五桂山謀殺:殺局部署已久 死者生前埋怨被「搵笨」

1001 回覆
4 Like 64 Dislike
老老豆豆兇手呢類人平時有咩特徵
點解殺完人可以大搖大擺返屋企訓覺咁痴線

老大通常是經常欺凌人,佢殺了人罪咎感不大,反而想方法脱罪。

另外兩名應該是老大追隨者,平日沒有自我沒有主見,事情遠超他們預期,只好聽老大安排
應該個on9拎刀插兩野,跟住兇另外兩個插埋,唔係殺埋佢

咁又會出現 2個人都制服唔到佢?
落山之後唔即刻報警 等差佬刮你出來?
咁果通電話其實係咪存在 定造假
好慘呀
部署已久但係咁快俾人周到係咪證明佢地智力有d問題
出街帶唔過2j槍係無事,帶刀會俾差佬做。即刻留差館。
Frankie話唔識另外個3條友
但佢Facebook status有tag個3個人嫁喎
老老豆豆兇手呢類人平時有咩特徵
點解殺完人可以大搖大擺返屋企訓覺咁痴線

老大通常是經常欺凌人,佢殺了人罪咎感不大,反而想方法脱罪。

另外兩名應該是老大追隨者,平日沒有自我沒有主見,事情遠超他們預期,只好聽老大安排

佢好似連脫罪都冇打算
一係就一早打算入去坐
唔係應該都會撳哂啲錢著草掛?
走得一日得一日
殺人犯個腦諗緊乜你真係估佢唔到
如果肥仔冇呃過人錢
好似Frankie同埋街坊講咁乖乖仔
咁細過就咁冇咗都真係幾令人心酸
都係做自己鍾意嘅興趣姐
點估到有咁嘅下場
後生仔諗野太膚淺
睇得少犯罪片都算
少少常識用下腦都知個故仔唔掂啦

最大鑊係佢哋完全冇夾口供
兒戲得可笑

好似係夾左...第4人(冇比人拉個位)份口供同其他人唔同....令差佬起疑

之後分開佢地一個個咁盤...之後有人爆哂出黎

如果真係咁D差佬都幾勁

班差佬冇都可以盤到有 真係做咗點會盤唔到
隔離兩條友俾個喪嘅跣穫金

打佢一獲變左老謀終身

無終身都超碼25年以上

咁一定係擸刀嗰個先判謀殺,其他兩個判傷人架知情不報。
邊會咁易三個都判老謀

Joint enterprise 合謀犯罪

打佢一獲變左老謀終身

無終身都超碼25年以上

邊會咁易三個都判老謀

佢唔係3個人 係夾唔到佢上山
夠料落叉廚老謀

之後就睇個官點判
同埋有冇其他證據...

不過一人十碌就底嫁啦

睇個官啦,另外兩條友一定頂死用刀嗰個,冇十碌嘅..

我係另外兩條友都隊死用刀o個啦,
btw我係好多年前野戰友討論區都聽過有人玩玩下拔真既開山刀兇人

以前D師兄講, 以前大煙囪JJJ年代, 真係個個有軍刀喺身
目的就係保護自己同可以兇人, 因為大家都有刀, 屌屌下就會散水

鳩吹就有,我打大煙囪時個個都知要低調,帶刀。不過wargame裝備貴,當中好多仆街偷人野。見幾次係大煙囪無人負責看自己team野就俾人偷裝備。

無限J打power係咩感覺

如果真係有嗰通電話都幾故事性
部署已久但係咁快俾人周到係咪證明佢地智力有d問題

我諗你閱讀能力有問題
隨行兩條友真係最撚on9
見到martin殺人 即刻報警 之後兩條友話佢地只係旁觀
雖然都有罪但係輕好撚多啦
而家謀/誤殺加俾假口供 死撚得啦

唔重要啦 由個3條友話上山打war game已經係個癬話 重要講啲咩

唔重要啦 由個3條友話上山打war game已經係個大話 重要講啲咩

Frankie

打佢一獲變左老謀終身

無終身都超碼25年以上

邊會咁易三個都判老謀

合謀+1

你唔係落手果個但個官認定你係plan定有份夾計引死者上山
一樣會中
做睇水果個都係老謀

Frankie

依家緊係老虎蟹都話唔識啦

打佢一獲變左老謀終身

無終身都超碼25年以上

邊會咁易三個都判老謀

合謀+1

你唔係落手果個但個官認定你係plan定有份夾計引死者上山
一樣會中
做睇水果個都係老謀

合謀判幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞