我和鄰居大姐姐的故事(12)

1001 回覆
338 Like 4 Dislike
準備又屌新女
算啦 唔撚屌條廢柴 我不如日日推下山區巴同葉開巴開心啲
推熙仔好啦, 唔駛推我
推推
推推?
推推推
推威仔呀
推你
葉熙威已經得到你好大既支持,我係因為葉熙威先會開ac
我係因為葉熙威先會開ac

竟然係咁
我又推下先
多謝
我好滾動架
比小小時間萬言巴,可能佢會搞得好件事呢
我冇乜所謂大家happy我ok
都要講既,拖完手再講
加油喇
二百六十八

「嘩,乜你地咁好傾咁既?」阿必一邊行返過黎一邊笑笑口咁講。

傾計同鬥交都傻傻分不清……

阿必哥你係咪應該去驗下眼……

「你條撚樣屙咁撚耐既?」我對住佢不滿地道:「想吞pop做鳩死我地咩!」

「冇呀冇呀,督屎大督左啲,條屎又屙極都屙唔斷,」阿必又露出佢果個鳩笑樣:「咁我就唯有逼住要屙晒佢囉!」

「妖。」我真係懷疑佢去左吞pop。

「係喎,我啱啱見到個Christmas Ball就快開始喇喎。」阿必笑笑口道:「應該會好熱鬧!」

頂你個肺!

我仲要去監視秋兒姐姐架!

咦…?係喎!

「你啱啱去左廁所咁耐,而家到我!」我即刻學阿必借尿遁!

「阿必~」鄭穎琳露出水汪汪既眼睛望住阿必:「我都想去個洗手間~可唔可以幫手睇住Reception呀…唔該你吖…」

阿必望完我,再將眼光放落鄭穎琳面上,露出個淫賤既笑容:「穎琳bb妳叫到,梗係冇問題喇~」

……

……

……

狗公!!!

「唔該晒……」話口未完,鄭穎琳就一支箭咁標走左。

去廁所駛唔駛去到咁急呀?

「你條撚樣,屙屎有冇屙咁撚耐呀?」我屌鳩阿必:「偷懶呀?」

「哎呀!比你發現左添!」阿必又黎個好誇張既驚訝樣:「呢條穎琳bb洗人唔洗本,我梗係借啲易走左去等佢自己做返喇~我借屎遁呢招勁吖喱,又唔駛同佢呢條美少女反面,又可以塞返啲野比佢做……」

……

……

……

仆街必。

本身我仲想屌鳩阿必,但趕住去睇舞會開幕,所以淨係「屌」左一聲,就即刻轉身上樓梯,向禮堂出發。

一陣返黎先再屌柒佢。

一去到禮堂門口,我發覺舞會既開幕禮已經開始左,甚至連司儀都已經致完辭,不過開幕既舞就應該仲跳緊。

因為我見到只係得一pair男女響場中心伴隨住古典既音樂親密地起舞。

係秋兒姐姐同埋……

……

……

Jonathan。

即使我一早已經知道佢地係會響開幕儀式既時候一齊跳開幕既舞,但望住佢地優雅既身形翩翩起舞,心入面竟然有一種非常複雜既感覺……

唔開心?

煩躁?

妒忌?

酸溜溜?

定係……

全部都有?

我發呆咁望住佢地跳舞既同時,心入面竟然同時浮起左一個念頭,就係想衝去後台熄晒啲燈,等佢地連跳都冇得跳……

當然,我只係諗下啫……

我都唔想秋身姐姐身為學生會會長所搞既第一個學校歷史上面首次既聯校舞會出現任何差錯……

但我又真係非常非常非常唔想秋兒姐姐同Jonathan跳舞……

就響我響度胡思亂想之際,第一首既舞曲都已經播完,而秋兒姐姐同Jonathan亦都完成左佢地既第一隻,向四周既同學鞠躬道謝。

掌聲雷動。

只係當中並唔包括我。

我冇拍到手。

大佬,就算秋身姐姐跳得幾好,我都好難為埋Jonathan鼓掌啊…

「多謝兩位主席Jonathan同林秋兒為我地送上既舞蹈!」司儀把聲響亮地道:「大家係咪都等左好耐呢?響下一首歌曲開始既時候,大家就可以邀請自己既舞伴翩翩起舞喇!」

……

……

……

我離遠已經望到Jonathan向秋兒姐姐伸出單手,邀請秋兒姐姐跳下一隻舞……

唔得,我要阻止佢!

唔理用咩手段!

呢個幼稚又瘋狂既念頭一響我心目中萌芽,我就已經諗住唔顧自己係乜鬼工作人員,一心淨係諗住衝埋去推開Jonathan,自己去邀請同秋兒姐姐跳舞。

但就響我邁步而行之際,另一個身影衝左出黎,擋住左我既去路。

……

……

……

而呢個人仲要唔止係擋一擋,佢直頭響我前面邀請一個運動型既高大男仔跳舞……

係鄭穎琳。

阿男仔見佢咁主動,佢都好開心咁接受邀請……

……

但鄭穎琳,妳係工作人員黎架!

我想唔理佢,但佢又冇讓開既意思,所以我對住佢嗌:「鄭穎琳,妳響度做咩!妳係工作人員黎架!」

個高大男仔先係一呆,然後充滿歉意地向鄭穎琳:「妳同學叫妳返去做野,有機會我地再跳喇。」

「但係……」

高大男仔冇再理佢,轉身邀請另一位女仔跳舞。

(待續)
有文
「秋身」已經喺個腦裏面揮之不去
有文
葉開巴你真係好大方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞