五桂山謀殺:殺局部署已久 死者生前埋怨被「搵笨」

1001 回覆
4 Like 64 Dislike
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=73378&extra=&page=1
馬丁個朵一早臭曬 多國買家受騙
好想知個外國人嚟香港追數 最後點

真係...社會垃圾黎..
我成日都覺得犯法一係16歲前,一係過左55歲先犯

前者入勞教好快出返,後者都幾廿歲人犯法都冇所謂

犯法重識諗咁多野?
btw 點解一開始新聞消息係話槍傷?依家係刀傷
照計傷口外觀應該有明顯分別

屌你 都唔知你乜野邏輯
新聞最初消息一定係官方架咩? 只係記者自己第一時間內線拎料
好想知佢地到時放翻出黎啲貨變晒蟹貨有乜感受
war game 撚

幾丁友殺人就一碌鳩打一船人
以前有的士殺人狂你係咪唔搭的士呀on9仔

war game 撚

職業撚同興趣?

大撚把有老婆仔女事業有成人有玩war game啦,你又知其他殺人犯冇玩war game?七八十年代有d醫生興趣係支解人添呀

係啦,全世界有玩war game都係罪惡份子,應該叫警察收廣華街檔
毒果話一開始係拳打,後尾有人拎左刀先造成致命傷
其實係咪3個都有金錢糾紛?唔明其他兩個有乜動機⋯⋯
定係得一個想殺人,其他兩個本來係想做打手,點知搞出人命,就幫手唯有處理屍體?

咁小事就殺人,我覺得佢地可能唔滿足打war game嘅刺激,想體驗下真實殺人嘅感覺

ps. 屍體喺我附近揾反,希望個男仔可以安息

早幾年單好轟動殺老豆老母案
又係有個傻仔冇仇冇怨就去幫個主謀
呢個世界係好多蠢人㗎
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=73378&extra=&page=1

原來佢住曉麗苑
我試過係曉麗苑d公園仔坐
俾人係樓上用bb彈射 唔知係咪佢
我成日都覺得犯法一係16歲前,一係過左55歲先犯

前者入勞教好快出返,後者都幾廿歲人犯法都冇所謂

入男童院就係,入勞教慘過死
https://www.e123.hk/ElderlyPro/details/80854

姓黃嗰個如果係真佢之前瀨過野

睇佢啲相似係制服團體黎喎
乜哀過咁多單仲可以做架咩?

睇過佢FB應該係民安隊

感覺上姓黃嗰個幾正氣 好似好熱血 又訓練做民安隊攀山搜索隊
不過當然打人/殺人都冇樣睇啦 而家做咗疑犯都係抵死
D女真係易被人呃

原來佢住曉麗苑

唔知個外國人見到呢單新聞會有咩感覺
今次點解仲未有人起果三條友底?

咁都要起底?起完又點?
識埋d 忽上腦軍事專家,個肥仔都有今日
成件事在發現屍體後先敗露,三條友其實幾鎮定。

加刑原因

而家當事人心理上同法律上都唔方便答,等新聞報啦。

行山使開單丁一條友,除左老點佢去使偵察兵,真係諗唔到仲有咩理由

仲要係走遠到一個距離係唔知佢個fd俾人打死左

cctvb 話有個人同佢一齊行開 唔係自己行開

唔合理,如果三個同謀有一個同佢行開左
即係有一個係無參與到件事,差佬應該唔會當佢有份謀殺
我認為趙生都係有蠱惑架啦
又話係幾fd,而家個fd個死對頭約埋兩條友出黎講數,自己唔會咩事都唔知呀嘛?
新聞話12點鐘上山,2點鐘開始講數(假設趙生而家離隊),佢翻黎果陣都肯定過左3:30,因為果三個同謀話Bosco係3:20已經走左
時間夾得咁準,岩岩好錯過晒成件事,你話佢完全唔知情,邊鬼個信?

邊有話講數?
合謀一定要現場打死架?參與個計劃就拉得啦

可能趙生知道佢地私下“有數要傾”,但佢諗唔會出咩事,所以識趣被使開囉

正如你行過黎,話想同某人傾私事叫我迴避,仲強調有Ab兩位係度,唔會有咩事既,咁正常人聽完都識趣行開遲d返,點估到係搞咁大獲。

咁bosco 係弱智既?如果真係講明講數,佢會比個fd 走?

應該係約出嚟打war game嘅
講數點會上山講同著full gear
【16:00】警方繼今早押解一名疑犯返現場重組案情後,下午再押另一名姓嚴(27歲)疑犯到現場調查。現場消息稱,涉案的兇刀至今未尋獲。
屌個martin yim本身都唔係好人黎

正人渣啦
所以做得壞事多始終會衰一鑊, 唔好以為次次都過到骨就當冇事, 衰一鑊大大鑊判終身還晒之前嗰啲

原來佢住曉麗苑

有冇MARTIN YIM個樣睇
唔知肥仔死之前諗緊乜

我終於要變做死肥仔了

屌你老母差d噴

口德-10000

個黃朗祺fb都幾多野睇

原來佢住曉麗苑

有冇MARTIN YIM個樣睇

前面有人po
有冇兇手既相睇下

From Facebook Comments

On9仔有樣睇

洗定屎忽啦

咁就一世

而家三個曮唔係喊緊就係死老豆咁款
邊個27歲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞