一人一個仆街教車師傅(要開全名)

1001 回覆
585 Like 30 Dislike
九龍塘 姓孫
只吹水 遲到 仲要係藍
好易俾隔籬條仆街當你空波滑行
你google下評價,幾十個師傅梗會有好有唔好。我都係經學車王,上左兩個月暫時無咩問題
兩間學車乜都係Agent嚟
好嘅師傅唔經呢啲中介都已經自己收到爆晒,點會想俾呢啲agent食多一筆
左手交右手咋
嗰啲持續進修基金嘅學車plan
mark到萬八九蚊都係出面學車鐘數6成啲位
萬八九你第一次咪claim得一皮鬆啲
但係你嘅CEF就比駕院食左
仲要合格率咪又係同街車冇顯著分別
學院係(比人撚+炸彈)
過來人
你3號星期六問佢期嗰陣我咁啱學緊佢車,佢屌你太遲續牌根本冇時間俾到你,「5日點學曬7堂?」話你9成9肥;但係其實佢好難約,我初頭學車問咗佢幾次時間都唔覆,去到考前3個禮拜都只係上咗3堂又未約曬期,搞到我老豆想去鴨駕親自屌鳩佢,要係咁追魂call先放期俾你。
P.s.想知你9號考成點,有冇轉師傅
疫情時期開車前要吱搓手液 都捉住你隻手
泊位轉頭
老實講講一次試一次比佢屌一次就識做
洗唔洗兩節
講經咩,問題係點樣搵好既師傅呢,仆街師傅post就大把搵agent第一唔想煩,第二google完有幾個師傅評價都ok,遇着唔啱嘅咪換第二個囉,又唔洗罰deposit。
我search 過有巴打話可以去
運輸處 何文田培正道1號 駕駛考試組投訴
會寫信投訴呢啲無良師傅
個人覺得ok la

我都pass 有時遲到真係有D西

佢玩少D手機個陣都ok既
呢個撚樣簡直教車界毒瘤,精神病患者
泊位:左尾旗到雪糕筒扭一圈半,望右鏡,右尾旗入晒白線盡軚扭右,睇後cam,bumper到黃格中間一腳踩停,拉手掣,完。

掉頭:輕輕起左腳等部車郁,扭盡所有右軚再望魚眼鏡,第一粒LED到石壆就開始回直,第二粒LED掂到石壆即停,入後波起腳望右鏡,盡右,第一粒LED到石壆就開始回直,泥擋掂到石壆即停,入返一波盡右走人

又幾難啫
孫文杰? 呢個正一垃圾黎
係咪教港島嘅
唔知全名係咩
佢廣東話 歪歪地
但普通話係有台灣口音
個制度根本垃圾, 個教練牌有限數發牌, 但發牌資格係抽, 垃圾政府
停車通常就拖brake減到一定速度
先用極力子同brake踏停架車

假設你依家師傅真係咁教你又無聽錯既話
巴打不妨問佢空波滑行有咩分別

我初學棍仔都成日用極力子‘停’架車
呢招其實有
但因為用踩盡極力子唔係真正停車
而係令架車無動力
所以部車係無動力情況下會飄同滑出去
(hiace未必感受到,因為馬力速度有限)
有一定危險
所以考試就唔會俾你咁用
(無記錯,好似係我師傅解釋)
佢真係好垃圾 我想講我報應該差唔多1年之前已經報左 一直都有問佢

我上面咪講最後佢打返嚟話有位嘅 嗰陣佢係咁話冇位好多學生 我係屌鳩佢 係你自己時間分配好撚有問題 佢死口話係疫情 我叫佢收皮 考嗰條排係咁就係咁 點會冇啦啦多左好多 你肯運輸處都唔肯啦 就算有最多咪又係多少少 同埋係佢對話中佢應該唔係好清楚啲學生大概幾時報同幾時考 只係上曬堂就算數

佢上堂仲同我講 佢有個學生話唔得閒冇學曬咁多堂就去考試 之後retake嗰時佢幫個學生成功爭取到retake可以多啲堂 我自己覺得9成係佢條撚屌問題先冇學曬咁多堂

都有小小燥狂, 可能已經收左火. 壓力幾大, 嚇到我唔敢再補考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞