真人圖書館:大專生入黎分享下關於自己果科既嘢,DSE生入嚟隨便發問

1001 回覆
142 Like 10 Dislike
有冇巴打可以講下物理系
有冇巴打可以講下物理系

聽講大學physics都係prove多
同埋勁少女
Cu傳理/日研有冇人講吓
唔quote咁長

請問你呢兩本書有無e-book?

我冇
你試下google下睇下搵唔搵到

Thanks
公共圖書館有 雖然不是最新ed 但夠我用
有無人講下city marketing
Cu mae 定ie 計前途 課程
唔quote咁長

請問你呢兩本書有無e-book?

我冇
你試下google下睇下搵唔搵到

Thanks
公共圖書館有 雖然不是最新ed 但夠我用

Welcome laaa
幫到手就最好
Cu mae 定ie 計前途 課程

Engine都係入正路科好,好似樓上hku engine師兄講咁
mae啦
Cu/hku政政點揀
City ppp>poly spa?
讀政政係咪乞硬食

CU同HKU 最大分別係個文化
一邊就大家都hea鳩鳩咁慢慢讀,一邊就好大競爭。
不過讀政政要想搞清楚你係走咩路線,到底係想讀政政啲乜,到底係philosophy 定係 politics 定係 public administration,你要諗清楚。

巴打讀緊?可唔可以講多啲
有無AL psy老屎忽 / 大學 psy人?

小妹(因為Ls personal growth溫課外psy理論而感興趣)想襯呢個暑期為興趣打好psy底,想首先由AL syllabus 開始入手,從而有個基礎psy根基。

以下係HKAL既syll:

請問有無好評參考書/note,完整地覆蓋以上課程推介?

Thanks 心急人上

可能冇人讀過呢 冷靜啲
我睇下有冇咩大學textbook幫到你啦

應該好多 CU psy ching / ching major minor in psy?

HKU PSYC1001本Textbook應該涵蓋哂
叫discovering psychology the science of mind

唔係靚女會好蝕底
poly a&f 有冇人講下
too long didn't read
有冇人講 HKU Surveying?

測量主流既 3個 stream都係分為 BS (Building Surveying), QS (Quantity Surveying), 同埋 GP (General Practice Surveying)
不過 hku 就真心麻麻啦 4年內要人讀哂3個stream既嘢 搞到範範都唔夠 poly/city既人讀得專 especially BS/QS
有心讀測量就揀poly啦 其次city

你唔係諗住叫人考30分入City吓

City教測量其實唔廢,教工料測量更加好過poly同hku
有冇人可以講下city cs 同 poly computing?
利申:估計20分邊緣人......

city cs易入 但讀到仆街 gpa要過2先有cert
有冇巴絲講下js1004 city bba is interview幫助大唔大?

有frd冇in 入左
佢好似21分 數學5

我interview 5/5分 本身仲好開心 放榜仲即刻放city is做a1(利申best 5 21 英文5)後尾入到is發現個個有in嘅都5/5
UST Math dept有提供Math + CS double major
如果你地有人興趣係CS + math嘅話

頂巴打..我又心動了.. 因為我當初想讀數嘅同時讀CS
點算啊依家
UST Math dept有提供Math + CS double major

點算啊依家

入咗嚟MAEC都可以加CS㗎,想入MAEC就入啦

點算啊依家

好似triple major咁

點算啊依家

聽完你咁講又安心翻

點算啊依家

聽完你咁講又安心翻

等緊你入嚟做我師弟㗎
教大BME: 唔係想玩現代音樂就唔好揀
Cu傳理/日研有冇人講吓

有個fd讀cu新傳:此科性價比低 如果夠分不如讀其他嘢

唔係靚女會好蝕底

city mkt都幾出名嘅 sell實戰為本 mkt啲人對自己嗰刻歸屬感極強 講起靚女 曾經聽過啲人話如果女仔想tran major去mkt嘅話其實好簡單 只要約dept head(當然係男人)食餐飯就得 不過有fd best 5 23分入到 另一個都係23但入唔到 我諗interview都幾重要

點算啊依家

聽完你咁講又安心翻

等緊你入嚟做我師弟㗎

唔係靚女會好蝕底

city mkt都幾出名嘅 sell實戰為本 mkt啲人對自己嗰歸屬感極強 講起靚女 曾經聽過啲人話如果女仔想tran major去mkt嘅話其實好簡單 只要約dept head(當然係男人)食餐飯就得 不過有fd best 5 23分入到 另一個都係23但入唔到 我諗interview都幾重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞