真人圖書館:大專生入黎分享下關於自己果科既嘢,DSE生入嚟隨便發問

1001 回覆
142 Like 10 Dislike
各位dse雞記住唔好讀Science

真係要讀都唔好入ust science
有冇人對cu bio 有興趣

CU bio啲女正唔正

識幾個 好正

巴打讀咩

如果真係冇passion唔好揀ust science

呢句真
Cu english

有咩想知

係咪全部同學都係5* or above 失左手應該得5

識人英文4咗入中大英文

Cu 係咁上下
無乜人講science

利申:poly science

我咪講咗 ust science 之後都有巴打講cu science

你班science仔grad咗就等乞食啦

有樓收租

你蝻家鄉啲樓都唔值錢
一個月租金都唔夠食次譚仔

CU bio啲女正唔正

識幾個 好正

巴打讀咩

Ust science
識cu 女女係因為以前有參加過資優學院嘅活動識嘅 全部都好gfable

入cu食mk妹
入hku食abc
入ust? 食note啦
無乜人講science

利申:poly science

我咪講咗 ust science 之後都有巴打講cu science

你班science仔grad咗就等乞食啦

有樓收租

你蝻家鄉啲樓都唔值錢
一個月租金都唔夠食次譚仔

我層樓係西環 重有兩層係大陸

你有本事嘅就一早揀咗IRE啦
仲駛鬼報ust sci咩
庸才學人讀sci根本找死

CU bio啲女正唔正

識幾個 好正

巴打讀咩

Ust science
識cu 女女係因為以前有參加過資優學院嘅活動識嘅 全部都好gfable

咩major

入cu食mk妹
入hku食abc

溝緊港女
之前有條港女溝我不過我唔受
有冇比陳雲教過

陳雲教過中文傳訊啫

ele嚟

唔係
佢走之前有教core
寫作課

core即係全世界都要讀

即係游蕙禎連續講兩次大話

佢話文匯報intern並非自願
同埋陳雲冇教過佢

因為我係四年制,佢好似三年制?
core course會有d唔同
所以我唔sure佢有無講大話
而intern就

果個係cluster
可以揀黎讀嘅core科

你有本事嘅就一早揀咗IRE啦
仲駛鬼報ust sci咩
庸才學人讀sci根本找死

又唔夠分 28唔夠ire

入cu食mk妹
入hku食abc

Cu 邊撚到有MK 妹

CU bio啲女正唔正

識幾個 好正

巴打讀咩

Ust science

咩major

Chem

CU bio啲女正唔正

識幾個 好正

巴打讀咩

Ust science

咩major

Chem

Sigkinifiginicant figureeeee

入cu食mk妹
入hku食abc

Cu 邊撚到有MK 妹

巴打cu sci 幫手勸人唔好入

入cu食mk妹
入hku食abc

Cu 邊撚到有MK 妹

cu sci stat真心唔錯

入cu食mk妹
入hku食abc

Cu 邊撚到有MK 妹

低賤嘅engine

CU bio啲女正唔正

CU bio啲女正唔正

cu biochem

CU bio啲女正唔正

識幾個 好正

巴打讀咩

Ust science

咩major

Chem

Sigkinifiginicant figureeeee

Prof jia
警告dse雞咪以為cu hku biomed收高分就係好野
你讀到爆哂3.5-4轉到醫就係好野
一般人讀完同其他哂銀時分別唔大架
Cu english

有咩想知

係咪全部同學都係5* or above 失左手應該得5

識人英文4咗入中大英文

Cu 係咁上下

英文4應該係好少數,同埋會讀得好辛苦。(應該話英文4入大學讀大部份嘅科都會幾辛苦下
唔排除有d人係入完CU 英文再trans,畢竟收分唔高。
5其實都有機會入到架,當然啦,要睇埋你其他科 best 5 24分左右就ok (應該係)
記得揀科都要睇興趣,唔好因為收分低就入,會好辛苦架。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞