五桂山謀殺:殺局部署已久 死者生前埋怨被「搵笨」

1001 回覆
4 Like 64 Dislike
部署已久都咁撚多穿崩 真係智商有限

好似事撚但係街度劈死佢算啦
竟然唔係 比人呃 果個報仇

而係 呃人 果個報仇

我覺得有d野冇講者
有人話bosco都呃錢臭朵
係真既話我相信會係語氣態度問題多過金錢糾紛
再掘落去可能係爭女
隔離兩條友俾個喪嘅跣穫金

打佢一獲變左老謀終身

無終身都超碼25年以上

但係隔離兩個本身無諗住要佢死wo
Wargame撚用冷兵器
成件事由起因,過程到善後,都係on99
邊個帶刀呀, 其餘兩個俾佢累死
好撚蠢
搵人笨仲要打人
惡過狗

智商高唔會為左少少野殺人
阿雞
邊個帶刀呀, 其餘兩個俾佢累死

戇鳩隊友team kill
咁就坐一世
真係

即使冇殺到佢人哋報警比人打咪又係死
邊有人咁撚蠢㗎
搵人笨仲要打人
惡過狗

打人?殺人呀

智商高唔會為左少少野殺人

機會成本太高

佢地冇諗過殺人,出事咪瀨晒屎囉
成件事在發現屍體後先敗露,三條友其實幾鎮定。
咁小事就殺人 好癲

三五成群2017年版

咁仲有距離既

有咩分別?
咪一鳩樣
部署已久
mk仔真係冇撚腦
Bosco純真無機心 野戰會會長轟疑犯太兇狠

被誘到山上打Wargame而遇害的20歲青年郭葦諾(Bosco),約3年前加入野戰會「Silent Knight(靜默騎士)」。該會會長Frankie在Bosco失踪後一度上山協助搜索,未料最終傳來噩耗,他感到痛心難過,直指Bosco為人樂觀、純真及沒有機心,指摘疑兇「諗唔到佢哋咁兇狠,可以對個小朋友落手(殺害Bosco)!」

Frankie指Bosco約3年前加入野戰會,首次活動就是穿上軍服為該會拍攝封面照,因而雙方認識;之後Bosco也經常參與聯誼活動,亦出席打野戰活動。Bosco較鍾情模仿美國陸軍特種部隊游騎兵(United States Army Rangers),惟他體力不佳,在隊中主要負責支援角色,喜愛購買裝備為主,已買齊全套裝備落場。而Bosco對上一次是在本月21日參加元朗的Wargame對戰,其間他從未透露因買裝備與人結怨。

Frankie形容Bosco為人樂觀、純真及無機心。Frankie因Bosco年紀較少,往往以大哥哥身份就工作及裝備上提供意見,更曾勸喻Bosco購買裝備適可而止,切勿過度消費,而Bosco亦會接納意見。Frankie直指不認識案中3名疑兇,亦從無參加對方活動,想不到Bosco遭毒手,批評:「諗唔到佢哋(疑犯)咁凶狠,可以對個小朋友落手!」Frankie擬聯合會員計劃籌募帛金,向郭家提供經濟援助。
點解唔埋屍反而推佢落山扮意外 搵到條屍咪驗到係謀殺定意外 部署咁耐咁多時間準備用啲咁on9既方法 仲要係因爲比人話幾句而殺人
隔離兩條友俾個喪嘅跣穫金

打佢一獲變左老謀終身

無終身都超碼25年以上

但係隔離兩個本身無諗住要佢死wo

呢樣要等陪審團判斷喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞