[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
新手問題

個盾 shield guard up+3 即係點解?
純粹加3落個base數度?
想問一下,DLC係咪唔洗買
剩係買隻game就得?
諗住出糧買
新手問題

yes
剩係買隻game就得?
諗住出糧買

要錢買
新手問題

yes

屌 仲掉撚左個高防D既盾添 好on9
剩係買隻game就得?
諗住出糧買

要錢買

係邊到買 都係係game店?
打機械人有咩技巧?
打唔贏
見到都係避開佢就算

盾反 盾反 盾反 都係盾反

我想問盾反激光要唔要個盾對住對方先反到?
因為有時身上超過一條瞄準線,我轉唔到身面向返對方。
打機械人有咩技巧?
打唔贏
見到都係避開佢就算

盾反 盾反 盾反 都係盾反

我想問盾反激光要唔要個盾對住對方先反到?
因為有時身上超過一條瞄準線,我轉唔到身面向返對方。

之前好似有條片一次過反十幾條激光
剩係買隻game就得?
諗住出糧買

要錢買

用eshop 買
剩係買隻game就得?
諗住出糧買

要錢買

用eshop 買

姐係game可以係game店買 dlc就要係eshop買? 麻煩哂
其實啲盾耐久點計
例如2個獸神盾 A盾84防 B盾62防
2個都拎黎當滑板用 滑既地都一樣
咁A定B會爆先?
如果我要搵個盾拎黎踩 係咪有耐久up優先過防禦值

1.有隱藏耐久數值,兩把盾同名耐久一樣
2.耐久up優先
防禦值,係對手武器攻擊力唔夠你高,
佢會反彈,高過你,
你就擋一下擋唔到第二下

所以hyrule盾真係好屈機,高防禦高耐久

官方仲唔fix個bug,唔稀有了

無追po想知會fix咩bug
剩係買隻game就得?
諗住出糧買

要錢買

用eshop 買

姐係game可以係game店買 dlc就要係eshop買? 麻煩哂

https://www.youtube.com/watch?v=5bVMtw9OBgY

咁都諗到

個石頭怪真係好硬
原來3/5連射弓射出黎都係當一支箭,岩岩先知,等我仲剩係用一支箭個d弓慳住駛

宜家知道都未遲呀

玩左185個鐘先知

咁你又真係遲左少少

玩左60小時,卒之到呢度

https://www.youtube.com/watch?v=5bVMtw9OBgY

咁都諗到

個石頭怪真係好硬

場外

咁都諗到

個石頭怪真係好硬

等睇 石頭悝 對 白銀
打神獸有腦就得,個人認為雷雨一堆蜥蜴拉弓仲勁過啲王
一打一其實好難輸 五心開始難死,我依家十心可以一晚都唔死
係一個地方有好多座地嘅guardian地方練盾反 打到最後一隻紅月全部復活哂 嚇死
係一個地方有好多座地嘅guardian地方練盾反 打到最後一隻紅月全部復活哂 嚇死

咁爽,咁咪有多d料拎

咁爽,咁咪有多d料拎

但係都係好驚 傳走咗
5心打唔過隻lynel
其實啲盾耐久點計
例如2個獸神盾 A盾84防 B盾62防
2個都拎黎當滑板用 滑既地都一樣
咁A定B會爆先?
如果我要搵個盾拎黎踩 係咪有耐久up優先過防禦值

1.有隱藏耐久數值,兩把盾同名耐久一樣
2.耐久up優先
防禦值,係對手武器攻擊力唔夠你高,
佢會反彈,高過你,
你就擋一下擋唔到第二下

所以hyrule盾真係好屈機,高防禦高耐久

官方仲fix個bug,唔稀有了

刷人馬拎曬高防盾,冇留耐久up盾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞