[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

我係今次第一次接觸zelda
想問其實大家講既傳統模式係指d 咩?
因為有3ds..所以玩完botw 可能會考慮買返舊作玩下

傳統薩爾達係每個迷宮既複雜程度都類似四神獸既規模,
同埋你未打A神殿係去唔到/打唔到B神殿,因為每個神殿會有樣「道具」拎,
你要靠住拎到既道具先可以開闢新既地方。

咁上下

仲有七小時既教學關卡

我都有D想買返3DS ZELDA玩
其實每一隻zda閒閒地都磨你50小時以上
botw就百幾小時咁上下啦
你地覺得成隻game最難打係邊隻怪
開左sensor 搵其他嘢
點樣轉返搵神廟

一定係隻雞 不死身 仲要吹雞還拖
點樣轉返搵神廟

開地圖噤Y揀番神廟
點樣轉返搵神廟

開地圖噤Y揀番神廟

收到
唔該

放隻雞係地下俾d狼仔咬,隻雞吹雞打我

YouTube睇過條片係捉隻雞丟落death mountain

買古代盾

應該未玩到咁遠
唔知邊度有得買
周圍探索開哂d塔先

唔識盾反,可以鎖,射眼,斷腳,馬撞
好多方法

仲未識騎馬打人
想問下去邊度註冊隻馬?係唔係只可以註冊一隻?註完吹口哨佢就會自己過嚟?
無人答嘅話我聽日自己google 啦

去馬房 最多5隻 係

馬房我同啲人傾過哂都唔見話要註冊
註冊咗隻馬咁可唔可以del 的?

騎住隻馬同佢講野

多d留意下d 人講野啦, 唔係你後面會卡得好辛苦

我去櫃枱度佢淨係問我瞓唔瞓覺,而家先知原來要騎埋馬過去講
https://www.youtube.com/watch?v=foH1jnLvS_I

好似Zelda入邊d 機關咁........

買古代盾

應該未玩到咁遠
唔知邊度有得買
周圍探索開哂d塔先

唔識盾反,可以鎖,射眼,斷腳,馬撞
好多方法

仲未識騎馬打人
想問下去邊度註冊隻馬?係唔係只可以註冊一隻?註完吹口哨佢就會自己過嚟?
無人答嘅話我聽日自己google 啦

去馬房 最多5隻 係

馬房我同啲人傾過哂都唔見話要註冊
註冊咗隻馬咁可唔可以del 的?

騎住隻馬同佢講野

多d留意下d 人講野啦, 唔係你後面會卡得好辛苦

我去櫃枱度佢淨係問我瞓唔瞓覺,而家先知原來要騎埋馬過去講

你係外面同佢傾計, 佢就會教你點捉馬, 捉完要點做
搵石碑果個神廟任要點做
搵曬d石碑之後唔知點算
可唔可以比少少提示
453粒黃金屎啦

我都600啦!!邁向目標前進!
但另外想問下, 有巴打話紅月煮野食會有double效果....
但我係紅月時煮咗5條香蕉, 攻擊力都係維持4:10? 點解嘅
我由9:00 PM, 11:55PM, 12:10PM 3個時間試曬都冇反應

會唔會係加左其他bonus?

When you cook during the blood moon, you’ll hear a special sound at the end of the process, indicating you’re about to get an extra cooking bonus. The bonus will be a random selection of one of the following:

.Buff / status effect lasts five more minutes
.One additional yellow heart
.Three extra hearts
.Buff increased by +1 (i.e., level 2 heat resistance instead of level 1)
.Increased stamina (40 percent or two-fifths of the stamina wheel)

就咁睇就冇,陣間有紅月再試下
尋晚經過黃金見到啲guardian amiibo已經賣晒
賣成280都有咁多人買

我係其中一個
賣成280都有咁多人買

我係其中一個

又有鑽石又有core又可以開到武器
最抵玩
賣成280都有咁多人買

我係其中一個

最抵玩

d武器係一次一把定點?
賣成280都有咁多人買

我係其中一個

最抵玩

d武器係一次一把定點?

會跌幾個鐵箱+一個寶箱
鐵箱多數三個不過我試過五個
每個鐵箱入面有兩件寶石/零件/普通箭
寶箱入面就係啲武/盾/古箭/core
我未試過開到古箭

http://nintendotoday.com/wp-content/uploads/2017/03/breath-of-the-wild-amiibo-features-3.png
賣成280都有咁多人買

我係其中一個

最抵玩

d武器係一次一把定點?

會跌幾個鐵箱+一個寶箱
我未試過開到古箭

http://nintendotoday.com/wp-content/uploads/2017/03/breath-of-the-wild-amiibo-features-3.png

d武器都係廿幾lv咁上下?
賣成280都有咁多人買

我係其中一個

最抵玩

d武器係一次一把定點?

會跌幾個鐵箱+一個寶箱
我未試過開到古箭

武器有lv架咩
普通/+/++三種都會出
亦都同平時執嗰啲一樣會有random既數值bonus
賣成280都有咁多人買

我係其中一個

最抵玩

d武器係一次一把定點?

會跌幾個鐵箱+一個寶箱
我未試過開到古箭

武器有lv架咩

我上星期係好景買140
賣成280都有咁多人買

我係其中一個

最抵玩

d武器係一次一把定點?

會跌幾個鐵箱+一個寶箱
我未試過開到古箭

武器有lv架咩

我上星期係好景買140

遲一日買平一半
想入手ds 版應該買邊隻好?
想入手ds 版應該買邊隻好?

時之笛有平價版,經典,大迷宮
面具算係外傳,故事玩法特別,多支線,成個風格都正
Q版風用筆玩果2隻都正,不過唔知3ds玩唔玩到
2d地圖果d就唔識了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞