一人一個仆街教車師傅(要開全名)

1001 回覆
585 Like 30 Dislike
咁多伏學車師傅好彩我遇到個幾好既只會苦口婆心咁一路講我做錯d乜 唔會屌人
唐贊強 屌你老母
開頭係見蘋果有佢新聞,好似幾好人咁就試下
點知真人脾氣暴燥,成日陰聲細氣串柒柒
最鐘意早落堂,仲有15分鐘都叫你駛埋一邊跟住傾偈傾到完就叫你俾錢落車
平時剩係識屌你唔識,但係唔會教你點樣做到
屌到我咩都唔撚敢做

好彩中途轉左佢個拍擋蘇師傅
佢好人好多,好俾心機教,雖然我覺得佢唔係幾識用言語去表達,但係會好放膽俾你試好多野,令我有返啲自信,每次學都幾乎over run
臨考前一兩次,佢私人貼多半粒鐘俾我夜晚練泊車調頭,到考完之後佢都會問我攞feedback好想進步

記得考試因為係朝早考,一定要上返唐贊強嘅堂黎熱身,成個過程佢剩係散發住幸災樂禍,我肥緊架啦咁嘅氣氛
不過都多謝佢,因為我嬲到差啲喊出黎,抱住呢鼓情緒考嗰陣冷靜好多,死左火一次都視死如歸,最後銅記一take pass左
完左我見到佢同佢講我得左,佢難以置信地睇我張分紙,然後先尷尬咁恭喜我,果下心涼到爆
有啲車個齒輪比太大,你唔畀油會慢慢跌轉數想死火咁跑馬仔feel,你一畀佢就會彈出去,所以啲人會踩下放下咁,令架車有一下動力之後用慣性令佢空波滑行,等架車唔會死火又有動力去,通常啲跑車都會咁,特別係換咗racing clucth。
但係hiace低扭咁撚大力洗撚咁做咩,慢車咪拖落一個波囉。
好彩個陣跟蘇cf原來唐個個咁閪
麥灼熙
棍van不嬲淨係吊極力子都夠力上斜
都未講非洲式用車都踩唔起嘅
好力?邊撚度好力呀睇過?
九龍塘棍Van有個陳Sir幾好,19年同佢講政治嘢就會叫你小心啲唔好比人打,教得都好,係自己柒炒咗一次
點啊梁展鵬
梁展鵬好多分身㗎
報咗㗎喇
棍van除咗李賤有部Hiace 300之外,其他部部咪又係同一款Hiace 200
45min一堂 學12就考?
我都中過伏 幾年前上網搵
嗰時乜都唔識
收得貴 教得hea
最賤係cut鐘🙂日日早15分鐘落堂
仲有妓院啲車都係最雞肋隻普通版嚟
po主講咗12堂孖堂
鏗鏘 港島 姓吳
考車前一日先教我泊車
泊左兩個鐘都無第日要去考
個陣又第一次學車又唔知
仲試過係馬路中心等緊燈個陣叫我落車同佢調位
諗返起都Cls
成堂有九成時間鵬哥都睇緊佢啲Facebook Group
同埋約學生,覆WhatsApp。

出路口先抬高下個頭,瞄一眼。
唔係撞到人或者撞到其他野,就永無出聲。

我比五百幾蚊學個半鐘,真係想有個師傅專心留意我揸成點,有咩要進步。
梁展鵬係啲學車page admin嚟嘅 一有屌鳩佢嘅post就會即del
最盞鬼係佢成日玩手機 同其他師傅錄音吹水
但約佢時間上堂永遠隔幾日至覆
最近好似比人踢咗,唔再係Admin
不過個Page 就仲有個黎文傑做管理員,又係教車嘅

學車學神好壞師傅交流區
可能你同我都唔係靚女 所以會遲幾日先覆
屌你老母原來熱狗黎
唔怪之得吠起上嚟入型入格啦
唔係駕院學 出面師傅 最好搵fd介紹

想搵問街師傅巴絲學幾多孖堂先出考試路線學
佢教我第一堂已經即刻戴住手套話男女授受不親,再唔係就搵支筆指住嚟教,上咁多堂完全冇被咸濕或非禮等被嚴重指控嘅行為。再者香港又唔係得佢一個師傅,覺得佢難約教得唔好咪去搵其他師傅教囉,又冇人迫你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞