五桂山謀殺:殺局部署已久 死者生前埋怨被「搵笨」

1001 回覆
4 Like 64 Dislike
咁果通電話其實係咪存在 定造假

如果真係有嗰通電話都幾故事性

唔重要啦 由個3條友話上山打war game已經係個大話 重要講啲咩

下 宜家有哂證據話一定係果三條友殺啦咩? 全部都係懷疑咋喎

以前有案例 其他被告會撤銷謀殺罪 改判傷人罪

誤殺,傷人17
睇下聽日上庭個官點判
真係好想睇到佢地三個老謀判終身監禁

未判住丫化

等返一兩年
要排期

呢啲案係可以好快排,但未搜哂證
好撚驚身邊d fd 有 d 咩唔中意我,驚佢地會就咁扮fd 之後ko 我
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=73378&extra=&page=1
馬丁個朵一早臭曬 多國買家受騙
好想知個外國人嚟香港追數 最後點

真係...社會垃圾黎..

原來佢住曉麗苑
我試過係曉麗苑d公園仔坐
俾人係樓上用bb彈射 唔知係咪佢

唔知個外國人見到呢單新聞會有咩感覺

琴日係ebay同咗佢講
但諗諗下有啲多此一舉 好多事
其實上面wargameforum件事最後係咪不了了知 無交代到結果
淨係講秀茂坪警局接手跟進
真係好想知外國人過嚟香港追數單嘢點
【23:44 更新】警方暫控3名年齡介乎21至27歲的男子合共一項謀殺罪,案件明日(五月三十一日)在觀塘裁判法院提堂。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20170530&guid=56762806&category_guid=10829391&category=instant

入硬呢3件冚家剷

另外果2個真係衰ON9 咁就一世

姓黃嗰個上星期先update完facebook話快d紅雨可以放假,估唔到今個星期俾人告謀殺

仲要岩岩拍拖

幾日前in a relationship甜甜蜜蜜
幾日後被告謀殺 我諗佢心情個落差大到痴線

好似仲啱啱攞 cert
如果只係做叫第五者行開而入謀殺,都真係 on9 到爆
佢地facebook好多人留言

佢地幾個Facebook名係咩呀?

坐終身有冇得上網?

希望30年後FACEBOOK仲未執, 佢地出番黎會睇到啦
琴日講完frankie同媽田同姓黃條友光速割席之後
Facebook個post就untag左媽田同姓黃個人

光速割席 都無用
睇下聽日上庭個官點判

未判住丫化

光速割席 都無用

睇下聽日上庭個官點判

未判住丫化

謀殺罪成一定係終身嫁喎

光速割席 都無用

其實就咁睇,frankie都算熱心搵bosco, 話哂通頂去搵人,唔好攪佢啦。

frankie同黃姓殺人犯應該係fd底,不過就好唔妥嚴姓殺人犯。
睇fb,黃姓殺人犯都算人緣好,最小呢個時間,都仲有fd幫佢講下野。
照估計Martin Yim 同Bernard chow 就係主謀,個黃姓殺人犯就係衰on9去幫手

光速割席 都無用

其實就咁睇,frankie都算熱心搵bosco, 話哂通頂去搵人,唔好攪佢啦。

frankie同黃姓殺人犯應該係fd底,不過就好唔妥嚴姓殺人犯。
睇fb,黃姓殺人犯都算人緣好,最小呢個時間,都仲有fd幫佢講下野。
照估計Martin Yim 同Bernard chow 就係主謀,個黃姓殺人犯就係衰on9去幫手

唔係想搞佢 笑佢光速割席 講大話姐

光速割席 都無用

就算唔係落手殺個個 都係有份欺凌毆打人

坐返十年八載佢就緊架啦 都唔知d人幫咩口

坐到條腰咁
3條社會敗類無得終生都至少10幾碌
孖田條冚家剷最好判終身

雖然同肥仔唔熟,
但大家住同一座睇住佢大,
同阿媽相依為命,
同母異父既哥哥一早搬左出去,
肥仔啲錢全部自己打幾份parttime搵返黎,
知道阿媽打幾份工辛苦所以好細個已經好生性自己搵自食,
條冚家剷呃人錢仲要攞人命,
呢啲入去俾人日日圍歐返就差唔多

睇字到覺得心酸呀屌
坐幾多年都還唔到個仔比人
隔離兩條友俾個喪嘅跣穫金

打佢一獲變左老謀終身

無終身都超碼25年以上

但係隔離兩個本身無諗住要佢死wo

呢樣要等陪審團判斷喇

Joint enterprise 香港仲係跟陳榮兆案,
有foresight就得唔使有intention

光速割席 都無用

嚴同周以前活動走數
睇下聽日上庭個官點判

未判住丫化

謀殺罪成一定係終身嫁喎

謀殺自首都係終身

無終身都係撤銷謀殺

如果本身目的係打佢一穫冇打算殺人 就會改控傷人之類

唔一定,可以話係共謀謀殺,
香港係跟陳榮兆案,終審法院講咗唔跟Jogee案。

光速割席 都無用

傷人唔使好耐咋 佢呢種最多3年

我個人黎講最好警犬釘死哂佢三個 一齊告謀殺

呢挺人唔抵可憐 蝦蝦霸霸剩係識欺凌弱小

光速割席 都無用

傷人唔使好耐咋 佢呢種最多3年

我個人黎講最好警犬釘死哂佢三個 一齊告謀殺

呢挺人唔抵可憐 蝦蝦霸霸剩係識欺凌弱小

同意
其實有份打已經可以告謀殺
好似打劫咁, 入去打劫同渣車果個一樣有罪
真係行錯一步就係咁先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞