【窮二代】分享下你老豆點解咁失敗

1001 回覆
3526 Like 100 Dislike
以為自己開post,全部中晒。其實你係咪我失散兄弟?
留名廿年後連仔啲仔女開post 屌鳩老豆
中2 3 4 5 7
識左我老母

以前佢好搵到,後來公司執左,我媽唔肯共串難,識左其他男人,迫我老豆搬走,令我老豆有精神病,就係咁一蹶不振到而加要我養番轉頭,跨代貧窮
我外父中哂

藍絲地盤佬
其實連登仔價值觀, 衡量好唔好個標準都係睇錢
難得有巴打係用有無心去睇
亂洗錢 日日渣車番工放工 幾年就換架新車
單憑佢養到你牛高馬大已經可彌補所有缺點
老豆廢咪自己努力囉
咁想有個勁老豆再刷過啦
得罪講句你老母好撚on9
人地離唔離婚關佢鬼事咩
老豆窮都算 仲一定成日要睇你呀媽臉色 好慘
除左黃之外全部中哂
快撚啲死左佢
革蛇都唔識...
起下人地底先再講野啦
垃圾老豆, 無反省能力,做生意信行規比人呃百幾萬 30年前, 到而家都覺得係行規黎 係正常, 唔認衰
信風水 日日都嘈風水野 屋企傢俬擺位個D, 鄉下親戚日日都搵佢做水魚 比錢接濟番去 , 比晒錢執祖墳 ,幫人養仔,明明自己都無錢 又要認叻
字又唔識睇 手機又唔識用 日日都唔知邊度聽消息買D垃圾中概股督手指買股票 , 輸左唔知幾錢 而家又借D意講賣左層樓分一半 各行各路 佢自己返鄉下養老
多謝阿媽養大 起碼有層單位住 ,唔係都要瞓街
佢衰嘅野最尾又係阿媽幫手 但係永遠都怨家咁 一傾就嘈起上黎 全層樓都聽到咁 , 試過隔離單位講 你老豆都幾好火氣啵
唉,講住咁多先
真,我呢個窮二代都衰呢樣人生已完
same
1~7 做齊哂
我以為篇野自己寫,一撚樣個老豆
2,3,5,6,7 中撚晒
本身層樓都賣埋變負債
賭錢輸晒成副身家 搞到老母無家可歸 我要寄人籬下
我老豆老母都係,幾十歲人完全冇儲蓄,突然叫佢拎2-3萬出嚟,都已經要借貴利咁既款
比共產黨害,回鄉建設祖國
樓主老豆中晒好多廢老後生既缺點
但係起碼會錫個仔同埋思想係黃
起碼呢個年紀都會企年輕人呢邊
識分對錯

但係好多老豆係又廢又無人性
其實算係咁
同我一樣真埋包二奶
靠女人上位
搵得小小錢就把口唔收 口臭到仆街 周街睇唔起人
成個暴發戶咁 但又冇暴發戶咁有米
同埋仲要係香港土生土長嘅
極藍 但自稱係香港人唔係中國人
但又會鬧啲示威者曱甴之類

好撚孤寒 有錢都唔施捨比我哋
由細到大陪我玩嘅次數加埋平均一年一次都唔知有冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞