【翻譯】短篇日本怪奇物語(九)

1001 回覆
302 Like 3 Dislike
好似係トリハダ 我自己都唔係好記得
發生日常既故事成日覺得好恐怖 成日疑神疑鬼
心邪呀你
呢個我都有睇
短短地又意想不到
當初係我好似有o係你po推介
好野一齊分享
裡面個小蘿莉成日嚇親我
source?
知你講邊個
好矮個樣又有啲古怪果個
但佢平時個樣好似都正常
仲結咗婚
好撚sad
佢老公有少少靚仔添嫁 呢個小蘿莉係要化妝 唔化就好似鬼片咁
傳聞佢係侏儒症所以咁矮
新人留名
笑咗
終於等到樓主再開post,繼續留名
侏儒症其實都幾慘
不過有靚仔老公就OK啦
第二百八十七話:『沙灘』

夏日炎炎,N子跟好友到了熱海渡假。

在酒店放好行李後已經是晚上六時了,匆匆吃過晚餐後,N子他們兩男兩女迫不及待跑到沙灘去。雖然環境比較黑暗,但勝在人夠少,而且也沒有女生最害怕的紫外線,所以他們也樂於在晚上到沙灘玩樂。

兩個好動的男生不顧一切地向海奔去,而N子則和另一名女性朋友留在沙灘談天。伴隨著一陣陣海浪聲,N子和朋友二人感受到前所未有的舒適。其實,N子一直仰慕其中一名男生,但性格害羞的N子怎麼也說不出口,只好向好友請求意見。

就在N子她們聊得起勁之際,N子眼光餘光看到不夠十米外的沙堆好像埋藏著甚麼。在好奇心驅使下,N子和朋友戰戰兢兢走到那不明物體旁撥開沙子,透過電話的光線,竟然發現那是一隻人類的腳!

雖然天色昏暗,但N子她們也能看得出那腳上的紋理、毛髮等,甚至好像可以感受到那肌肉獨有的彈性,那絕不是拍戲用的道具。N子二人嚇得花容失色,瘋狂地尖叫著,而在海中心玩得高興的兩個男生也注意到沙灘的情況,連忙停下來看著N子她們。

友人回復冷靜後,向N子說道:「難道…海裡有殺人鯨?受害者的殘肢…漂到岸上了…?」

聽過友人的話,N子第一時間想起的,是在海中心暢泳的男性友人,尤其是她的心儀對象。N子立即激動地用盡全身氣力叫喊:「快回來!」N子叫得聲嘶力竭,而兩名男生終於發覺不對勁,連忙開始游回來。

N子看到二人開始回來,既激動又鬆了一口氣,連忙對朋友說:「太好了,他們正在回…」N子還未說出「來」字,便發現理應在身旁的友人失去蹤影。而腳邊的一堆又一堆的沙丘凸了起來,N子不敢想像友人到底怎麼了。

驚魂未定的N子此時才察覺到一件非常重要的事情—危險的不是海裡,而是沙灘。
我唔係太記得邊個故
但睇完個故勾起咗以前同fd見過一個男人個影係冇頭
但我同個fd兩個既影都正常
搞到我地兩個勁驚咁跑走
咁耐世紀前既野, 你去熊貓睇吓重有無
有印象!!
最近有無遇到靈異野可以分享下
加速
沙底有怪物?
第二百八十七話:『沙灘』

沙底有怪物?

無錯
咩鳩?經典電影來架!
而家想搵來睇都難呀!
不過俾你提一提我就明個故事講乜了
即刻想搵黎睇下有幾鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞