我和鄰居大姐姐的故事(12)

1001 回覆
338 Like 4 Dislike
Poster started to procrastinate his works
推爆你
唉屌
有小朋友友打風放假仲忙撚過返工
二百七十五

我地三個有啲唔情唔願咁行過去阿必果度。

阿必笑笑口咁指住我地三個:「介紹返,呢三個係我港青既隊友,今次一齊去比賽,佢係達叔、佢就係華爺……」再指一指我:「呢個穎琳bb妳就識架喇,係阿熙。」

當住鄭穎琳既父母面前叫佢地個女做穎琳bb,巴打你都幾有趣。

不過鄭爸鄭媽同家姐都只係微笑咁向我地揮手打下招呼,好似見怪不怪咁。

而且細心啲睇,尤其是鄭爸其實笑得有啲勉強。

鄭穎琳就笑得好甜咁向我地打招呼,道:「嘩,你地都係代表香港去比賽,好叻呀!」

賈加華華爺好似好受落,笑道:「哦,好小兒科啫!」

「唔係呀,我真係覺得你地真係好犀利架!」鄭穎琳向住阿必同賈加華甜笑放電。

但擺到明係無視緊我。

楊舒達就好似著左魔咁覆messages,冇乜點理鄭穎琳。

我就完全唔想理鄭穎琳,於是係咁咦打完招呼之後就轉身離開。

但估唔到既係賈加華都開始比條妖女氹得好開心,好快就加入成為佢口中所講既狗公行列。

「原來穎琳bb都係去日本呀,仲要係同我地同一架機添呀!」阿必真係好興奮地道。

「我地住XX酒店呀,會唔會咁啱妳地都係住同一間酒店呢?」華爺都變左狗公?

「咦,原來我地真係住埋同一間酒店喎~」鄭穎琳開心大發現。

嘩屌,我唔想響酒店都撞到佢。

「係喎!我地真係有緣份!」阿必響鄭穎琳既屋企人面前大言不慚。

鄭氏父母有啲皺眉。

佢家姐倒係一副食花生睇大戲既樣。

佢家姐既樣貌雖然都唔太差,但最多只係同Jessica同一個水平,佢個妹真係正過佢唔少。

唯一優勝既地方應該係佢大波過鄭穎琳(但都唔係好大,係一個比正常女人稍大既size)。

佢地三個胡扯多幾句之後,鄭爸終於忍唔住,道:「細妹,你地都傾得差唔多喇,不如我地去第二度行下先喇?」

鄭家姐呢個時候開口,一副睇戲既語氣,笑道:「爸爸,咪由阿妹同啲同學仔同朋友仔傾下計囉~橫掂佢地傾得咁開心~」

鄭爸有小小語塞,好似估唔到大女會調轉槍頭。

「係呀~爸爸你地唔駛理我架喇,夠鐘我會響登機閘口度搵你地架喇!」鄭穎琳向鄭爸眨眨眼。

估唔到佢會響佢爸爸都放電。

鄭爸登時心都軟埋,唯有無奈地道:「好喇細妹,妳到時搵我地喇。」

結果鄭氏父母有啲無奈咁行開左,我同楊舒達見佢地三個傾得咁投契,都唔阻佢地,於是同佢地講聲之後就自行離去。

鄭穎琳比阿必氹得好開心。

華爺就響旁邊陪笑。

話說回來,阿必好似除左對住八婆儀之外,對個個女仔都成個烚熟狗頭咁。

再諗返起淇淇既說話,乜佢地兩個真係有可能咩?

呀,我仲未覆淇淇message添。

仲有上機前要打多次比秋兒姐姐……

*

到左日本,去左酒店放好行李,好快就進行左第一課既輕鬆操練。

今次我地既賽程係先對南韓,之後對中國,最後就面對主辦國既日本。

其實咁樣既賽程都幾惡頂,先係面對以充沛體能見稱既南韓,同佢地激戰消耗晒體力之後先對同組較弱既中國,兩場大戰之後再對亞洲班霸日本。

同上年一樣返到酒店之後我想溫書,但總係比一班隊友搞到要同佢地一齊玩,最後搞到書都冇乜點溫。

話時話,阿必同華爺有時會鬼鬼祟祟咁出左去一陣,但又好快返黎房。

「你地去邊呀?」我拎住本物理書,但雙眼係望住阿必同華爺。

「去搵穎琳bb呀。」阿必笑笑口,流晒口水成隻狗公咁:「橫掂都識既,不如一齊吖?」

「唔撚去。」見妖女?不了。

「去同靚女仲有佢家姐玩一陣喎。」阿必又加多把口。

「妖,都話唔去咯!」我真係唔想去:「唔驚劉sir突擊查房咩?」

「屌,驚閪咩!」阿必笑笑口:「有大舊佬睇水吖嘛!」

冇錯,大舊佬盧家顧又比我地搵鳩笨柒,我地響房玩,佢罰企響最近劉sir果間房既門口聽下有冇咩動靜。

「但你地都唔響房,大舊佬點搵你地?」我問。

「一次半次,冇事既!」講完呢句之後,阿必同華爺就頭也不回咁走左出房。

(待續)
留言覆唔切住,唯有響度呼籲大家繼續後推山區巴
推你好啦, 唔好推我
鬼叫你唔戴套
都話一次過推晒你哋兩個就唔使煩
Push
我諗好多人都同我一樣掛住Kitty姐姐
Kitty姐姐係呢個故事嘅靈魂人物
Kitty姐姐一定有難言之隱,佢一定係好愛熙熙
kitty都飛一飛過嚟日本啦
推呢個
直覺話我知 家姐同細妹 一定會食咗個先
似會食家姐 唔好掛住食女搞到無力踢波呀
一定食家姐
推一推,阿必佢地咁搞法…會唔會變「安頓事件」
兩姊妹一齊食

唔想瀨野大家唔好慳
綠茶巴都推
等下喇,會有佢既故
不過應該都一段時間之後,sor
可能佢地仲勁,又飲酒又食女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞