劉仲敬對香港評論整合 (3)

1001 回覆
20 Like 14 Dislike
其實簡單一句香港人就係憎人富貴厭人貧,對上討厭鬼佬同專業人士,對下歧視藍領工人同貧民,如果呢種文化繼續落去既話,香港人要滅絕都毫不意外。
https://twitter.com/zhongjing_fraud/status/1439275074893221890?s=19

揭穿劉仲敬騙局話人人都可以做字幕既話實會出事
其實聽慣左我基本上都唔需要字幕
咁不嬲tg同fb都係兩班南轅北轍既人嚟,彼此就算唔做字幕都可能會鬧交。
點睇國際綫畀班眾志騎劫晒
https://youtu.be/fYvsbtyNfZ8

未來香港秩序既源頭
我成日型住殲系列可能仲不如米格系列係解放軍的後勤訓練,蘇聯爸爸係親手餵落口,殲的萬國牌係唔包售後服務
唔肯生仔已經滅絕啦
流亡又好留低又好 香港人家庭起碼要生三個啦 再多都唔恨啦
但係鬼咁多人一個都唔生
2.1自然替代率keep到就奇
唔明點解咁多人話聽唔明條友講嘢
其實佢口音唔算難明吖 有少少西南口音咋嘛
我聽開1.25x速度都ok
生仔果度我自己就覺得做人好辛苦,我唔想迫人做啲自己都唔想做事,所以我一早決定咗依世都唔會生。
唔生仔同自殺嘅心態出奇相似
問題係香港人呢種文化就算俾你肯生都好大機會滅絕,更何況呢種文化本身就係殺子絕孫。但我唔會執著出生率呢個問題,因為香港人呢個身份本質同來源係多元既,種族混雜一啲都唔出奇。最緊要係文化同身份認同。
其實係,不過呢個係香港整體大環境同文化既問題,其實好難逆轉。不過香港人而家應該要煩既係會唔會俾人集體滅絕,而唔係啲人生唔生仔既問題。
香港民族會唔會夭折眞係五五波
應該會誕生,但注定非常虛弱。佢既最大功用在於香港人可以利用佢存續下去,未必免除洪水獻忠之苦,但可避免被關進集中營。
genocide你恨得妄啦
支那廢人連藏人維人holocaust都未夠膽死做到,有排都未到香港人啦
問題係香港人冇抵抗力,藏人可以有印度做後盾,維人可以有八個大大做後盾。香港人有咩嘢?英美會援助但唔會出兵。如果包主席將香港上海化既話都冇咁驚,如果係新疆化既話香港人就係咁歹先。當然越南同東南亞可以係香港既後盾,但香港人先要扭轉自身觀念先有偈傾。
針對文化傳承同生育問題,所以我提出兩個大方向
1 男又好女又好,努力d去搵非東亞人結婚生仔
2 搞起一套全新嘅香港本位嘅文化、教育

如果兩家都係香港人,谷女人生仔好似好難為d女仔噉
噉不如大家都努力搵非東亞人啦
一來非東亞嘅女人(支日韓),諸如白鬼黑鬼阿拉伯東南亞,d人普遍都肯生過小黃人
二來女人溝鬼佬都好吖,生鬼仔係咪「好似冇咁蝕底」噉?
所以男人女人都努力d去溝外國好過啦。
無論最後係搵到咩人,最好都係至少生三個。
再自己揸緊d家庭教育,保證細路至少要明自己唔係Chinese而係hker
最好就識講粵語
漢字唔識寫好閒

新嘅文化、教育,語言要以粵語/粵文為中心,歷史要以香港為中心。
我知有人搞緊,來緊一年應該會陸續推出一d電子書同網絡節目。
大家盡力做啦 至於成唔成功 都唔會係我哋呢代睇得到
有兩個方向嘅
1 非政府勢力,努力d培養自己嘅武力囉,雖然係好難做架啦
2 快d燒晒香港庫房,冇錢嗰陣d差佬同陀地變返《A計劃》嗰種粵地本色黑幫

所以對於香港d燒錢cap水嘢,黃絲根本唔應該反對,而應該積極去支持
譬如咩全運會、三跑、明日大嶼、新鐵路
之前未有話要接下屆全運嗰陣我已經諗過,應該慫恿香港政府去申辦亞運、奧運,成功就最好啦,快脆d燒鳩晒d錢,到時支那人對於香港政府財政,救又死唔救又死
救,就等於多一個出血位
唔救,基層福利同公務員待遇首當其衝

仲有隱藏嘅第三方向
香港黎巴嫩化,廣東敘利亞化
咁肯定係黎巴嫩化,海外軍團根本十劃都未有一撇,三五年後可能有。但而家睇到既只有成熟既走私集團。燒錢唔使你諗,共產黨都會幫你燒晒佢,而家反而需要在意既係有冇愛國者選擇投身走私集團,呢個係將來成敗既關鍵。
唔係「有冇愛國者選擇投身走私集團」
而係第日d走私集團就會變成建國勢力

當然國族神話要嗱嗱臨炮製好
要炮製嗰套我所謂嘅「新嘅文化、教育」 或者劉阿姨所謂嘅「愛國史、建國史」

都唔知你有冇聽劉阿姨書
佢晨早講過啦 我唔記得第幾集
依家仲未浮出水面嘅人,隨住局勢演變,慢慢會發覺自己身處嘅位置,可以做d呢d做d嗰d,自肥、培育自己勢力。而呢d勢力就有可能慢慢第日佔據社會嘅主導。而依家gat6咗出來嘅本土派(佢舉嘅例係阿游),可能已經行先死先。

走去英美嗰班頭面人物講得難聽d大部分都係政棍來,搞咁耐連個流亡議會都搞唔出來,又要乞自己人錢過日,廢到無倫,咩海外兵團更加唔可以指意佢哋

但係大部分流亡嘅普通人,可唔可以搞起同傳承嗰套粵文/香港本位嘅文化,並且出多d叻人(無論係當兵定係各行各業)唔好咁費拉,我覺得都仲有一線希望嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞