[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
如果想整火係咪一定要有火箭

打火石加舊木

邊舊係打火石
68個祠 打爆機
END GAME算
無心機搵夠120個

Btw last boss同隻獸王都好廢 時停+rush+盾反太屈

祠同副任應該會清晒
係 seed 無信心清
第一次玩zelda同open world game,覺得幾好玩,乜都唔識鳩fing fing 咁周圍走去搵祠,啲祠又唔太難搵同難打,雖然有時我都會睇攻略睇下個quest 點做

我都係 有時會睇有咩好玩既野拎下巨大馬 做下支線
btw 一開波覺得d大怪好有震懾力 唔敢打神獸 好似細細個玩汪達與巨像咁

我仲未見到巨大馬
最怕見到啲laser 一招就俾佢秒咗

練下盾反啦
超有刺激感,試過番唔到轉頭
對住普通怪係咪都要反反佢先

盾反個時機好難掌握

其實一見到出現藍色光就禁得

自問現實中神經反應都唔差,但唔知點解打機就咁屎
辣椒燒一粒都會有氣流
第一次玩zelda同open world game,覺得幾好玩,乜都唔識鳩fing fing 咁周圍走去搵祠,啲祠又唔太難搵同難打,雖然有時我都會睇攻略睇下個quest 點做

btw 一開波覺得d大怪好有震懾力 唔敢打神獸 好似細細個玩汪達與巨像咁

我仲未見到巨大馬

練下盾反啦

盾反個時機好難掌握

我近距離laser反到八九成
但係未識反遠距離laser同埋物理攻擊

呢條片啲盾反勁到
https://www.youtube.com/watch?v=X_-Io_FXU80

我仲未見到巨大馬

練下盾反啦

盾反個時機好難掌握

呢條片啲盾反勁到
https://www.youtube.com/watch?v=X_-Io_FXU80

連跳果下都反到 好痴線

我仲未見到巨大馬

練下盾反啦

盾反個時機好難掌握

呢條片啲盾反勁到

連跳果下都反到 好痴線

我就係因為唔識盾反放棄咗ds
不過呢隻game 我會練下

練下盾反啦

盾反個時機好難掌握

呢條片啲盾反勁到

連跳果下都反到 好痴線

就算ds 系列都唔一定要用盾反先夠打
我自己就懶得練盾反既人
乖乖地要檔就檔 搵時間反擊
其實一樣玩到

盾反個時機好難掌握

呢條片啲盾反勁到

連跳果下都反到 好痴線

我自己就懶得練盾反既人
其實一樣玩到

我盾反練得算ok
不過子彈時間就差到pk

呢條片啲盾反勁到

連跳果下都反到 好痴線

我自己就懶得練盾反既人
其實一樣玩到

我盾反練得算ok
不過子彈時間就差到pk

條片...下下都反到
點樣先至可以反得正d
我已經向住隻guardian嚟反
但反完都係周圍飛
同埋反完即爛盾係咪即係反得唔啱
點樣先至可以反得正d
但反完都係周圍飛

咁即係反唔到
點樣先至可以反得正d
但反完都係周圍飛

咁即係反唔到

再學唔識真係唔洗打落去
點樣先至可以反得正d
但反完都係周圍飛

咁即係反唔到

再學唔識真係唔洗打落去

買古代盾
點樣先至可以反得正d
但反完都係周圍飛

咁即係反唔到

再學唔識真係唔洗打落去

買古代盾

應該未玩到咁遠
唔知邊度有得買
周圍探索開哂d塔先
如果想整火係咪一定要有火箭

打火石加舊木

邊舊係打火石

Flint

或者用火劍都得
啲人啲立方體屋好正囉
好想入去住
想問神獸技cd時間幾耐
想問神獸技cd時間幾耐

係塊ipad入面有得睇
點樣先至可以反得正d
但反完都係周圍飛

咁即係反唔到

再學唔識真係唔洗打落去

買古代盾

應該未玩到咁遠
唔知邊度有得買
周圍探索開哂d塔先

唔識盾反,可以鎖,射眼,斷腳,馬撞
好多方法
點樣先至可以反得正d
但反完都係周圍飛

咁即係反唔到

再學唔識真係唔洗打落去

買古代盾

應該未玩到咁遠
唔知邊度有得買
周圍探索開哂d塔先

我今日都諗住開哂塔先
但開咗2個之後發現1個要一口氣上一個要避laser 放棄咗去打廟算
點樣先至可以反得正d
但反完都係周圍飛

咁即係反唔到

再學唔識真係唔洗打落去

買古代盾

應該未玩到咁遠
唔知邊度有得買
周圍探索開哂d塔先

唔識盾反,可以鎖,射眼,斷腳,馬撞
好多方法

仲未識騎馬打人
想問下去邊度註冊隻馬?係唔係只可以註冊一隻?註完吹口哨佢就會自己過嚟?
無人答嘅話我聽日自己google 啦
希望下集做返傳統形式

我都想

其實我覺得有啲無聊 open world變成為左搵齊120個祠同啲黃金屎
主線差隻火神獸 6x個祠 打埋應該直接去打城就算
打爆就end game

我覺得以前故事性強好多
迷宮又係以前有心思好多
場景設計都係以前靚好多
我仲係覺得openworld game得Rockstar handle到

witcher fallout心諗:__ __ __

BOTW遊戲性比GTAV有過之而無不及

你要當佢系列作咁睇,咁BOTW一定係系列之中最差,因為超過一半既Zelda公式都冇左
我覺得佢肯放低一半以上既作品公式整BOTW出黎
預左舊玩家會覺得冇以前種味道
但如果佢一直都跟住以前條路黎行
只會同Wii U一樣一齊死係條舊路到

所以請拎BOTW當獨立作品咁睇
外國甚至講緊BOTW重新define Open World遊戲
咁之後就單純睇你鍾唔鍾意沙盒遊戲,依樣野就唔關隻game事

利申:非任記fans

我覺得老任係一間幾唔隨波逐流嘅公司
如果佢認為自己行嘅路係正確嘅話
佢哋會雖千萬人吾往矣
希望下集做返傳統形式

我都想

其實我覺得有啲無聊 open world變成為左搵齊120個祠同啲黃金屎
主線差隻火神獸 6x個祠 打埋應該直接去打城就算
打爆就end game

我覺得以前故事性強好多
迷宮又係以前有心思好多
場景設計都係以前靚好多
我仲係覺得openworld game得Rockstar handle到

witcher fallout心諗:__ __ __

BOTW遊戲性比GTAV有過之而無不及

你要當佢系列作咁睇,咁BOTW一定係系列之中最差,因為超過一半既Zelda公式都冇左
我覺得佢肯放低一半以上既作品公式整BOTW出黎
預左舊玩家會覺得冇以前種味道
但如果佢一直都跟住以前條路黎行
只會同Wii U一樣一齊死係條舊路到

所以請拎BOTW當獨立作品咁睇
外國甚至講緊BOTW重新define Open World遊戲
咁之後就單純睇你鍾唔鍾意沙盒遊戲,依樣野就唔關隻game事

利申:非任記fans

就係叫好叫座先令人擔心會唔會出返以前果種zelda

我係舊薩爾達嘅Fans
尤其係A Link Between Worlds
我覺得BOTW同舊薩爾達雖然係同一個品牌
不過實質係兩種唔同嘅嘢
傳統薩爾達模式/打法依然做得好出色/強勢
BOTW係試圖打出另一片天嘅試金石
我唔覺得老任現在會放棄依然做得出色/之前打返嚟嘅傳統薩爾達嘅領土
點樣先至可以反得正d
但反完都係周圍飛

咁即係反唔到

再學唔識真係唔洗打落去

買古代盾

應該未玩到咁遠
唔知邊度有得買
周圍探索開哂d塔先

我今日都諗住開哂塔先
但開咗2個之後發現1個要一口氣上一個要避laser 放棄咗去打廟算

中間個個?
我第二個地圖就開佢,搵座高山飛上去
啲laser 只要上到停頓位遮到佢就唔射你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞