真人圖書館:大專生入黎分享下關於自己果科既嘢,DSE生入嚟隨便發問

1001 回覆
142 Like 10 Dislike
南亞仔你中學讀顏保0?

上屆有個入到mbbs
再上屆有條Nepalian 好靚女 入左Hku

我讀Yhkcc 當年有in 過顏保0不過唔收

顏寶0好出名?

算 top嘅南亞校
南亞仔你中學讀顏保0?

上屆有個入到mbbs

其實我講讀邊間中學同 自爆冇咩分別

ching應該好快比人點相

算啦 係佢同胞7姐
佢似係有受良好教育既南亞人 South Island 大把呢d人 十分離地
南亞仔你中學讀顏保0?

上屆有個入到mbbs

巴打們手下留情
究竟人類學同文化研究有咩分別 想揀
南亞仔你中學讀顏保0?

上屆有個入到mbbs

算啦 係佢同胞7姐
佢似係有受良好教育既南亞人 South Island 大把呢d人 十分離地

Thx 巴打 手下留情
南亞仔你中學讀顏保0?

上屆有個入到mbbs

算啦 係佢同胞7姐

不過連登仔唔係咁諗啊嗎

算啦 係佢同胞7姐

不過連登仔唔係咁諗啊嗎

24 分夠做啦ibba
真係有咁低咩 佢個mean高得嚇人

夠架喇好多人24 25入
利申Ibba year1 有啲後悔

Ibba year1+1 我而家係好撚後悔當初揀左呢科,完全唔知自己做緊乜
諗緊trans唔trans好

強烈呼籲毒撚千祈唔好入ibba

無上莊無住hall無玩case com
咪又係生存到
利申 ibba
真係唔好諗住見engine science收唔高分就當水泡
識人中學個陣讀商科 上個sem F左三科
JS1204 讀文商科 冇programming底者勿選
24 分夠做啦ibba

Ibba year1+1 我而家係好撚後悔當初揀左呢科,完全唔知自己做緊乜

咪又係生存到
利申 ibba

咁你同CU好似無乜關係

見唔少 人類.......
Poly BBA mgmt +acc
輕鬆
大概讀呢d course

DSE數連4都冇 數底又唔好嘅人就真係好Drop JUPAS
city cs year1 已經唔算難
但係GPA真係普遍偏低
Poly BBA mgmt +acc
輕鬆
大概讀呢d course

雖然好威
但好串
做乜撚姐你

DSE數連4都冇 數底又唔好嘅人就真係好Drop JUPAS
city cs year1 已經唔算難
但係GPA真係普遍偏低

如果真係要明知不可為而為之 就趁呢幾個月self study 定m2先
24 分夠做啦ibba

咪又係生存到
利申 ibba

咁你同CU好似無乜關係

如果有得Vedio class
我真係翻cu都懶
係咪有人想知CU Econ
有無巴打可以講下HKU BA

想知咩 只可以講呢科你想hea可以好hea咁輕鬆second low second up grad 想搏盡讀都可以好搏盡咁過3爆4 好睇你個人有無自我推動既能力

其實想知呢科嘅global creative industry讀d乜同埋year1未揀major之前嘅安排係點

kongu ba有唔少人文學科eg China studies係讀中國既野 HK studies就研究香港文化咁 Gcin其實就係睇呢個世界 內面啲course都幾闊下 可以讀東亞luxury market又可以讀數碼世代既出版業 可以話咩都有 有興趣可以上hku個網睇下course list

year1 其實係預左俾你咩都讀下,想take咩intro course都得
一種人就一早諗好major咩計好哂啲cred點分配,讀自己想major既科,之後year2 declare
另一種人就可能想咩都試下讀,讀幾個intro course先,year2 declare完繼續讀上去

hku 一個sem最少讀24cred姐係4科,最多36cred六科 總之你grad之前讀左240cred+6個common core+大學中文英文就得,而ba讀左72cred就major到一科
即係話如果你single major既話你可以有114cred free elective讀其他faculty既野
同時讀到year23想轉major都係無問題,只要grad個陣讀夠72cred同讀哂個major要求既course就ok
有無人對hku nursing 有興趣
有冇人對cu bio 有興趣

有 請講所有你知既野
上至課程

下至同professor扑野
有無人對hku nursing 有興趣

有阿有阿有阿
你嗰年幾多分入到去?
IVE BA點解D人話係伏

有 請講所有你知既野
上至課程

下至同professor扑野

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞