五桂山謀殺:殺局部署已久 死者生前埋怨被「搵笨」

1001 回覆
4 Like 64 Dislike
之前唔係話Martin 呃過好多人咩
冇人理既

每次都冇證據,所以耐佢唔何
老老豆豆冇人想知你地有冇J
出返去第二度傾咩J啦屌
之前唔係話Martin 呃過好多人咩
冇人理既

每次都冇證據,所以耐佢唔何

之前呃國外 難追
其實如果埋左條屍有冇可能搵到?(357年內)

佢地咁一時殺左人,條屍可以埋得幾深吖,容乜易就比人搵到

條路朝早五點幾六點就有人上去晨運 出左行山徑就係叢林同斜坡
而且土質好硬冇工具好難掘到窿

巴打去過點解條屍個位咁耐先發現到
點解唔埋屍反而推佢落山扮意外 搵到條屍咪驗到係謀殺定意外 部署咁耐咁多時間準備用啲咁on9既方法 仲要係因爲比人話幾句而殺人

唉,發夢見到佢咁講...

發現一個有血背包,分開Chok口供發現問題,有人指出屍體位置,好似係

因為件迷彩衫
依班軍事迷黎
係屋企搜凶刀個陣
應該會搜到大批超過2焦耳既槍
到時加多條無牌管有槍械罪

軍事迷就一定有過2j既槍?

我肯定打開wargame既人一定有超過2j既槍
就算出面D wargame場 租比你個D槍大部份都過2J

你搵到超過五個場租槍過兩j既我同你吞左一包bb彈去,一個月內你搵唔到五個場既就你吞,賭唔賭?

大把猶差租場玩
過2j

有係人知佢地係咪支那賤種?
因買賣裝備金錢糾紛墮「死亡陷阱」,遭「戰友」誘上五桂山遇害。20歲青年郭葦諾是打野戰發燒友,據了解,他愛好收藏裝備,專門收集其中一隊美軍特種部隊的衫褲及槍械等,約一年前起從網上結識一班同為打野戰愛好者的賣家,經常透過他們購買裝備。

消息指,郭經過多次交易後,經常埋怨被「搵笨」,引起對方不滿,有人雖然表面上假作無事,但早已懷恨在心,數人密謀「做佢一鑊」,於是多次相約郭上山打野戰,惟因郭體能不佳,平時又只在野戰場玩,故曾多次婉拒,直至本周日凌晨終被說服上山。

據悉,有人原欲圍毆他以作教訓,於是一起對他拳打腳踢,詎料期間突有人取出利刀,𠝹向郭的頸部令他重傷身亡。由於意外「搞出人命」,有人便將他推落山坡,並自行編製劇本,意圖瞞天過海,但天網恢恢,警方因在山上尋獲血背囊起疑,最終將「大話」踢爆,揭穿這場驚天命案。

邊個柒頭on99累人累物
隔離兩條友俾個喪嘅跣穫金

打佢一獲變左老謀終身

無終身都超碼25年以上

咁一定係擸刀嗰個先判謀殺,其他兩個判傷人架知情不報。
邊會咁易三個都判老謀

咪係, 見個傻嘅殺咗人即刻走人報串啦
幾frd都係咁話, 你死好過我死, 殺人喎,仲幫佢隱瞞, 蠢撚到

當時一定走唔到,你身邊已經有個揸住刀剛殺到眼紅嘅人。

我住附近 成日去行山
嗰度啲草叢都幾密 加上有唔少樹 如果唔係行近都好難睇到斜坡有嘢
班差佬你當佢地懶 冇咁快手續個斜坡去check 哂
咁小事就拎刀插人 究竟d 人eq 有幾低
似 688+1 比了$ 叫個三條友做野
呢3條撚樣
律政司可唔可以要求判終身入沙咀
判入赤柱太便宜佢地
屌一定係打得機多或者太迷war game
搞到中二病發作 當撚左自己係軍人
打人打得興起 咪拎埋打刀出黎囉
真係痴撚線 拉哂佢地坐監就岩架啦
依班軍事迷黎
係屋企搜凶刀個陣

你搵到超過五個場租槍過兩j既我同你吞左一包bb彈去,一個月內你搵唔到五個場既就你吞,賭唔賭?

大把猶差租場玩
過2j

條友即刻縮
咁小事就拎刀插人 究竟d 人eq 有幾低

疑兇之一話過其他人少氣...

咁啱
依班軍事迷黎
係屋企搜凶刀個陣

大把猶差租場玩
過2j

條友即刻縮

條友鳩嗡都無個譜
點解唔埋屍反而推佢落山扮意外 搵到條屍咪驗到係謀殺定意外 部署咁耐咁多時間準備用啲咁on9既方法 仲要係因爲比人話幾句而殺人

唉,發夢見到佢咁講...

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞