劉仲敬對香港評論整合 (3)

1001 回覆
20 Like 14 Dislike
無人叫你留在支那周邊地區
就算唔係你國周邊地區,都要確保到你自己有資本到可以發戰爭財先得。當然時機唔好唔代表冇機會,如果喺五眼既話相信機會會大啲。
This world has OPM, you can raise money out of thin air
咁就要睇下香港人能唔能夠取信於人,如果做唔到咁,恐怕都只會係落得財產充公既下場。
世界局勢重組在即,任何投資都有大量不確定因素
我收回所謂處上風既言論
但由反制裁法輕輕放下一事唔難見到反黨集團係反cup緊
War financing is the most valuable business

猶太人都係靠發戰爭財起家
包主席係點都要收拾反黨集團既,不過今次反制裁法睇得出佢仲係未下定決心。睇嚟二十大前政變係好大機會發生既事。其實係你國既立場睇,係早死早超生。越係拖泥帶水,下場就越慘。包主席而家準備戰爭,起碼仲可以保到住敘利亞地區。如果真係等到24年先準備既話,我諗應該靜係保得住龍騎兵地區,而肯定既係到時你國人口減半都得。不過包主席真係24年先準備既話,起碼益咗香港人仲有幾年時間走盞,香港人係可以從中得益。
洪水已經來到門口
唔殺就真係趕唔徹
其實係,包主席越遲準備就越狼狽。而你國人民就只會死得越多。如果而家準備既話,你國最多死三億人,如果到三年後先準備既話,你國應該可以死七億人。但係佢實在太宅心仁厚,到而家都仲未肯狠下心腸實施勞動軍制度,反而將焦點放係流量明星同富商身上,仲諗住劫貧濟富。啲人話係毛澤東斯大林再世,我反而覺得佢係蔣介石再世。
老實講就算支那自己核電廠核爆都反必會搞到動亂
問題係香港人唔係猶太人,香港人到而家既身份都仲係準華人。起碼當時猶太人係可以證實自己同納粹勢不兩立,同美國係利益一致。唔會出納粹間諜(當然你可以話貝京佢地有意同納粹合作,但畢竟佢地係極少數)。如果當時美國人問猶太人你會唔會背叛美國嘅話。猶太人既答案係可以言行一致地說不,令美國人認為佢地係可以相信既。而同樣嘅問題放諸係香港人身上,答案就可能係相反。
呢個係一定既,你國既民族性就係各家自掃門前雪,你死你事。
猶太人本身都有分唔同部族架,仲要唔少係納粹合作者

都係個句,美國本身都想打仗來重組Balance Sheet

反正敵國債務係可以一毫子都唔還而且可以沒收資產
海外港人要儘快組織臨時政府係外國入紙申請沒收敵產
否則就係尼加拉瓜集中營
問題係喺美國既猶太人對納粹可以話係不分派系族裔,對納粹同仇敵愾。會私通納粹既通常都係喺巴勒斯坦既猶太人。調番轉頭係五眼既香港人係咪對你國同仇敵愾,答案就心照不宣。如果香港人唔能夠擺脫準華人身份既話,財產係有機會被當作敵產沒收。到時你有幾多錢都無用。
講真,連CIA都瀨過嘢,入得CIA /幫CIA做嘢嘅香港移民理應都經過晒嚴格嘅background checking ,但都輕易俾中國統戰,重要最弱智係呢啲間諜俾美國佬捉到都仍然覺得冇錯,唔係純粹被金錢引誘而係直接同美國當局講自己真心想中國強大,你話美國佬重點樣相信香港移民
所以嗰陣ted Cruz嘅做法根本冇錯,係幫香港人既同時都要兼顧國家安全。人哋係德州既參議員,唔係香港既參議員。不設限收留香港人最終只會引起亂象,你睇bno就知。好彩英國人利用5+1留咗個後手,而加拿大人亦利用年齡設限,防止救生艇計劃出現亂象。雖則人血饅頭撚無可避免,但起碼可以隔絕一班藍絲同潛在匪諜,客觀上保證咗香港人既安全。
陳醫師早排先黃金神棍上身,話習近平會拖到菜人既油膏消耗晒先會開戰
咁你姨以前都有講過包主席太宅心仁厚,連反黨集團都唔捨得殺,又周圍撒幣。好大機會令洪水惡化得越嚟越犀利,如果24年先準備既話,恐怕只有龍騎兵地區先受佢控制,你國內陸嗰班一個月賺唔夠一千蚊既六億人口恐怕會全體滅絕。但如果呢個情况真係發生既話,恐怕你棍嗰個閉關自守五十年既預言要破產。
黃金神棍講過西方為咗唔俾啲張憲忠離開蚑那,會幫習主席閉關
咁西方扶植沿海基督教小國同樣可以達到呢個目的,而且佢地一定先放任俄佬印度越南同八個大大入關,等佢地維持秩序後再扶植沿海小國。唔需要靠包主席班獅子大開口既麻煩友。你棍果然係遺老家庭出身,態度太樂觀。
完全係,你看和當年「一寸江山一寸血,十萬青年十萬軍」如出一徹
https://ec.ltn.com.tw/article/breakingnews/3644254
24年打得成嘅機會好細 我唔睇好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞