五桂山謀殺:殺局部署已久 死者生前埋怨被「搵笨」

1001 回覆
4 Like 64 Dislike
死口唔認, 加個律師, 邊告得入,

呢個真

但蘋果話有人認左wo

2晚瘋狂咁chok 乜都散 重要3個都傻閪黎

用罪犯角度睇,水9佢去崖邊影相之後一腳伸佢落去,
等一陣睇下佢死未先施施然報警都未遲,到時先話佢差左腳跌左落去,
邊個知

不過咁理智就唔會為咁小事殺人啦

呢個真

但蘋果話有人認左wo

唔認都難啦咁多證據(又比假口供),又有死者朋友證供,荒山野嶺現場都限死得佢地4個
係差在睇下邊個落手坐耐啲
基本上無用刀既人一定供哂出黎
無理由我淨係打人你殺人陪你坐終身
有冇兇手既相睇下

From Facebook Comments

On9仔有樣睇

洗定屎忽啦

邊個出刀仔?

第一張何事爆缸?

呢個真

但蘋果話有人認左wo

等一陣睇下佢死未先施施然報警都未遲,到時先話佢差左腳跌左落去,
邊個知

除非佢地真係好想佢死啦 咁可能會諗得完善啲
不過3個都傻閪黎 諗住打人一獲點知殺埋人個腦即刻空白晒
wargame撚呢個圈子係咪成堆都咁痴線 當自己戰士
wargame撚呢個圈子係咪成堆都咁痴線 當自己戰士

伊朗出世應該做左聖戰戰士
有冇兇手既相睇下

From Facebook Comments

On9仔有樣睇

洗定屎忽啦

邊個出刀仔?

第一張何事爆缸?

買war game野爭執俾人打,單野7年前

個BEN CHOW成個劉馬車咁
三個其實可以屈落去另一個人度....
拎刀條仆街 坐監都唔夠啦屌
連登神探一早知道晒

呢個真

但蘋果話有人認左wo

邊個知

除非佢地真係好想佢死啦 咁可能會諗得完善啲
不過3個都傻閪黎 諗住打人一獲點知殺埋人個腦即刻空白晒

如果真係"部署已久"都要3揪1兼爆鑊衰埋呢三條友真係唔死都冇用
警方消息稱,上周六晚上,有wargame發燒友相約往藍田五桂山玩夜戰,郭稍後得知姓嚴男子也會參與夜戰,擔心會發生不愉快事件,遂相約一名姓趙友人一起上山,當晚郭與家人食完晚飯後,身穿全套迷彩軍服,戴上頭盔及攜同氣槍與電筒離開住所,並約好家人翌日清晨飲早茶。郭離家後與趙會合,於翌日凌晨零時許來到五桂山。
消息稱,凌晨2時許,郭、趙兩人與姓嚴男子,及另外兩名分別姓周和姓黃男子來到五桂山近山頂附近後,有人藉詞使開趙,然後在一處大路向郭拳打腳踢,混亂中有人取出利刀襲擊郭,郭寡不敵眾頭部及頸部被刺傷,當場重傷倒地昏迷不醒,懷疑有人見搞出人命,將他推落20米下的山坡草叢。未幾,趙折返不見郭,向嚴等3人查問,有人狡稱郭剛才接獲一個電話短訊,聲稱有急事,隨即獨自落山。趙信以為真沒有深究。

打交拎刀狂插頭頸,谷精上腦
好似35成群咁,打人打到收唔到手?
本身係諗住淨係打佢一穫
想問下假如其中一個人A淨係諗住打佢一身,但突然b發癲殺咗佢
咁如果A即刻收手,無做過其他野,咁係咪就唔算謀殺
題外話
家陣叫佢可以落charge 最快排期兩個禮拜審
我諗半年內果三件傻西就可以入去慢慢歎

刀手當終身啦 9成係嫁啦

果2個傻西 判幾多碌 入到咩罪就真係好值得期待

我估先 合謀犯罪>誤殺

搵唔到兇器/無互篤既話好難入到老謀

依家應該篤到背脊都穿窿
你知啲呀sir 為左快啲破案 一定同你講
篤個主謀出黎 你就坐少啲 好過3個一齊重判啦係咪? 跟住就瘋狂咁篤

game theory
總結:
拎刀界人好on9
界完果兩條友唔報警好on9
推佢落山坡好on9
作個on9大話好on9
仲有冇野漏

為呢啲小事好on9
題外話
家陣叫佢可以落charge 最快排期兩個禮拜審
我諗半年內果三件傻西就可以入去慢慢歎

刀手當終身啦 9成係嫁啦

果2個傻西 判幾多碌 入到咩罪就真係好值得期待

我估先 合謀犯罪>誤殺

搵唔到兇器/無互篤既話好難入到老謀

依家應該篤到背脊都穿窿
你知啲呀sir 為左快啲破案 一定同你講
篤個主謀出黎 你就坐少啲 好過3個一齊重判啦係咪? 跟住就瘋狂咁篤

game theory

比我唔係拎刀果個都推哂比個刀手啦,直頭話比佢威脅先唔敢報驚
自己都係受害者 咋
佢地三個可能唔使坐呢

#lan線

fb 見d on9仔on9 mk 妹
講咩"應該學下nash eq. 先決定點做"

心諗 nash eq. 咪就係話全世界都認罪先係最make sense
軍事迷係咪特別戇鳩 呢個post都有得嘈
柒左果d潛水咪算囉
屌下屎忽咪算囉痴線到要殺左人

你估真係bosco wong咁既樣咩
三件社會垃圾真係有樣睇,
有個post話孖田賣野去外國寄空盒搞到個鬼佬黎香港追數
無殺埋姓趙個個
佢大命

佢真係好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞