[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

有冇人知呢把咩黎?

皇家大劍,去到後期一把好普通嘅劍(多到用唔晒),攻大約52-72左右

後期取代左斧頭同鎚仔既功能性武器

斬樹劍

斬樹更係master sword

斬樹斬草都係master sword

樹一定係大劍 儲氣係咁轉轉轉

咁用法駱駝技成日冇

有冇人知呢把咩黎?

皇家大劍,去到後期一把好普通嘅劍(多到用唔晒),攻大約52-72左右

斬樹劍

咁用法駱駝技成日冇

可以按X 取消
上death mountain 掘頭路無路行

有冇人知呢把咩黎?

斬樹劍

咁用法駱駝技成日冇

可以按X 取消

有得禁item disable粒珠

有冇人知呢把咩黎?

斬樹劍

樹永遠唔斬
一定用炸彈
爆機了
想拎綠色果套裝 不過要爆哂120 有心無力
仲差20個shine. 唔知係邊接任,有排搵
我打到Mipha個到覺得個公主好慘 有啲sad 仲要叫link去救第二條女
搵得29座廟
打左象同蜥蝪
準備打駱駝
係咪應該搵多啲廟先?
我打到Mipha個到覺得個公主好慘 有啲sad 仲要叫link去救第二條女

果part我都覺...叫自己愛既人去救第二條女

Mipha好溫柔
搵得29座廟
打左象同蜥蝪
準備打駱駝
係咪應該搵多啲廟先?

睇你喜歡 我淨係打左象都搵左30幾座廟
想快d拎左大師劍先,一打勁野打爆晒d武器都未打死d怪

Mipha好溫柔

好唔捨得Mipha
佢個補血能力係點先發動到

Mipha好溫柔

好唔捨得Mipha
佢個補血能力係點先發動到

搵得29座廟
打左象同蜥蝪
準備打駱駝
係咪應該搵多啲廟先?

蜥蜴易打過駱駝,無論boss及迷宮設計
自從整左一打30分鐘3級移動水之後真係如入無人之境
我想問火龍係邊個位較易伏佢?
自從整左一打30分鐘3級移動水之後真係如入無人之境

30分鐘
我想問火龍係邊個位較易伏佢?

地圖右上 火山對上個位
放大搵舊大化石 經常係果邊打怪
成日打打下出火龍
隻蟹咁個島果座神廟都幾難玩

燒左我十幾枝箭
打哂象雀蜥蝪仲係得8粒心

搵唔到shrine

maybe we could spend some time tgt
打哂象雀蜥蝪仲係得8粒心

搵唔到shrine

周圍行望sensor
終於打埋駱駝
前置+解謎+boss 黎講
Overall 駱駝算最難

但劇情最愛都係zora
其次係火山
終於打埋駱駝
前置+解謎+boss 黎講
Overall 駱駝算最難

但劇情最愛都係zora
其次係火山

agger
呢兩個回憶會感動
搵得29座廟
打左象同蜥蝪
準備打駱駝
係咪應該搵多啲廟先?

蜥蜴易打過駱駝,無論boss及迷宮設計

整體黎計, 迷宮不及舊作
不過個openworld 又

下集迷宮難度高d 或大d 就好了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞