【窮二代】分享下你老豆點解咁失敗

1001 回覆
3526 Like 100 Dislike
做人老豆老公,勤力顧家係基本
我真係唔覺得係咩優點黎
佢真係好失敗, 我3歲佢就死撚咗
算勤力搵錢
但d錢比返哂大陸親戚
有錢都無諗過香港買樓,一心諗著遲早會返大陸
有中國人養兒防老心態,成日以為仔女大個老馮會養佢
無諗著為仔女打算,加上個人又短視所以唔投資唔儲錢
而家用哂就諗著問我地拎
Cls
以為自己發夢出左post
生我出黎個個一鳩樣
又自私又垃圾
1.做傳銷
自大 成日覺得自己講嘅野係啱
短視 當年有得買樓佢唔買去左排公屋
唔夠膽搏 當年有得將自己嘅生意搞大佢 但驚一輸就咩都冇
連登仔劇本
遺傳病+共產黨
咁你老豆唔賣樓又係岩咼
google下革sir
好多人既上一代都係享受到經濟高速增長期
做乜都可以搵到食,就算係錯都好
時代過左之後仲要死守果啲經驗去生活
(例如死揸匯豐,無視高息時代過左)
你又唔好咁 大把人基本都做唔到
樓主老豆咁撚多缺點
呢樣唔算罕見

但咁多缺點都仲可以係錫你
又要唔係藍嘅廢老
咁就好難得

你哋大個會幸福嘅
你有公屋咪算好
我果個當初有錢唔買私樓都算 買到居屋 住2年話唔夠住賣左佢 但唔係買過第二間 係走去租樓 搞到宜家要捱貴租 樓又買唔翻
佢地又上左年紀過多幾年都未必做野 我又要搬出去同條女住 咁佢地到時訓邊?
所以淨係中冇長遠規劃呢樣都已經出事 前面果6樣可以慳翻
人格主要唔係基因所致,係成長環境同教育程度
兩老小學程度我就學士,係細細個個樣似佢地,大個咗無論樣同行為談吐都係同佢地兩個極端
同我老豆9 成似
每個年代都有呢d人
今代都有,以前高登仔,依家連登仔都有好撚多
呢類人避唔避倒就要靠港女們,拜託唔好比人呃左隻豬,就算有左都落撚左去
垃圾人口唔應該有下一代
唔好怪港女因為你窮睇你唔起,you deserve it!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞