C AllStar經理人阿拔開手機APP頻見姜濤嗌討厭 斥MIRROR壟斷廣告:擾民級別

1001 回覆
2229 Like 359 Dislike
用payme?
cas啲歌今年正咁多
但903係咁死谷mirror個兩首想谷到變組合金
作為cas經理人會燥燥地都好正常
有 誠哥果 d
而家咁搞法
誠哥系列 d公司點敢畀佢地啊
實情係依家係Viu+ Viu常合作嘅藝人接到好多廣告
大量大牌子搵Mirror Error 賣廣告
請唔起嘅 可能請本身有實力又成日上Viu節目嘅歌手
好似林家謙 陳蕾 二汶 欣宜
都係請唔起咪搵 Viu相關嘅人
七師傅 Mike 導 Agent L大叔的愛啲人
講到底 唔係淨係Mirror主導廣告市場
係Viu影響緊成個廣告市場
仲要音樂人做廣告歌
佢咁樣post出嚟講啲客更加唔會搵callstar
多得佢唔少
逼你睇30秒廣告
本身唔係Mirror做搵邊個做都係要消耗你30秒
你呢啲咩logic嚟
老鼠安首尖尖尖咪又係咁 根本廣告歌就係要難聽洗腦先有noise
呢個世界講商業價值
你所謂嘅有實力有努力既人 無商業價值咪冇廣告商搵囉
市場供求問題
On99 佢地吾拍都會搵其他人拍 你點撚樣都要睇個廣告
講到好似係mirror爭住去幫啲公司代言咁
Wiki列哂出嚟
去到18年就唔知係無廣告定無update喇
Mirror:廣告都接夠賺夠錢喇
分返啲比 c allstar賺下
下 操好左 靠努力靠實比出道既 張天賦 Mike
比佢地班靠吹捧靠跟風彈起既 搶撚曬d工作機會
咩撚野新人獎比佢地班無實力既掃鳩曬 明明唱得好好
點解頒獎禮要輸比d 連自己職業都冇尊重過既人?
市場會決定公司搵咩人做明星效應架啦,唔通你夠話以前天王巨星壟斷廣告,叫佢地比機會其他人咩。
自己都唔識做marketing 得罪講句,咁你隊野真係無人睇無人理,咁廣告商落撚完廣告都無成效,仲搵你做乜。
鏡班藝人背後有死忠撐得起個市場,明星效應咪咁黎,你隊野做咁多年係咪可以好似佢地咁有影響力先,從商業角度真係唔大,唔係話比個廣告你就令你紅左咁,而你好紅先會令到個廣告紅左。
吹得過有女女支持mirror
c all stars有無天星廣告,有無囡囡閪水長流影相?
以前咪就係接李家旗下廣告囉
而家李家用返晒自己親生仔
所以咪忍唔住要嘈囉
怨婦一樣

2021樂壇未有返啲聲氣前嗰十年
日日鳩叫樂壇已死樂壇已死
本身純做歌手嗰堆呢十年都無乜廣告
啲廣告都係流晒去演員道多
而家有隊歌手接多啲job又話搞到其他歌手無job
唔撚諗吓早十年無人support吓本地歌手?
成日拎Twins出黎講
即係香港娛圈自Twins到mirror中間空左成廿年
終於有人講係廣告明星
你甘撚想唱歌講撚到甘勁不撚如去viu見工唱兩咀屌打mirror 比連登仔睇
你拎曾比特同mc講
但又要拎新人獎嚟屌
乜而家爭撚完個新人獎啦咩
你講呢兩位都係2021新人喎
出年先頒喎
你咁快知比人搶咗?

你講頒獎禮同尊重就搞笑
上年叱吒全世界炒車
所以我咪話囉
對你嚟講香港本來就無歌手
講經咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞