【窮二代】分享下你老豆點解咁失敗

1001 回覆
3526 Like 100 Dislike
佢而家都同廢老中坑無分別
反共又撐建制,以前票投民主黨而家反民主示威
唔知佢做乜鳩
我覺得我老豆已經盡左力,後生嗰陣做左好大錯事,但係依家佢好努力咁生活,唔使令我擔心,自己照顧到自己,我已經覺得好好
2. 脾氣差
少少野就黑面屌鳩屋企人,明明可以簡簡單單講下笑就解決到既問題係要搞到大家唔開心。我細個不知不覺受佢影響左都係咁對人,大個先原來咁撚大獲。搞到我少左好多本來可以FD到既朋友。

好認同 而家大個左先覺 自己性格問題好多源於長期喺屋企同屋企人相處
打科興
比幾多錢先可以請你做護主兵
中等收入(意思本身最少買得起層樓)
攞曬d錢去溝女叫雞包二奶
同你差唔多 衰在係藍
賭 大陸雞
超脫大師
沉迷賭波 麻將館打牌
之後03沙士走去賣左層樓去賭
負資產 唔係你有錢供樓就搞得掂
銀行揸正黎做,一係賣樓 一係補差價
我屋企件垃圾仲衰,成世人孤寒到仆街,但賭馬、喺親戚面前充大頭鬼就最大方 而家冇理佢了
咁似我老豆既
代po

1.
爭輸新界廿幾块田加幾棟樓家產(太信兄弟)
2.
聽兄弟投資爛尾樓輸倒輸績蓄(老母幫手還,兄弟負責分析佢投資,佢負責出錢)
3.
四字頭開始睹馬當正職,老母養,但佢有做家務,但日屌夜屌
4.
老豆小學畢業

我,16歲早返學夜返工

老母真係好犀利,雖然係小粉紅,我決定養佢終老,老豆就算了,家用宜家俾哂老母
你駁唔到?
你都幾撚柒
依種人廢得黎 唔會認衰仔反省架… 一定係人地仆街人地搞到佢咁 再唔就係咁架喇 我想架? 的態度
難為你問得出口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞