五桂山謀殺:殺局部署已久 死者生前埋怨被「搵笨」

1001 回覆
4 Like 64 Dislike
隨行兩條友真係最撚on9
見到martin殺人 即刻報警 之後兩條友話佢地只係旁觀
雖然都有罪但係輕好撚多啦
而家謀/誤殺加俾假口供 死撚得啦

佢2個唔係咁on9 事主未必洗死添
Frankie話唔識另外個3條友
但佢Facebook status有tag個3個人嫁喎

Frankie

依家緊係老虎蟹都話唔識啦

光速割席
Frankie話唔識另外個3條友
但佢Facebook status有tag個3個人嫁喎

Frankie

依家緊係老虎蟹都話唔識啦

佢仲唔del post
成件事由起因,過程到善後,都係on99
嗰幾條友真係比殺人嗰條on9害死

佢地果陣即刻報警隊死拎刀果個on9仔就有機會打甩...
而家乜都冇啦

由佢地幫手推條屍落山個o下其實已經收得皮,重要on99幫手夾假口供

夾啲唔夾啲咁比差佬篤爆
on9 錢姐
個個都有正職 洗唔洗咁狼死
琴日有諗過上山幫手搵
有冇兇手既相睇下

From Facebook Comments

On9仔有樣睇
有冇兇手既相睇下

On9仔有樣睇

洗定屎忽啦
打得機多 一界就界頸
咁小事就一條人命 笑左出黎
有冇兇手既相睇下

On9仔有樣睇

洗定屎忽啦

邊個出刀仔?
隔離兩條友俾個喪嘅跣穫金

打佢一獲變左老謀終身

無終身都超碼25年以上

咁一定係擸刀嗰個先判謀殺,其他兩個判傷人架知情不報。
邊會咁易三個都判老謀

Joint enterprise 合謀犯罪

合謀+1

你唔係落手果個但個官認定你係plan定有份夾計引死者上山
一樣會中
做睇水果個都係老謀

合謀判幾耐

串謀或唆使謀殺
任何人在香港境內串謀、同謀及議同謀殺他人,以及在香港境內唆使、鼓勵、勸說、試圖勸說或建議別人謀殺他人,不論其謀殺對象屬何種國籍或具有何種公民身分或在任何地方,均屬犯罪,可處終身監禁。
之前比人打撚到豬頭力咁
赤柱Cat A今晚加2個
為左執啲美國佬用過嘅二手嘢,真係弱智極都要有個譜咖,同啲垃圾古惑仔無分別,為左响人地面前威威,好幼稚,好白痴!
有冇兇手既相睇下

On9仔有樣睇

洗定屎忽啦

邊個出刀仔?

第一個係martin 聽講俾人扑頭之後就帶刀出街
有冇兇手既相睇下

On9仔有樣睇

洗定屎忽啦

邊個出刀仔?

嗰時條友就應該扑撚死佢啦
講真如果你係另外兩個人
條友用刀殺左bosco 你敢唔敢反抗
佢點話點好啦 踢佢落山又好 點蠢法都好 唔跟又會比人殺埋
最多落山之後即刻報警
非法處理屍體罪總比謀殺好
部署已久但係咁快俾人周到係咪證明佢地智力有d問題

佢地有冇問題我唔知
但係你智力一定比佢地低
有冇兇手既相睇下

On9仔有樣睇

洗定屎忽啦

邊個出刀仔?

啲撚樣扺俾人打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞