【窮二代】分享下你老豆點解咁失敗

1001 回覆
3526 Like 100 Dislike
啊懶賭己經得啦老豆d年代
利申老豆輸過兩層樓
老豆拎曬去賭 輸左好多錢,依家就黎退休十萬儲蓄都冇
拋妻棄女點算
老豆打低下階層散工,唔識同人相處,郁d 就同人開拖

一返到屋企唔撚講野,食飯都唔會出一粒聲

屋企野淨係會交租,其他飲飲食食支出全部我媽比

無朋友無交際,因為老豆唔會帶我出去應酬,
我都唔會識人情世故,我都就黎步佢後塵

我細個大病完之後,我老母賣樓賣曬d 錢比佢醫病,
多謝都無句,仲反轉頭賴鳩我條命剋佢

後尾我老母整親隻手,我老豆一句都無問過老母,
仲叫佢好快d 出去做野養我

之後老母無同老豆講野幾年之後,忍唔住離婚

離左婚自己住單人長者公屋,當年廢到六張野都無就退休,之後日日無所事事係到遊蕩

仲同d 親戚講好後悔點解咁對老婆同仔

做咁多仆街野自己拎黎,最好唔好係到獻世
咁佢好早走左,標題講老豆嘛,唔通入黎講老母咩
[url]我果個中哂12457
50歲失業話自己退休,之後一直冇做野,個人越黎越度縮,最後連大熱天時都唔比開冷氣,淨係可以夜晚訓教時段開,教時間制朝早7點就熄。

早幾年叫佢趁樓價升不如賣左層樓,佢一句屌埋黎話賣左訓邊,我話租住其他先,賣到驚死冇地方住咩,結果佢又冇聽。到依家話想移民賣樓,我心諗依家個個都移民邊個會接你貨

唯一一個優點係極深黃,成日屌政府屌狗,不過我有懷疑過可能因為窮先咁,如果係既得利益者佢應該係藍

利申:已經自己搬左出去,淨係大時大節先見面感情好左[/url]
咩年代, 重性別定型? 養家一定係男人責任?
6. 無知
好撚沉迷聽收音機,明明節目極低質,但佢就當係知識來源咁。細個仲成日灌輸錯既觀念比我,同我講香港大部分人都住公屋

真喎大部份人都住公屋
有250萬啦
樓主日常
怨天怨地
怨夫怨母
上網訴苦
在家訴苦
朋友訴苦

但係自己根本就係一條垃圾
中撚到仆街
我好同情你既遭遇, 但你都唔洗改個咁既名呀
你應該慶幸你阿爸對你咁好 有啲老豆已經一事無成仲要對自己仔女差 望下虐待5個細路女至死個個仆街
咁就要靠乖仔你養啦

Btw 會養?
黃起碼都有少少思考能力
爛賭
Coinbase呢個唔係必需品 廿年前都要住架 是但買層樓住已經好好 求其買個公屋居屋已經夠
太善良
叫佢咬老綜生果金算 比錢咪又係會拎去賭
炒股都係賭博
愛國愛黨蠢
原來咁多人係咁, 我一直以為得佢咁on9
原本小康之家,但賭錢賭到冇晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞