[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
拎鎚人馬有咩技巧
向咩方位閃都俾佢打中
唔想哂箭

唔想哂箭就難啲 雷箭易出用雷箭啦
一開波射頭 瘋狂打屎忽 之後佢好大機會出自轉
遇早少少退後拎弓射頭 繼續打屎忽
半血一定會出咆哮 自己留意血量瞄定頭
其他招全部都跑走黎避就ok
舉起把劍衝埋黎扑果招就用技鎖停佢 射頭cut佢招
請問咁多位巴打 我拎完飛行器 飛左落去之黎搵左2條村返返去第一條村度 阿婆嗌我去搵4神社 但點解個地圖仲未有野 係咪正常?

你係唔會夠打既 神獸主線skip住先去開多d廟啦
有冇人有買淘寶50 蚊 18張果啲卡
隻game 啲武咁易爛唔係好捨得用
成日用野怪啲武

清下d廟大把王家劍你用

有忍者裝後唔會有武器用
王家劍偷都偷到一大堆
請問咁多位巴打 我拎完飛行器 飛左落去之黎搵左2條村返返去第一條村度 阿婆嗌我去搵4神社 但點解個地圖仲未有野 係咪正常?

其實去完廟會點架 同埋點拎地圖?
成日用野怪啲武

清下d廟大把王家劍你用

有忍者裝後唔會有武器用
王家劍偷都偷到一大堆

忍者裝係咪第一條村果套

其實去完廟會點架 同埋點拎地圖?

去完d廟解完謎會送你一粒黃豆
每集齊4粒黃豆記一可以去d村度祈禱加血/氣
成日用野怪啲武

清下d廟大把王家劍你用

有忍者裝後唔會有武器用
王家劍偷都偷到一大堆

忍者裝係咪第一條村果套

我亂玩唔知邊條叫第一條村
接4神獸任果個啊婆條村
成日用野怪啲武

清下d廟大把王家劍你用

有忍者裝後唔會有武器用
王家劍偷都偷到一大堆

忍者裝係咪第一條村果套

我亂玩唔知邊條叫第一條村
接4神獸任果個啊婆條村

カカリコ村
幾時先夠大獸打
我宜家都準量避戰
但咁避落去唔使打大佬啦
幾時先夠大獸打
我宜家都準量避戰
但咁避落去唔使打四聖獸啦
幾時先夠大獸打
我宜家都準量避戰

其實都唔洗好多
反正都係要熟佢個攻擊pattern
幾時先夠大獸打
我宜家都準量避戰

其實都唔洗好多
反正都係要熟佢個攻擊pattern

我個人就好似升左一次血兩次氣都已經輕鬆過隻象
成日用野怪啲武

清下d廟大把王家劍你用

有忍者裝後唔會有武器用
王家劍偷都偷到一大堆

邊到偷?
成日用野怪啲武

清下d廟大把王家劍你用

有忍者裝後唔會有武器用
王家劍偷都偷到一大堆

邊到偷?
成日用野怪啲武

清下d廟大把王家劍你用

有忍者裝後唔會有武器用
王家劍偷都偷到一大堆

邊到偷?
sor 壞apps出左幾次
成日用野怪啲武

清下d廟大把王家劍你用

有忍者裝後唔會有武器用
王家劍偷都偷到一大堆

邊到偷?

有隻怪 身上會掛住啲武器 好大隻既
拎鎚人馬有咩技巧
向咩方位閃都俾佢打中
唔想哂箭

打兩野就跑走, 之後搵機會雷箭射頭
有時bullet time 都會中招, 除左收武器衝過黎個下, 其他都係跑走算

然後有機會就係屈駱駝技
我尋晚唔係咁都打佢唔死

雙手武器無箭太難打,因為爆風令到你子彈時間廢一半
人馬死通常掉20-30支雷箭,計落都抵

單手武都俾佢屈g
有盾一樣gg

記憶中用武器打你既大部份都可以parry
駱駝果關幾難玩,解迷係咁靠飛既skip 左d 門
打boss 又避唔到佢d 劍

一下盾反+雙手武自轉

鎚人馬要近身打要睇準佢自轉用lock

睇佢起手, 箭藝唔精唔好搞雙手人馬住
單手人馬係比你屈嘅

反而想知下有巴打話盾反可反到車巴人馬
我噚日反咗好多人都冇扣血,點解嘅,求高手教下路

玩左100個鐘我都唔知盾反有傷害wor
守護者果d就當然有, 我連火球都盾反埋都係無傷害

埋身當劍咁車唔係反佢個攻擊

https://youtu.be/rqW4MJPHnR8

好撚正
仲好用過劍

咁睇好似淨係得人馬盾打到怪, 連哈拉魯盾都打唔到
想問下以下武器去邊搵?
日常旁身用
雷單手劍 冰單手劍 一心之弓
成日用野怪啲武

清下d廟大把王家劍你用

有忍者裝後唔會有武器用
王家劍偷都偷到一大堆

邊到偷?

肥仔
想問下以下武器去邊搵?
日常旁身用
雷單手劍 冰單手劍 一心之弓

前面兩個去鬥獸場,火冰雷齊哂
一心你想要狙擊效果用女人村個把頂住先
差啲蚊唔到把master sword 死撚左
玩咗60粒鐘先打得兩隻divine beast
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞