一人一個仆街教車師傅(要開全名)

1001 回覆
585 Like 30 Dislike
之前畀咗五百蚊張國民幫我排快籌,今日先知原來李健都係只係50蚊。再唔係自己打電話,一毫子都唔使畀,又呃鳩我錢,仆街。
佢唔會放比你揸,我前後比袁惠南條仆街呃左50個鐘以上,十堂十堂咁比錢,條賤種次次第9/10堂就會好好禮貌好放比你揸,第11/21/31/41堂一收到十堂學費就閪聲閪氣。

我肥左之後講一堆風涼話

上次喺銅鑼灣見到佢條仆街揸緊部HH車牌貨van,我本身諗住去閘佢老母,丫條撚屌醒呀,教個學生長期喺大街大路開5/km慢慢爬,本來想睇佢條死老野dup車既機會都無。

你老母閪教學教到咁撚閪小,口又賤又呃鐘,永遠遲到早退,試過你條撚屌遲10分鐘先到st Paul ,你又收足我錢搭半就要落堂。

早左10分鐘到st Paul ,你條仆街講一句,塞車呀,我喺車教你理論,仆你個街喺到自己寫筆記,

仲加多句:你唔撚係咁樣同自己師傅計鐘掛,我可以教少你幾句你自己無著數ja

你老母閪收我3xx一個鐘你係撚咁呃鐘,我d錢全部有血有汗,就咁比袁惠南條撚屌呃。

各位喺銅鑼灣大球場見到HH車牌van仔學牌記得唔好閘佢車,老人家d骨好易裂
呢啲死廢老教車師傅啲期排到密密麻麻根本唔憂做,投訴無門。搏啲人報之前會識上網search下個臭朵! 卓漢東!
唔使旨意條撚屌會放極力子同迫力比你去揸車,我學左考試前一堂都係比人hold住晒,連駄盤都扶實你,你唔會學到野,因為你無機會去真正操作架車。

我肥左之後搵第二個師傅教,10堂左右即pass,我肯定係教車師傅既問題

袁惠南條仆街會教人騎小小對面線去街,去霸住條路,我之後個師傅就話記得路好騎對面線行,隨時會比人肥,你話袁惠南想呃幾多學費!
你老母就生你個傻閪
劉榮開
黃都無撚用
成堂得個屌字,又唔會教你點做好啲
淨係成堂係度屌
初初見係黃,第一堂好地地
後來就一路教,一路睇電話煲網台
除左屌政府屌大陸之外仲屌埋你
總之開車第一件事唔係安全帶,係較好電話架方便睇片
下個學生要換車就仲戇鳩,食你20分鐘上廣播道換車+痾尿,學費照俾
最撚大獲係佢覺得自己教得好清楚好有條理,根本就垃鳩圾
我居然都捱左8堂先轉師傅
雖然第二個師傅藍藍地,但教得好仔細好清楚
最後1take

忠告準備學車嘅各位
麻煩睇清楚好壞師傅list
原來佢一早有大把人鬧過係我自己柒無計

btw如果劉榮開你條柒頭睇到嘅話,唔該反省下你自己教車嘅態度我跟第二個師傅先知咩叫做學車
究竟邊隻朱
好仆街呀,唔放brake!
就係啲人唔肯開名,我都唔知邊個打邊個囉。
萬5

重要唔 pass

比1雞去駕院買牌好過

c fu 又 nice, 100%pass
上面有條友仲話我係打手
係咁狙擊佢

佢教車廢 無心教
係度呃學生錢

咁都唔狙擊得咩
阿莫生做乜比負皮
其實街車師傅個位點解要有極力子
有個brake就夠做啦
我跟駕院得個brake 由學到考都自己做
師傅又無幫我拖過brake
反而跟街車報鐘 啲師傅真係會出腳 點學野 咩心態
得個brake咪成日死火整車唔使錢?你估d師傅真係屌人屌上癮咩咪又係唔想比你揸壞部車要佢比錢整之嘛
你最後跟佢學車考唔考到牌?
跟佢學完之後已經唔想再揾街師傅學車,全方位打擊個人信心,約又難約,教又吾教得好,問問題又唔係好願意咁答,又耐吾耐寸你,真心我揸得叻真接做師傅啦
屌,係咪同學院嘅師傅都一樣,個個乜9 Edmond sir一9樣,真心
要佢教,基本野又唔講清楚,又要你乜都自學咁樣
情形就好似啱啱學行都未識行嘅人,佢就要你即刻跑100米短跑冠軍咁,想問我能夠自學嘅話,我洗俾錢你屌我?我俾錢搵個刷鞋仔氹我唔好?
你免費教我,你可以屌我,但我俾錢你教我,你用乜撚野態度對學生?
就係無監管機構睇住班人,上堂前又去厠所又食煙,之後又要準時收工還車俾下個學,佢地好明顯呃秤啦。
咪係囉,加埋2萬蚊,起碼考3次呀!時間唔係錢呀!
想問下有冇ching 學車架車車牌係VA3199
兩part肥哂 重考搵佢
泊位調頭佢兩堂同我狂操 教得都清晰 佢架車又有泊車鏡 (易泊啲)
考嗰日都比我練多幾次 (冇計堂錢 淨係收考鐘錢)
路試 上堂由頭到尾都會提要做啲乜 冇分過心咁濟 算有耐性又唔會點惡
手腳殘廢學棍波 佢係咁push我轉波 操到我控得幾順 唔再驚渣車
有時遲到會扣返 收少幾廿蚊 冇呃鐘
點都算唔上伏 不過缺點係有
1. 少堂 覆機慢
2. 未必記得你學到咩地步 臨考前叫佢加多堂
佢先醒起未show過學禁條路我睇
3. 學考試路線嗰陣 教得有啲唔清晰 搞到渣足幾堂都唔熟條路
靠自己返屋企睇片先搞清楚條路點行
4. 佢表達能力差少少 好多時要自己諗多少少再問返佢先明
純考乙部真係可以搵佢 路試就還好
聽你咁講 可能佢適合教重考生多啲 由頭跟佢學就差啲
但個人覺得絕對唔算伏
建議你搵第二個師傅補足鐘先揸車或者夜晚搵個有車牌既朋友帶你揸熟架車先

條撚屌真係教壞晒手勢,出到黎手車仲衰過駕院學生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞