C AllStar經理人阿拔開手機APP頻見姜濤嗌討厭 斥MIRROR壟斷廣告:擾民級別

1001 回覆
2229 Like 359 Dislike
男子組合MIRROR出道接近3年,人氣不斷急升,俘虜了大批「鏡粉」之餘,亦吸引不少廣告客戶的垂青,人氣簡直爆燈。現時MIRROR成員姜濤、Ian(陳卓賢)、Anson Lo(盧瀚霆)及Anson Kong(江𤒹生)暫時成為廣告客戶的搶手貨,有報道指他們今年接拍了超過150個廣告,其中姜濤已佔了近40個,即是不論行街、看電視、甚至打開app等等,大家都有機會見到他們的蹤影。

近排,姜濤為一個流動支付程式拍廣告,不過就惹來部分人反感。組合C AllStar經理人阿拔在IG限時動態,貼出該流動支付程式的廣告相,然後留言表示:「而家每次開PayMe都見到姜生,實屬覺得討厭到一個點。」及後有人在帖內反問阿拔:「如果係不停播Kingdom C及Greytone公司的歌,就唔同講法;而家搞到好似香港的藝人歌手只有MIRROR,真的非常悶」、「留返啲機會比(畀)其他同行」。阿拔就回覆對方:「如果全部Kingdom C嘅歌,我都覺得係不知所謂,對公眾感受我好公平」、「就算呢個係C All,我一樣會覺得討厭」。

阿拔這個post,亦引來有人留言指,「其實真係好X煩,好反感。乜brand都同佢哋合作,high end嗰啲畀佢哋做cheap晒。」阿拔答對方指「而家焗睇」,並hashtag是「擾民級別」;他還指MIRROR正職不是歌手,而是廣告從業員,有人同意他的說法,「贊同,而家成個香港樂壇同娛樂圈好似得返MIRROR。我唔討厭佢哋,但我討厭吹捧嘅氣氛。」
咁真係擾民吖嘛
咁騷擾到邊個?
單純想問
講真 睇到煩
起碼煩到我
咁你有冇覺得你嘅生活俾佢騷擾到?
搵到你日常作息?
係有啲煩同太多
咩brand都有
不過真心搶左好多大台既廣告
好過睇大台藝人啦
Payme首歌難聽到無與倫比 唔撚知邊間教會嘅痴線佬作曲填詞 次次聽到真係精神折磨
有,而家打開連登又見到mirror post
煩到我12點半都失眠
老實講
你唔理佢地其實影響唔到你生活

如果你既生活要靠mirror 佢地,咁佢既生活都有d問題
who
終於有行內人講真話
煩到仆街 日尻日mirror
煩係一種感覺
有啲人覺得佢哋出現太多係煩
但係都有fans覺得唔係
所以所謂嘅真話其實都係見仁見智

我就覺得雖然佢哋出現頻率好高,但係未到煩嘅地步
當然你都可以有你嘅感覺
廣告從業員

mean but true
其實就唔會煩到我
不過睇得出係壟斷囉
完全冇講錯
班撚屌似廣告明星多過似一個歌手
唱跳演冇樣掂,但又唔肯放少少時間練好少少
撐鏡狗班傻閪仲話佢地炒起香港樂壇
所有嘢都係商業考慮 一嚟mirror多fans 二嚟班fans夠團結 肯洗錢 廣告商見條數靚咪keep住搵mirror賣廣告
真。好撚老監
點解個個mirror嘅post都見到你
你係咪唔使瞓覺Mon post追擊
其實佢不嬲都係咁
只係佢之前mean嗰啲無鏡咁紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞