劉仲敬對香港評論整合 (3)

1001 回覆
20 Like 14 Dislike
睇嚟三馬兄都係吞唔落呢啖氣。咁冇辦法,睇嚟兩位好大機會會決裂。雖然今次真係三馬兄理虧。
劉仲敬同陳醫師反面果時,三馬兄仲加文稿站會員價。果時揭穿劉仲敬騙局好似話因為劉仲敬騙局就快被拆穿,所以三馬兄要割禾青走人,家陣有無可能一言成讖
其實陳醫生同你姨根本冇反面,只係彼此利害關係不一致先冇興趣再做訪談。今鋪明顯係三馬兄唔啱,書記員點可以隨意刪改記錄。揭師以前踢爆過文稿站十個月盈餘得萬零蚊港紙。根本冇錢落你姨袋。由此至終將文稿站當生財工具既係三馬兄而唔係你姨。咁你姨而家不滿文稿站未經佢同意刪改話語內容,會員又唔滿意。三馬兄今次真係犯眾怒。

但我覺得加價反而唔係象徵你姨理論破產,而係越來越有價值。三馬兄覺得盤嘢大有可為先會。但三馬兄漸漸居功自做,導致今次事件既發生。所以三馬兄要走人既原因並唔係而家冇嘢可以割而係唔認錯導致冇得再割。
咁依家陳醫師都仲有retweet 劉仲敬既Twitter, 我用反面黎形容佢地既關係又唔係太準確既

割禾青係揭穿劉仲敬騙局既個人講法,我既一言成讖主要都係講三馬兄走人果部分
咁三馬兄遲早都要走,佢既角色不嬲屬於書記員一類,但佢又當咗自己係統籌。坦白講佢係重要既,但又唔係必不可少。

我諗連佢自己都冇諗過會咁突然。唔通真係好似揭師話齋,冇三馬兄你姨就發不出文章同維持唔到影響力咩。之前仲諗課個永久會員,好彩冇課到。
唔係唔搞
見到賴生都話難搞喎?
唔通賴生會同三馬一黨咩?

https://twitter.com/laichinan/status/1431569132177092614?s=19
我覺得睇定啲先
「呑唔落呢啖氣」呢種結論 唔好上綱上綫住

不過今舖散伙係真
打成匪諜有乜出奇
我都未見過你姨同邊個twitter ac相處得到
下面留言已經有人留言想將三馬打成終歸會投共
不過按你一向企位嚟講 你會接手從呢個方向為你姨洗地唔出奇
全世界姨圈 由三歲都八十都係費拉右 得你姨唔係

https://twitter.com/braveandtruth/status/1431647811628507142?s=19
個youtube channel應該都係三馬營運
其實不如講白d
你姨由始至終都無當邊個係不可或缺
邊個陳醫生又好三馬都好都係榨乾嘅檸檬 用完即棄
你姨真乃做大事嘅神人
先陳醫生嗰單係「馬基雅維利」
三馬呢單係「道德潔癖」
你姨睇怕呢世人永遠停在髗肉高潮止步
欽點周圍人自己比佢哋更聰明
其實陳醫師走左之後我都比三馬approach過問我做唔做主持
好彩無接呢單野來做
我一直唔主張香港人同支那人共事
香港人太天真 醬缸文化個個互害社會身經百戰
所多瑪嘅嘢 香港人離開咗一百年
就唔好望返轉頭
連做生意係人都知唔好同大陸人一齊做生意

諗返起早幾個月三馬兄先無端端出Twitter 話佢查返原文,發覺英國外交官根本無好似劉仲敬係遠東的線索咁話認為盧溝橋事變係蚑共開火在先,果時佢同劉仲敬應該已經有啲野
其實係,諸夏理論既客戶係潛在土豪同凝結核。有組織度同文化傳統既話根本唔需要姨學呢類健全常識。俾得姨學吸引既通常都係比較知識份子同遊士既一班人。當然張獻忠都會,但係佢地就唔會有興趣同動機去深究姨學。所以姨學同時具有建構性同解構性。不過前者歸前者,後者歸後者啫。你姨啱啱好處於中間,因為對建構而言佢太社達同馬基雅維利,對解構而言佢太理性同客觀。

咁你姨又唔會自大成咁,佢對自己係好誠實既。如果唔係佢都唔會由新疆前公安局法醫去到今日搖身一變成為頭號反華份子。挽救佢家族本應滅絕既命運。正因為佢誠實,先得此智慧。
反而有興趣想知接咗既話,有冇酬勞?
咁冇辦法,今鋪真係純屬三馬兄個人責任,想挽回局面一定要佢吞咗啖氣,出嚟認錯。
免費會員
永久定有限期?
關乜嘢建構解構事 又欽點陳醫師建構三馬解構
關於你姨係「馬基雅維利」陳醫師嗰次
係人都知係馬基雅維利到拖泥帶水
至於你姨道德潔癖之類
講一次笑一次
得真姨粉會死撐係為咗做大事
依家我明白甚至都唔關眼高手底事
而係你姨眼中只有自己同佢嘅髗內風暴
馬克思尚且參與發動工人罷工
你姨呢世睇怕都唔可能 係天花板嘅天花板
所以咪再吹捧咩智慧 你姨嘅人生基本睇到盡頭個上限係點
家族亦都係佢自己吹出嚟 佢一個無限無底嘅人點會眷戀家族 佢黐佢作出嚟嘅「沒落家族」金糠多d
我寧願買個YouTube會員好過
無講
*無根無底
我懷疑係想做姨學史太林
透過姨講錯既野做黑材料想反客為主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞