五桂山謀殺:殺局部署已久 死者生前埋怨被「搵笨」

1001 回覆
4 Like 64 Dislike
隨行兩條友真係最撚on9
見到martin殺人 即刻報警 之後兩條友話佢地只係旁觀
雖然都有罪但係輕好撚多啦
而家謀/誤殺加俾假口供 死撚得啦

佢2個唔係咁on9 事主未必洗死添

yes 見佢拎刀已經要制止啦

媽田up親嘅相全部都塗哂個樣

佢話驚俾人點相 我覺得係冇面見人
黃:痴線架,明明講好左揼佢一身咋ma,你做咩無啦啦隊撚死佢啊
馬田:食屎啦,今日唔係佢死就係我亡啊
周:咁..而家點算好啊..

Ff到哂當時對白
打柒佢咪算囉 錢真係可以再搵過 起因真係算小事
駛唔駛拎刀咁狼 不過打得興起個心理係會出現變化
好似三五成群咁 打上癮
但另外2個既拘捕地點係警署
其實係咪約埋自首?留低Martin
但另外2個既拘捕地點係警署
其實係咪約埋自首?留低Martin

梗係賣隊友,老謀終身,誤殺坐十年8載
警方消息稱,上周六晚上,有wargame發燒友相約往藍田五桂山玩夜戰,郭稍後得知姓嚴男子也會參與夜戰,擔心會發生不愉快事件,遂相約一名姓趙友人一起上山,當晚郭與家人食完晚飯後,身穿全套迷彩軍服,戴上頭盔及攜同氣槍與電筒離開住所,並約好家人翌日清晨飲早茶。郭離家後與趙會合,於翌日凌晨零時許來到五桂山。
消息稱,凌晨2時許,郭、趙兩人與姓嚴男子,及另外兩名分別姓周和姓黃男子來到五桂山近山頂附近後,有人藉詞使開趙,然後在一處大路向郭拳打腳踢,混亂中有人取出利刀襲擊郭,郭寡不敵眾頭部及頸部被刺傷,當場重傷倒地昏迷不醒,懷疑有人見搞出人命,將他推落20米下的山坡草叢。未幾,趙折返不見郭,向嚴等3人查問,有人狡稱郭剛才接獲一個電話短訊,聲稱有急事,隨即獨自落山。趙信以為真沒有深究。

姓趙既應該會內疚一世

叫埋趙去壯膽,結果都係冇用

咁之後個晚佢地4個點,照打war game?
呢個講法好令人難以置信,用咩理由使開趙,同埋拳打腳踢加殺人加拋屍呢度至少都30 mins以上吧?姓趙既會單獨離開隊伍30分鐘以上?係咩理由可以令一個人甩低朋友(而且明知班友憎佢)

你話姓趙既完全唔知情 我唔信,佢離隊個刻肯定feel到班友想私下傾數。

我屌你老母,唔撚知件事唔撚好亂講。趙同bosco係超好朋友,宜家bosco走左佢已經好難受,你地咩都唔知就唔好扮貞探亂鳩咁屈。
利申:趙既朋友
早上10時,警方押解其中21歲姓周的疑犯到五桂山謀殺案現場。疑犯被鎖上手扣、黑布蒙頭,他穿著白布鞋、白襪、長袖格仔恤衫和及深色短褲。一行人步行約45分鐘,到達伏屍現場。逗留超過1小時,於中午12時落山。警員隨即押疑犯上車,駛到連德道藍田公園附近、環保署轄下一個已關閉的堆填區內,沿車路上山繼續調查,逗留約40分鐘後離開。

似係姓周個個最先認左
https://www.e123.hk/ElderlyPro/details/80854

姓黃嗰個如果係真佢之前瀨過野

睇佢啲相似係制服團體黎喎
乜哀過咁多單仲可以做架咩?

睇過佢FB應該係民安隊

感覺上姓黃嗰個幾正氣 好似好熱血 又訓練做民安隊攀山搜索隊
不過當然打人/殺人都冇樣睇啦 而家做咗疑犯都係抵死

睇佢 fb 就唔似會殺人果 d, 一班人一齊好難唔變成三五成群咁

最恐怖係張貓相
早上10時,警方押解其中21歲姓周的疑犯到五桂山謀殺案現場。疑犯被鎖上手扣、黑布蒙頭,他穿著白布鞋、白襪、長袖格仔恤衫和及深色短褲。一行人步行約45分鐘,到達伏屍現場。逗留超過1小時,於中午12時落山。警員隨即押疑犯上車,駛到連德道藍田公園附近、環保署轄下一個已關閉的堆填區內,沿車路上山繼續調查,逗留約40分鐘後離開。

似係姓周個個最先認左

BEN CHOW 比人快一步篤9左先RIP

最恐怖係張貓相

塗樣係因為真特種部隊外傳既相都會遮樣,影開打game相既人都鍾意咁模仿,就係咁簡單。
黃:痴線架,明明講好左揼佢一身咋ma,你做咩無啦啦隊撚死佢啊
馬田:食屎啦,今日唔係佢死就係我亡啊
周:咁..而家點算好啊..

Ff到哂當時對白

MARTIN: 掉佢落山LOR 聽日再話佢自己收到急CALL走, 話WHATSAPP
CALL差佬咪查唔到 依度咁深唔會有人搵到 我地死口話佢落左山耐我地咩何
黃周: 係喎係喎

烈焰紅唇幾性感
警方消息稱,上周六晚上,有wargame發燒友相約往藍田五桂山玩夜戰,郭稍後得知姓嚴男子也會參與夜戰,擔心會發生不愉快事件,遂相約一名姓趙友人一起上山,當晚郭與家人食完晚飯後,身穿全套迷彩軍服,戴上頭盔及攜同氣槍與電筒離開住所,並約好家人翌日清晨飲早茶。郭離家後與趙會合,於翌日凌晨零時許來到五桂山。
消息稱,凌晨2時許,郭、趙兩人與姓嚴男子,及另外兩名分別姓周和姓黃男子來到五桂山近山頂附近後,有人藉詞使開趙,然後在一處大路向郭拳打腳踢,混亂中有人取出利刀襲擊郭,郭寡不敵眾頭部及頸部被刺傷,當場重傷倒地昏迷不醒,懷疑有人見搞出人命,將他推落20米下的山坡草叢。未幾,趙折返不見郭,向嚴等3人查問,有人狡稱郭剛才接獲一個電話短訊,聲稱有急事,隨即獨自落山。趙信以為真沒有深究。

姓趙既應該會內疚一世

呢個講法好令人難以置信,用咩理由使開趙,同埋拳打腳踢加殺人加拋屍呢度至少都30 mins以上吧?姓趙既會單獨離開隊伍30分鐘以上?係咩理由可以令一個人甩低朋友(而且明知班友憎佢)

你話姓趙既完全唔知情 我唔信,佢離隊個刻肯定feel到班友想私下傾數。

我屌你老母,唔撚知件事唔撚好亂講。趙同bosco係超好朋友,宜家bosco走左佢已經好難受,你地咩都唔知就唔好扮貞探亂鳩咁屈。

咁30分鐘做左咩?
痾屎又唔太耐
落山拎野又太短

姓趙既應該會內疚一世

咁30分鐘做左咩?
痾屎又唔太耐
落山拎野又太短

而家當事人心理上同法律上都唔方便答,等新聞報啦。

似係姓周個個最先認左

BEN CHOW 比人快一步篤9左先RIP

照個故仔得一個老謀,另兩個最多咪非法處理屍體同傷人

老味都轉污點證人返屋企飲湯啦

姓趙既應該會內疚一世

咁30分鐘做左咩?
痾屎又唔太耐
落山拎野又太短

行山使開單丁一條友,除左老點佢去使偵察兵,真係諗唔到仲有咩理由

姓趙既應該會內疚一世

咁30分鐘做左咩?
痾屎又唔太耐
落山拎野又太短

行山使開單丁一條友,除左老點佢去使偵察兵,真係諗唔到仲有咩理由

仲要係走遠到一個距離係唔知佢個fd俾人打死左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞