我和鄰居大姐姐的故事(12)

1001 回覆
338 Like 4 Dislike
咪撚又絕殺十二碼好無先
上個年代仲有全餐食
港青RAP

睇嚟又係葉開返酒店屌女泄憤
又12碼
就13
Push push
「你條八婆同阿必佢地玩,搞到佢地比阿Sir 罰無得踢,搞到我地贏唔到波。一日都係你,我唔屌到你鬆我唔叫蘇開。」
綠茶巴
又來足球小將mode!
山區巴
唔知架
全餐好似都係近幾年先改
暈巴
多謝你地
989巴
魚籽巴
蘇開既
二百八十

球證鳩衝埋去豪歌同埋南韓19號既地方。

有好幾個南韓仔都跟住趕埋去,圍住球證。

而我地既隊友雖然接近筋疲力盡,但響呢啲場面都有衝埋去幫手圍球證理論,仲有推開班韓國仔。

球證冇理會過雙方球員既辯解,響心口個袋拎左張黃牌出黎……

……

大撚鑊……

唔通真係要輸十二碼……?

……

……

……

球證指住個南韓19號做,再舉高張黃牌……

個19號即刻成個彈起身,擺開雙手,再手指指咁指住豪歌口up up……

球證搖一搖頭,堅定咁向南韓19號再舉一舉手上張黃牌。

……

……

……

呼。

原來係吹南韓仔插水……

連同劉sir在內既所有香港隊後備席職球員,總算鬆一口氣……

南韓既球員當然唔同意,佢地圍住球證理論,但球證不為所動,手指住角球旗方向,示意係南韓既角球。

其實都合理。

南韓19號一見自己拎牌就成個人彈起,擺明佢其實係冇乜事。

擾攘一輪之後南韓既球員都係要死死地氣走去角球旗開角球。

鬆一口氣。

只要捱埋呢球角球,睇怕都應該差唔多完場喇呱?

南韓既10號擺好個波,高舉雙手。

我地有兩個高大中堅楊舒達同豪歌,而相宗豪同蘇恩祖頭鎚都算ok,頂得住既……

唔係。

係一定要頂得住呀!

頂住呀頂住呀!

南韓10號一個小助跑之後,將個波踢出,個波劃過球場上空黎到禁區頂……

係相宗豪既領空!佢同南韓既中鋒9號一齊跳起迎波!

雖然相宗豪冇我地陣中既中堅雙塔咁高,但佢既彈跳力都非常好,我有信心可以清走個波既!

頂住!

相宗豪坐低個身,準備起跳!

……

……

……

咦?

相宗豪突然面露既表情,但隨即忍住痛夾硬起跳……

……

……

……

但……

已經遲左半秒……

南韓既9號接應呢球傳波成功壓過相宗豪迎頂,呢個頭鎚實在太近門,個波砰一聲好似子彈咁就響熊輝面前掠過,攻破港隊大門。

相宗豪一跌落地即刻捉住自己隻右腳,面露痛苦表情。

但佢應該係自己整親,球證並冇吹罰,反而指住球場既中圈。

……

……

……

下半場補時階段,我地終於失守。

南韓 1 - 1 香港。

南韓既球員都黎唔切慶祝,拿拿淋咁響龍門入面執返個波出黎,成班準備再開波繼續搶攻。

呢個時候我地既軍醫都衝入球場,同相宗豪做個簡單治理之後向場外面打左個交叉既手勢。

相宗豪傷出,但我地都用晒三個換人名額,換晒人了。

仆街了。

響比賽既最後階段,我地被逼十人應戰。

*

比賽重新開始之後,南韓乘住追平既氣勢,大舉全軍而上,我地既既門前險象橫生,短短幾分鐘之內就比南韓響禁區入面瘋狂射左幾球。

不過好彩既係我地既門神熊輝狀態大勇,將啲冇可能救到既波都救晒出黎。

我真係覺得佢呢場既表現已經係職業級既水準……

頂……

完場未架!?

咁撚耐都未吹完場雞既!?(應該係因為相宗豪既受傷所以補上補。)

咁比人攻法,遲早連一分都守唔住!

*

又係南韓既角球。

正當我地個個都以為南韓既10號會大力斬入禁區既時候,佢地既17號突然衝去角球旗!

係短傳!

我地既後防球員比佢地fake晒,唔知跟唔跟出去好!

就響呢個時候個17號已經無人看管,高速壓入禁區!

仆街!

佢壓到底線傳左個好急勁既中腰波出黎,但個波真係太過急勁,所以中間所有既敵我球員全部都漏晒……

呼……

踢出界喇屌你老母hi!

……

……

……

咦!?

南韓個11號就好似知道中間會大漏一樣,向住個波既落點衝埋去,盧棍好似唔知佢係突然起步咁,而家後發再追都已經追唔切!

熊輝企近柱所以而家已經失晒位!

南韓個11號無人看管!!!

(待續)
之後係咪中柱彈出 熙熙搶波長驅直進做埋救世主
熙熙坐左係場邊
所以個垃圾教練收埋勁人真係onl9,諗住懲罰人,但如果因為咁而輸波,肯定被全隊人憎。
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞