻見姜濤嗌討厭 斥MIRROR壟斷廣告:擾民級別

1001 回覆
2229 Like 359 Dislike
係因為啲廣告唔識度橋
下下以為揾mirror就係好廣告
佢呢個post係想屌d brand搵mirror?屌花姐唔識簡廣告?屌mirror咁紅?
其實d brand都係睇邊個fans肯賣單,即係好似cctvb成日俾人攻擊但都有人落ad,因為有一班「慣性收視」。最好其他係引發一個良性競爭,其他fans都學mirror個班咁,話俾人聽其他人都work
講到尾,brand都係睇sales有kpi,唔會理其他野
商業市場好現實 落廣告都係想多reach多engagement返到數
事實上而家條街又真係多鏡粉 佢哋睇極mirror廣告都唔厭 又課金又打卡又剩

而近兩年落廣告不論tvc定online 趨勢都係少咗用cctvb班人
塊餅mirror分咗好大份 但其他歌手/演員都分到唔少
而個市場係流動嘅 瞬息萬變 到mirror飽和塊餅又自然會分畀其他人
資本主義下嘅社會係咁現實
個經理人不如諗吓點sell callstar好過喺度呻
佢咁怨法盞搞到callstar尷尬

Btw以出道兩三年嚟講 跳唱live咁樣好失禮咩
年頭叱吒有啲歌手炒車 仲好多人話mirror算喺唔錯
https://youtu.be/Mrm6wLEK3VM
救咗廣告界我就信 唔係viu 作曲填詞班人 佢哋邊有料到。。
崇韓係同世界即食文化接軌

崇日匪最鐘意孤芳自賞中二病,懶獨特
首先佢唔係經理人,佢當時霉呻自己無job ,有屌過某某廣告商唔用佢咩?
垃圾band狗自己唔夠人紅就踩人
男人老狗怨婦咁核唔核突
夠勁就推隊勁過Mirror既團出黎
咁多年一隻紅既歌都無
你會唔會鬧BTS四圍係韓國出現
要鬧就鬧班廣告商又唔敢
講到Mirror特登唔俾廣告你地拍咁
你問十個香港人有無一半叫得出你隊野有咩人都唔知得唔得😂
唔洗理呢個柒頭啦 佢次次出黎都反韓
用返鏡粉平時鐘意講 逢紅必反 越反越紅 呢條柒頭咪眼紅人地KPOP打入埋歐洲 "真衝出亞洲"酸撚到
林家謙呢種就真係叫救樂壇 其他真係行開啲
真係幾煩下
啲廣告唔係mirror就error,連登po都係
屌你老母viutv
唔好再用bigdata洗鳩香港人板
然後又炸傻扮矇 好似mirror真係由人捧岀黎咁
對Mirror其實唔反感
最撚煩係班鏡粉 唔比人唔鍾意mirror
講下佢地唔好就Jer住曬 講撚曬道理咁
:你唱得好好?咁多意見你唱囉!佢哋啲廣告影響到你作息?乜乜柒柒咁
大佬你為駁而駁我都無嘢好講
你地只會令人更加討厭你偶像
最撚搞笑係
話mirror幫藍店賣廣告無問題
你地識分 唔會幫襯藍店
結果個撚個都去M記抽卡
本身個廣告15秒 仲要睇咗5秒有得skip
係堆乸型mirror死出黎先變30秒冇得skip
而家都唔單止廣告
直情去到雜誌封面都掃晒
間接幫埋紙媒
以前容祖兒同twins咪一樣咁霸法
呀姜濤見到呢個post同我即刻嘔返幾個廣告出黎俾人拍
我地大前輩唔係咁鍾意係街見到你
下次識do啦
唔係經理人就講得 老實講 心態咪一樣
咁的確佢地令好多人追返本地歌手唔止淨係追韓星
淨係講早幾日我是現場有唔少人因為本身係支持Ian最後鍾意埋Jay Fung要聽返晒佢以前啲歌
Jay Fung唱歌咁撚勁點解以前一直無人留意仲要等9年先踏上Star hall先?你地口講支持有無實際行動去支持樂壇其他高質而仲未比更多人睇到既歌手
倒米

Callstar 啱啱先請完 error 上紅館...
呢鋪點拆
呻苦水都要比你反問點解唔同個客講
做你朋友係咪都會比你咁問
係 但人哋冇扮慘冇扮努力 而係真係努力
韓國喺亞洲入面
拎嚟比 都係因為姜濤想做亞洲第一啫
Meow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞