一人一個仆街教車師傅(要開全名)

1001 回覆
585 Like 30 Dislike
https://youtu.be/HEu9wUE24mw
呢段片嘅1:36就係租哥學堂嘅考牌貨van?
我師傅考完車先收
pass 左勁開心仲話收平我兩舊
跟佢學過
肥咗之後會話你抵死。
上堂就九成時間睇電話,排IPhone。轉彎先抬起個頭望你兩眼。
問佢咩問題都同你講,自己判斷啦。
學泊位調頭,要你臨考前一兩日,兩個鐘學哂
第一,二次泊得差,就即刻燥底。
同你講,咁都泊唔到,醜唔醜?

後尾排快期轉咗師傅 姓謝
話清楚比我聽所有注意事項
點解要望鏡擰頭 唔望會有咩後果
(有一次無望,差少少撞到個行人,從此以後唔夠膽唔望)
又會記得你上堂學過咩,堂堂有多無少。
有比較先知師傅質素參差,劣幣驅逐良幣。
係啦,屌
棍van 陳師傅

正撚樣黎 第一堂係九龍塘
上左車唔夠10分鐘 叫我行直路完叫我轉灣
新手冇掂過車 唔知肽會自動回又唔知要轉幾多
我慢慢轉就比佢屌 之後搶肽發脾氣係咁屌我

佢預佢一講我就要做到
做唔到就唉唉唉聲係咁講好危險好危險
一開頭都以為自己問題
但到後期發現唔對路
好多仔細野唔問唔會講
上斜落斜踏break方法係唔同既
要我錯完問幾次先講返清楚

成日佢自己唔鬆break 又話係我踏

佢教我落break
係先踏break再踏盡極力子再踏深啲break
所以最後果下break就成日搞到部車好chock
然後係咁屌我踏得好差好大力

肥左路試轉左師傅後
新師傅同我講返先踏break再踏盡極力子就夠
比架車慢慢停 根本唔洗再踏盡break
咁先發現根本係佢教錯曬
路試就正正係衰呢樣

仲有佢係唔會分析路面情況你知
佢只係教你點考考試路線
即使你學幾多個鐘
唔識分析路面情況 一有突發事出現就唔會識handle

垃圾廢老
抵你隻腳有問題
情況同你一樣 例牌遲到早退
比時間佢去廁所買飯食 你有你揸 佢有佢食
揸揸下一腳踩停你 屌鳩你揸得唔好
但又唔解釋 唔教你揸返好
上佢堂真係上得好辛苦
後期成日經過柴灣,見到架車個師傅已經唔係佢教
可能條友合格率太低比人炒咗
鏗鏘真係專出垃圾師傅
不過佢網上宣傳真係做得好
未上過堂都唔知有幾差
佢直頭係 FB page 學車學神好壞師傅交流區嘅admin
一有屌佢嘅post! 即刻del
好識做生意㗎!
如果唔換師傅,我仲以為佢叫教得正常。
我都係張師傅,不過都成4年前學,個時無咩嘢啵佢我死左幾次火都無屌我,上堂都係睇住我無乜做其他嘢,係後尾揸到熟曬就考個時先見佢玩電話,btw樓主有無睇佢fb點回應你
我上過兩個鏗錩10仔嘅又唔錯啵
(鄭sir同鄧sir)
PM plzzz
你話要轉嘅時候佢有無屌鳩你
無 因為肥咗之後就無同佢聯絡
元朗高佬

對住d後生靚女就成隻狗咁

見你係男就西口西面踩到你地底泥
Pang Leung 都係咁架

受到氣,兩節(個半鐘)學得識泊位調頭,就去搵佢學車啦
你跟佢學過?果時佢教成點?
一定要初繳
因為你上完第一堂會想走
咁撚貴 我上年學都係$280
對住啲女仲會摸手仔添
太多老鼠屎咪令到D 人俾貴D 都要去駕駛學院
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞