【窮二代】分享下你老豆點解咁失敗

1001 回覆
3527 Like 100 Dislike
你老豆街市賣乜?
我老豆今年退休囉 多d時間飲下茶 最衰而家無得去旅行啦
沉迷創業做大茶飯
EQ 低
理解能力低
表達能力低
唔識投資
有錢果時唔去買樓去做生意但自己on9 俾partner 呃之後搞到我哋要住公屋
明明後生以前好憎共產黨但老咗變紅
從來唔返大陸但話自己愛國
成日睇無營養嘅藍絲youtuber 鳩up
同你一樣,衰賭
其實佢個人無咩嘢,善良但就係有鋪賭癮
所以我幾時都話萬惡賭為首
D迷信撚真係好On9
咩都有得賴
準備1001
講都唔敢講, 一講俾老母攞架生打返轉頭話佢屈佢, 因為無試過斷正, 只係俾人爆大獲佢先知, 我老母自己錯唔會認, 就算俾人捉到正都會惡過鬼
咁你都好無奈,兩邊不是人
無所謂, 跟本已經係同屋主關係好多年, 唔計嘈交, 大家都唔需要溝通, 各有各生活, 佢有佢地支持打死後生睇抗日飛機劇, 我個心早就對佢地已死, 佢地第日點樣我都唔需要理
我炒完股贏到錢 同老豆講
佢話做人安安份份好d 要似佢咁儲錢放銀行
我直接同佢講 所以你咪成世捱窮
我老豆廿幾年前寧願拎20萬裝修間公屋
都唔肯攞錢黎買居屋
你啲私樓同學租樓定自顧
我中學求我老豆幫我填份車船津貼
佢唔要 都可以比我做零用
結果比人reject
老師都話申請唔到
當年屋企月入50k 到
我老豆老母 拎個首期honey moon 仲On9
好彩08年都有閒錢上車
我老豆同妳老豆d缺點差不多
仲要係紅底
我老豆幾好不過份人好on9
細細個已經聽佢講共產黨衰。但係日日睇東方 到有軍演 國慶果d 又讚大陸好強大。當然唔小得屌人2019 攪事 黎智英抵死

自僱有盤生意。但係死做爛做利潤好低。岩岩好夠供樓 長期戶口都係得4位數 冇現金冇其他資產

對我都好自由 。基本上乜都唔理
我自己有間房

on9 在成日比人搵笨
成日供樓遲還錢 比人罰 要老母打電話上去waive 番
供樓又唔格價。搵間最貴息口
幾年前供完樓諗住甩難。又唔知咩事差銀行2萬

一路唔理宜家比人追25 萬 仲想唔理

讀完書跟佢做左幾年野。乜都學唔到 互相窮上加窮
有創過業已經唔算失敗架啦
大把人都係得個講字

明明自己無權無勢只係一條韮菜都撐港共
原來我老豆咁多同類
唉,大家都好慘
廢老豆廢老母,都人大左先自己一步一步去撞板去見世面,先知自己已經落後人好多我好能憎佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞