一人一個仆街教車師傅(要開全名)

1001 回覆
585 Like 30 Dislike
我5年前跟佢學
So Far體驗上ok 既
都有心教唔會遲到早走咁
真係會學到野 如果鍾意車既吹會同你吹吓車經 仲要係黃
最後學左大約唔夠28節左右一take pass
之後一路都有refer d fd同連登仔俾佢都未聽過有投訴
不過可能我男仔所以無咩摸手摸腳個d野
其實十個師傅九個都唔識教, 其實班友本身沒什麼技能, 唔順氣可以直接屌, 我俾錢條要技能, 憑什麼屌我
要你俾1舊水睇場啊姐就直接屌尻佢話報ICAC啦
1舊水哩D銀碼Case 今時今日ICAC仲做㗎
銅鑼灣
Claim錢課程唔係成日有,仲要一有就勁快full,最慘係唔知幾時有
仲要之前蘋果有報話claim完同無claim既課程,實際埋單好似都係差幾千
但駕院啲車係好力既棍van 斜路吊夠極力子唔比油都上到斜
你課夠金既話師傅你想轉都一定轉比你

利申駕院pass非打手,純粹買佢條線同懶得出面搵師傅
不過佢又真係唔會揼你波鐘
學完一樣就即刻學第二樣
我係第一堂左右轉
第二堂調頭
第三堂就上考場

嗰時學van 佢會叫你上喇沙利道同d私家車一齊練調頭
窄撚到一個點
王sir 90864894
車牌UA4497
唔知佢全名係乜柒

第一次未上車已經見到佢鬧到上手個女學生仆街
落車食住電子煙叫我上司機位
佢問我之前喺邊學
聽到係駕院之後 直接二話不說屌柒我
話你係駕院出嚟嘅你都夠膽坐司機位你即刻同我落車
我話你叫我上司機位㗎喎
然之後當然都係鬧柒我啦
跟住我呃佢話我淨係過嚟學幾堂試下
唔會比租車費佢
最後第一堂都冇上就返咗屋企

而家諗返都覺得好好彩
因為第一次見佢個印象太差
如果佢第一堂呃到我之後嗰啲時間都唔知點算

脷伸搵咗第二個師傅已經成功考到牌
x嘉x x18x xxxx
我都瀨過嘢
例必早落堂,上堂又會鳩噏咩同你講左就要做到,齋聽就識揸我睇書學啦,洗俾錢你洗!?

臨考之前又成日話安排唔到時間,我嗰時到考之前係揸過條考試路線一堂咁大把,靠睇youtube 摸條路線

轉波唔順嗰時又成日屌話咩整壞佢個波箱claim 番我,如果我識揸就唔洗搵你學啦

最慘係一嚟就收足你十堂錢加考車租車錢,比佢箍死左

奉勤大家一句,識揸車先好搵呀"袁Sir"學車,唔係到時整壞人地架車,搞到佢頭都痕埋無埋最後嗰少少頭髮就唔好啦
係!!!屌 咁遲先見到你po
我係重考既 學8堂 有2堂都係當日飛機 話老婆有事
不過好彩 pass到 相都唔撚同佢影
遲到早走呢d基本野
仲要比說話我聽 要係觀塘去石蔭教2堂都去左1堂
我心諗無人迫你接 之後成堂黑9佢面 係咁嗯嗯嗯9佢
我都係跟張國民1take pass
佢上堂成日用錄音覆人WhatsApp 係真
不過佢都會留意到我犯咩錯
覺得佢教得唔差 又唔會屌人
有時犯錯之後俾佢提醒 但佢淨係會講你頭先做錯
要靠自己主動問佢下次應該點做先可以學到野
嘩屌

仲諗住暑假搵師父學

而家black list佢先

早落堂都算
佢真係夠膽死用我廿分鐘上堂時間揸到老鍊咁遠拎外賣
點解#駿洋邨保安(確診)
你幾年前學車可以喺linkhg黃師傅list搵到哩位師傅?個list唔係近1年先有咩?
其實你係咪先係打手😆
網上嘅野、 認真便輸了、 個個講完無責任😣
利申: 未開始學車、重搵緊師傅☺️
我都係呢條仆街教
頭幾堂就好聲好氣,之後幾堂就燥狂症上身乜柒都屌
見我轉波唔順就凶鳩我 話我整爛佢波箱要賠錢
臨考前幾日就不停同我講一定肥 預計要重考2/3次
搞到無曬信心
駕x堂 李健生 車牌TB7x0x
閪師傅黎 唔好跟佢
上堂係咁話你會肥,唔啱揸棍波,到考試嗰日學都仲係話你會肥,最後肥左返入架車仲要拎返個尾彩講都話左你會肥。
鬧人無重點,好似講經咁,最後都唔知佢鬧緊咩。
上堂又唔教野,唔會同你講架車有無偏左偏右,亦唔會同你講轉彎位置啱唔啱
把口臭,臨考同隔離架車個師傅講小心佢撞9你架車,上堂又成日話比你考到牌都係得幾日命
高燈果個牛師傅
淨係識屌,同埋feel到佢係專登咁做,等你學多d鐘
垃圾黎

唔想再有人中伏
公道自在人心問心啦
龔師傅係咪上堂成日whatsapp溝女
成日無故射啲堂俾第二個師傅
佢本人、上過佢堂嘅都知道
我就唔需要老作屈佢嘅
係教得差就係教得差
一日唔檢討 永遠只係覺得人哋唱衰
學生只會越嚟越少
仍都係點解教車師傅呢個行業
成日俾人詬病嘅原因

另外 我講得太detail幾時學車
咪好容易俾佢搵得返我係乜水?
我先無咁笨

加油啦龔師傅
搵多啲打手撐場先得架
我20 年3月尾月搵佢學 7月頭考
佢當時話自己報月薪大約25k

12堂定13 堂, 一堂兩節 一節45mins
佢話自己教車出名惡
但佢根本冇點教,正經野唔講,講埋啲無聊野

一齊推到成個連登都識佢
我聽講過有人考考下知道自己一定fail即刻落車走人
其實運輸處無監管
支持運輸署成立部門放蛇,睇下呢班仆街有無教錯或漏
佢會叫d學生坐係後座睇下其他學生點揸。個學生有時唔得閒就會屌佢而家唔望下人地點揸就學唔到野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞