一人一個仆街教車師傅(要開全名)

1001 回覆
585 Like 30 Dislike
港島 單x恆 6303 xxxx 藍到黑

第一堂純粹比收堂費,見佢態度好好,以為會係個好師傅,上完就決定交租車錢諗住跟佢學。點撚知比完錢開始,第二堂起就係度hea教,成日玩手機,仲要恰眼訓,恰到釣晒魚打晒鼻汗果隻。一係就係度發表佢啲藍c高見。

試過有次係大路渣緊,渣渣下聽到佢啲鼻汗聲,我淆淆地緊係叫醒佢啦,屌佢老味之後係度發床氣無啦啦燥底係咁屌,成程講野又串又帶骨又唔耐煩,講埋晒啲野打擊你自信咁。果陣心諗比左錢算,我忍你,成土火渣埋剩底果幾廿分鐘,之後就索性換過個師傅,無再搵過佢,啲租車錢當跌左。

同埋好撚呃鐘,個半鐘有差唔成粒鐘比佢叫去排隊玩上落斜掉頭,明明果時勁多人排,我果陣先唔知第二定第三堂,唔知點解咁多其他野唔教,晒晒啲時間去排隊。 (排緊隊果時,佢一係又訓覺,一係就玩手機)
Hiace想feel空波衝前真係唔難,去斜路踩盡極力子就得
個瞬間加速好刺激
第二個師傅叫咩名?
第一次教車搵佢,真係影響深遠,第一堂同你講既一樣。 佢上堂大多數都係同其他學生約時間,都唔撚係專心教你,10幾年香討有個post有個女學生都同佢嘈過。

有時係香港學車正正經經去駕院仲好 ......btw 香港真係好撚多師傅唔撚專心教學生,都唔憂做
咁正路應該會點揸
如果要停
先用brake 減速
係停車位置前2個車位以內落brake +極力子低速停車(1-2波都得)
(預兩個位因為我唔覺得你會咁貼前車
師兄有冇爬下上面啲文?咁如果c fu偷踩你迫力同 極力子擾亂你嘅腳感呢? 已經學生唔係要求老師教嘢,只係要求你唔好害我咋喎。
根本c fu們擺明玩野,唔係點會好多師傅發現學生合格就會講句“真係估唔到你得”,其實c fu心底話係"我咁玩你你都合格? 真係估唔到你得"。
成撚日叫我落車睇位
屌佢老母臭閪我話我知個位大概係點 佢都要我不斷上上落落嘥鳩我時間
我第一次係搵佢學 乜撚都唔識 比佢水撚咗我四十幾五十堂
仲要係兩樣都肥晒
第一次whatsapp搵條撚樣嗰陣 佢仲話自己上緊堂
我真係戥做佢學生嗰啲人慘 有乜方法可以令佢收皮
沙駕姓「莫」條肥佬
最後有冇報警?
千其咪撚報林永耀 佢呃鳩人!
佢點呃人先
咁同時間好嘅都係朋友介紹
正路要學埋點去用極力子,唔係等部車震過貓王先落,咁樣會好易死火/前面突然行得,你一放腳就成部車會失晒控. 可惜而家大部份都用自動波車變成師傅旦求教你合格便算. 真係合格又想渣棍波跟佢補下鐘學埋點用極力子先好渣出街
屌你老母傻閪開名就開啦
鏗鏘 陳家煒
ching,大把人衰泊位掉頭
祖哥唔好話教
佢啲片都唔得啦
沙田啲線漏好多重點
駕院長途駕駛堂落柴斜 一波轉二波嗰一兩秒空波會feel到 轉落二波即刻拖返
教車佬上網拍片不嬲乜都唔講
有記
九龍 棍van 林偉邦
轉咗師傅之後已經無咗佢電話

脾氣差到不得了
教又教得差
你一同佢講話佢無教 佢就出手打你
因為佢搞到精神緊張肥咗幾次
一轉師傅即刻一take pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞