[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (9)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想問下Amiibo刷果d武器 黃昏光弓 六賢者之劍係咪全部用耐都會爛?
想問下執啲機械零件有咩用
想問下執啲機械零件有咩用

前期除咗賣錢冇用
(不過就算賣都唔好賣啲黃色core)
後期可以用黎換啲屈機裝
終於爆機
感覺駱駝應該係成隻game入面最難打既boss 唔睇攻略玩個解迷玩個兩個鐘
然而以為自己搵左咁多間神廟應該有返咁上下進度
原來得20%
後尾識反彈guardian激光真係易玩好多
想問下Amiibo刷果d武器 黃昏光弓 六賢者之劍係咪全部用耐都會爛?

我玩到維修camera之後唔知要去邊
我玩到維修camera之後唔知要去邊

地圖開曬未 開塔順便探索更多支線同試煉祠
打哂象雀蜥蝪仲係得8粒心

搵唔到shrine

周圍行望sensor

爬塔用望遠鏡都搵到唔小架噃

搵唔到shrine

周圍行望sensor

個sensor 次次響,最後行到果個位係無野,行到躁底

搵唔到shrine

周圍行望sensor

方向正確個signal就會愈大
不過有好多都收埋左
未必直接見到的, 你確認大約個位之後就望下周圍有無古怪野

搵唔到shrine

周圍行望sensor

不過有好多都收埋左

有幾次行行下行到懸崖邊都見唔到
點知個廟就係懸崖底

搵唔到shrine

周圍行望sensor

不過有好多都收埋左

如果你行行下突然細左代表行過龍要走番轉頭
剛剛開咗,拎咗滑翔 去到第二個塔都唔多見到其他SHRINE,沿山谷中間條河行,崖邊有個 SHRINE 入面有個寶箱唔識拎,踩機關開移動地版果個,去到尾右手邊樓梯底有兩個鐵桶,左手邊有個平台冇路去,但係有個寶箱,下面行到去但係爬唔到上去

我發覺我成日當掉炸彈炸鳩班怪
剛剛開咗,拎咗滑翔 去到第二個塔都唔多見到其他SHRINE,沿山谷中間條河行,崖邊有個 SHRINE 入面有個寶箱唔識拎,踩機關開移動地版果個,去到尾右手邊樓梯底有兩個鐵桶,左手邊有個平台冇路去,但係有個寶箱,下面行到去但係爬唔到上去

我都係炸彈人
邊度練盾反好?
行到有個山坡 同Fin&Russ 傾 每次都叫我上山玩滑板 上面又買晒啲盾 其實係咪可以飛過唔理

我都係炸彈人
邊度練盾反好?

打守護者擋激光

我都係炸彈人
邊度練盾反好?

YEAH,BOMBERMAN
掉個炸彈埋去,一爆幾隻飛天,跟住放低個4方炸彈,引隻怪走埋去爆佢老味

我去到 果個驛站咁嘅地方,俾人教完捉馬,捉完D馬有冇得賣咗佢?

我都係炸彈人
邊度練盾反好?

打守護者擋激光

D武器打唔入,係咪盾反可以反彈打到?
主線第一個任我已經唔識做

唔好理主線任

唔好理主線任

飛行器唔係要跟主線任拎?
隻GAME真係好正, 去邊都得

唔好理主線任

我以為你指離開新手區既主線任

你做到邊呀?

唔好理主線任

我以為你指離開新手區既主線任

你做到邊呀?

未拎就周圍走
搵4個試煉祠
聽講隻game既完成度 搵屎佔七成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞